Rooting the x

Discussion in 'Droid X Hacks' started by HayWire, Jan 30, 2011.

  1. HayWire
    Offline

    HayWire New Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey guys,

    Is there a link on with instructions on how to root the x somewhere? I rooted my droid 1 back when I had it so I imagine I'll want to root my x as well but I'll need some assistance.
  2. Johnly
    Online

    Johnly Guest

    Don't take the first word. I used Z4root, but a confirmed older version. I also made sure and had the correct sbf's, RSD, and drivers ready to go in case. I recommend you do the same:) If you know how to get a device out of a boot loop, then you are ready to root IMO!
  3. firefighter48
    Offline

    firefighter48 New Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    newton nj
    Download z4 root its a one step root not like the droid 1 with rsd lite it can be done without computer and just a tip to speed up ur phone look up ways to delete blootware .

    Sent from my Droid using DroidForums App
  4. firefighter48
    Offline

    firefighter48 New Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    newton nj
    Then download bootstraper

    Sent from my Droid using DroidForums App
  5. firefighter48
    Offline

    firefighter48 New Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    newton nj
  6. Droid-Xer
    Offline

    Droid-Xer DF Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    2,414
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    0
    Location:
    El Paso, TX
  7. HayWire
    Offline

    HayWire New Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wow, thanks for the timely replies. The z4, do I Download that. On the x or on my phone? And it's one click? Wow. I hated using rsd lite on the droid. I'll have to read up on those links when I get home.I dont know if I remember how to get it out of boot loop lol.
  8. Johnly
    Online

    Johnly Guest

    I used this specific z4root on the latest OTA for the droid X.
    MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service
    worked flawless. Just use astro (free in market) to install the apk. Once file is on root of SD card select it in astro and select app. That is how I did it. Make sure and do a nandroid backup right after root! Don't ever loose that file.
  9. HayWire
    Offline

    HayWire New Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thank you. If I all do is root my phone but don't put custom roms on will I still get ota updates from Vzw?
  10. Droid-Xer
    Offline

    Droid-Xer DF Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    2,414
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    0
    Location:
    El Paso, TX
    Yes sir....
  11. HayWire
    Offline

    HayWire New Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I ran z4, but how do I see if it's rooted now?
  12. evltwn72
    Offline

    evltwn72 New Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Phoenix, AZ
    Download an app from the market like shootme, drocap, or wireless tether. Something that requires superuser permissions.
  13. Droid-Xer
    Offline

    Droid-Xer DF Super Moderator Premium Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    2,414
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    0
    Location:
    El Paso, TX
    Yup. Use a root only app. And if it asks for SU permissions then you're rooted.
  14. HayWire
    Offline

    HayWire New Member

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks guys, I got Wireless tether to work so it must have done its thing! That was so much easier then using RSD lite..