Verizon Data Outage?

Discussion in 'Motorola Droid' started by tats_06, Jan 25, 2010.

  1. tats_06

    tats_06 Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    http://www.mydroidworld.com
    Ratings:
    +0
    I have been with no data for past 30 minutes...Anyone else? I am in WA state...wondering if it's my phone or real data outage...
     
  2. knotbeerdan

    knotbeerdan Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    314
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Phoenix AZ
    Ratings:
    +0
    Im in AZ and while data has been poor today i have had it all day :icon_ banana:
     
  3. Murphy71984

    Murphy71984 New Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Good over here in CO.
     
  4. pandroid

    pandroid Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    850
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    YES! ive been worried i was the only one.

    hawaii here

    also when making phone calls i get a message stating "verizon activation center is currently unavailable due to an emergency." not verbatim
     
  5. natediddy1120

    natediddy1120 Silver Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,180
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    ???
    Ratings:
    +0
    huh...thats really strange...ive had plenty of data myself...who knows
     
  6. Moondonkey

    Moondonkey Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    222
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Data working fine in TN
     
  7. k3ith29

    k3ith29 Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Indiana
    Ratings:
    +0
    yeah I had a little data prob in indiana
     
  8. SnoDrtRider

    SnoDrtRider Member

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Messages:
    573
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    South Jersey & Tug Hill, New York
    Ratings:
    +3
    Had a data problem on Sunday... powered down and back on and everything was fine.
     
  9. LrdElderon

    LrdElderon Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    488
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I've had localized data outage in about a 1 mile radius around my house and subdivision where before last wed I've had a perfect 4 bar connection and 3g speeds routinely up to and over 2mb/s now all of a sudden I can't connect to a data connection at all and my voice connection is fluctuating wildly. The phone is pretty much useless until I drive like 2 miles away and then everything kicks back on and i get full 3g again.

    I've called tech support almost everyday since last wed trying to get this fixed and I'm pretty sure it's the verizon tower thats visible from the house (I think it's about a mile) but they won't seem to hear anything I say when I mention tower. after my like 5 call I find out that none of the techs I called even bothered puttting in a trouble ticket. Finally got one though. It's ridiculous. They even had me exchange my phone and it turns out it's not even the phone it's the network.

    How long to fix? 1-10 business days.... are you f'n serious? call again, 2-4 days.... call again oh the rep didn't put a ticket in so it's going to be another 2-5 days... WTF verizon. you have a severe signal outage in 1-2 mile radius in a spot thats had perfect coverage. If it was the energy company or a competent data center this would have been fixed in under 24 hours tops usually.

    Ok sorry for the rant. I'm just disgusted. It's been over a week with my droid being totally unsuable for anything but watching movies i put on it. I even told them the problem is most likely that transmitting tower, it's registered to verizon and it's the only nearby tower so I can only assume that it is what covers my area.

    ggrrrrrrrr i want to use my droid *cry*
     
  10. diverbelow

    diverbelow Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Vancouver WA
    Ratings:
    +0
    I live in Vancouver WA, and I have data.
     
  11. LrdElderon

    LrdElderon Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    488
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Whats the xmitting distance on towers? being in the same state shouldn't really matter he could be having a bad tower too or I've heard sometimes cell companies messing with their signal outputs can interfere with each other... *shrug*.
     
  12. pandroid

    pandroid Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    850
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    sooooo as it turns out...

    my phone doesnt work cause i didnt pay the bill :D

    verizon is a bunch of damn money lovers!
     
  13. Martin030908

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,773
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    LOL. Had this happen once. Was about ready to smash my phone (long before the Droid) and come to find out it wasn't service that was the problem, it was my payment :)
     
  14. hookbill

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,502
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    168
    Location:
    N.E. Ohio
    Ratings:
    +7
    This gets my vote for POTD.:icon_ banana:
     
  15. advan06

    advan06 New Member

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    This happened to me on my droid last week. I spoke to a tier 2 tech from verizon and he suggested doing this:

    1. Take out the battery with the phone ON.
    2. Wait 5 minutes, put the battery back in and POWER ON.
    3. (for verizon) Dial *228 and update roaming capabilities (this is option 2 on the automated machine)
    4. DONE!

    He suggested that if that does not work, back up all your settings, then do a full system reset
    Settings > Privacy > Factory Data Reset

    and if that does not work, it's the phone that is the problem, not the network.

    Again, this is for my DROID
     
Search tags for this page

droid phones outage

,

north carolina verizon tower outage update

,

verizon data center outages

,

verizon tower down in nc