Sapphire - touch screen problems

Discussion in 'cvpcs' started by temchik, Sep 29, 2010.

  1. temchik

    temchik New Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hi There,

    I've had Sapphire 1.0.0 for a while and it's the best ROM I've ever tried. But then, I had to do a warranty exchange on my phone and when I installed Sapphire 1.1.1 on the replacement device I noticed that the touch screen is not as responsive as it was on the old one.

    For example (and it happens more in the upper section) - I click a button and it would highlight it as if it was going to be pressed and then nothing. Sometimes I have to hit things 2, 3 or more times just to register a click.

    I then reverted back to my nandroid backup of 1.0.0 and same thing, but to a lesser extent.

    I then reverted to rooted stock FRG22D image the phone came with and so far I can say the screen responds as normal, all my clicks register just fine.

    There must be something different about this particular phone, but the fact that it works fine with FRG22D makes me believe it may be some driver issue between Sapphire and my phone...

    Anybody else experienced this?

    Thanks!
    Art
     
  2. wingdo

    wingdo Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    1,036
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Chicago
    Ratings:
    +1
    What launcher are you using? If not stock, give stock a try to see if that solves your issue. From a terminal window:

    su
    switchapk launcher stock


    I have noticed this a few times with ADW and I just figured it was an ADW issue.
     
  3. temchik

    temchik New Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    LauncherPro, but this is not just on home screen, it's everywhere
     
  4. temchik

    temchik New Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Actually I saw this immediately after installing Sapphire, at that point I had nothing but the ROM itself, wiped everything
     
  5. wingdo

    wingdo Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    1,036
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Chicago
    Ratings:
    +1
    I've had some issues occasionally with having to touch application icons a couple times to get them to work. I've also had consistent and frequent problems with the "play" button on my Klondike game. I never really thought a lot about it. But for the heck of it, this week I've been playing with CM nightlys, and it hit me about 10 minutes ago that I've not had this issue since. I figured I'd just pop this tidbit into the thread.
     
  6. Tanknspank

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Location:
    North Carolina
    Ratings:
    +0
    Sapphire uses FRG22D props, so that can't be the problem..
     
Search tags for this page
sapphire on touch screen
,
sapphire touch screen problem
,

touch screen problems android