Upgrading from Liberty GB to Liberty3

Discussion in 'Liberty ROM D2' started by LTsmooth42, Nov 15, 2011.

  1. LTsmooth42
    Offline

    LTsmooth42 New Member

    Joined:
    Nov 15, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm currently running the latest Liberty GB on my Droid 2 at the moment. Do I need to reflash my phone back to stock before I install Liberty?

    Or can I use the Liberty Toolbox to simply upgrade directly from GB?

    Also, is Liberty3 based on Gingerbread?

    Thanks! I searched the forums but coudn't find anything
  2. GrandWazoo
    Offline

    GrandWazoo New Member

    Joined:
    Jun 26, 2011
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Before I get into the advice, I have to say the top thread in this forum section tells you everything you need to know about installing liberty 3. The title is even "[ROM] Liberty 3 For The Droid 2 11/04 - It's Time For A Revolution!." It's fine if you didn't look for a thread, but so many people put "I couldn't find anything when I searched" in their posts when the answer is only one or two threads further down the forum.

    Now on to the help.

    You need to SBF back to stock froyo so you can get the official gingerbread update. Liberty 3 is based on that update, whereas liberty gb was based on the leaked gingerbread. Once you have the official gingerbread release, root your phone and install liberty 3 via clockwork. That's it.
  3. LTsmooth42
    Offline

    LTsmooth42 New Member

    Joined:
    Nov 15, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm not sure why you assumed I didn't read the sticky. I read the entire sticky, here's the bit about installation which says nothing about upgrading from liberty gb:

    make sure you have root and Clockwork recovery installed
    boot into recovery via Recovery
    select "wipe data/factory reset"
    select "Yes -- delete all data"
    go back
    select "install zip from sdcard"
    select "choose zip from sdcard"
    find and select LibertyXX.zip
    reboot

    Anyway, I figured I would have to SBF back to stock, but wasn't sure so I did it anyway.

    Thanks.
  4. droidhammer
    Offline

    droidhammer New Member

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I was able to upgrade directly from Liberty GB to Liberty 3. I do not know if I will regret it in the future, but time will tell.

    I joined the forum just to answer your question today and in the time it took me to answer, GrandWazoo showed up. Where were you when we needed you? :)
  5. Droid 51
    Offline

    Droid 51 New Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    217
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Do u have to use a computer to flash back to froyo or can u just do it from clockwork like normal

    Sent from my DROID2 using DroidForums
  6. adamwhitehead
    Offline

    adamwhitehead New Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    317
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If your on a gb kernel you must sbf to a froyo build, I have yet to see alternate method, but given today's devs I wouldn't be surprised.

    Sent from my DROID X2 using DroidForums
    Last edited: Nov 19, 2011