Need MAJOR help - screwed up wife's Inc2

Discussion in 'Droid Incredible 2 Hacks' started by andysly5, Sep 14, 2011.

  1. andysly5

    andysly5 Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I decided to root her phone tonight and boy was that a mistake. I used the Revolutionary method and got root. Then I tried applying the official 2.3.4 ROm from Chinese Telcomm. As soon as I did, the "Verizone Wireless" in my notification bar and everywhere else changed to "Preferred System" and I no longer have any 3G access. Only wifi is working.

    I immediately restored the backup I made prior to flashing that ROm and had the same exact issue. I thought about unrooting but I can't get ADB to work .

    Does anyone have any idea how I can fix this? Please, I am desperate!

    Thanks!
     
  2. ambrown

    ambrown Member

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Messages:
    483
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +11
    Did you try a factory reset? That's the best thing I can think to try at the moment.

    Sent from my Droid Incredible on 2.3.4 using the DroidForums app
     
  3. guidot

    guidot Developer Relations Staff Member Premium Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    7,347
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Massachusetts
    Ratings:
    +274
    Not sure why you thought flashing a Chinese ROM was a good idea, however, it sounds like it borked the radio firmware.

    You'll have to find a ROM (for Verizon) that includes a radio. Maybe even an ruu flash.

    Sent from my A855, while on the move.
     
  4. andysly5

    andysly5 Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Thanks guys. I flashed the Chinese rom because I thought that was the best way to get 2.3.4. Big mistake.

    Any rom you can suggest for Verizon that includes the proper radio?
     
  5. Droid Firefighter

    Droid Firefighter Senior Member

    Joined:
    Oct 27, 2010
    Messages:
    1,619
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Indiana (and that is close enough for the internet
    Ratings:
    +13
    Current Phone Model:
    S4
    Look on xda forums. They have a long list of ROMS available for the Din2. Those should all work for you.

    This post is Incredible 2
     
  6. Rhayader

    Rhayader Member

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I'd start by flashing the official Dinc2 gingerbread RUU. You can download it and get instructions here:

    http://www.androidpolice.com/2011/0...8-605-4-same-as-the-official-gingerbread-ota/

    Sounds like you should be able to follow this procedure as long as you can get into the bootloader.

    Once you're back to stock, I would stick with the most well-known custom ROMs (cyanogenmod, MIUI, etc) if you decide to flash custom ROMs. Good luck!

    Sent from my Incredible 2 using DroidForums
     
  7. andysly5

    andysly5 Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Thank you all for your help.

    Tonight I am going to try flashing the proper radio first and then I'll try the RUU Rhayader suggested.

    Interesting note - found this on the Cyanogen forums (I think) in regards to the various radios out there:

    If you notice that all the RUU's with 1401 in them (the Chinese releases) all have a radio that has the third series of numbers as 50. The US Verizon releases all have 01 as the third series. I would stick with US released radios for US Verizon phones.
     
    Last edited: Sep 14, 2011
  8. ABQNM

    ABQNM Member

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Lol at least quote me... I posted that on XDA. xD You should be able to just flash the radio and be good to go.
     
  9. andysly5

    andysly5 Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I promise I was not trying to claim that info as my own.....:biggrin: I had just been on so many sites looking for solutions that I couldn't remember where I had read it.
     
  10. ABQNM

    ABQNM Member

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    lol I know. Haha I thought it was funny that it was an exact copy and past quote but you forgot where it came from. It is all in good fun. I enjoy helping and don't care how the info gets out, as long as it helps.

    Did you get it fixed though?
     
  11. drico

    drico New Member

    Joined:
    Apr 17, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    You could always just take it to verizon and get the phone replaced...no big deal. The phone has a one year manufacture warranty. Simply try to remove as much evidence that the phone has been rooted and take it to them telling them you can't connect to the network and you don't know whats wrong with it. I wouldn't mention that you rooted the phone and if they ask simply plead that you don't know what they are talking about. Their phone specialists aren't that bright anyway so you should be fine.
     
  12. ABQNM

    ABQNM Member

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Thanks for your reply, however that would require using the stock RUU which would fix the issue since the radio needed to just be flashed to the Verizon radio. The correct and simple fix for it is to just flash the Verizon radio. I believe the OP has probably resolved this by now though as this is from 3 weeks ago.
     
  13. andysly5

    andysly5 Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Hi, sorry for the delay in response. No matter what I tried I could not get 3g working again. Flashing the stock RUU returned the phone to the Verizon network. But 3g connectivity was still no go. I took it to the store to see if they could work some magic. They couldn't so they volunteered to replace it.

    Needless to say, my days of hacking the wife's phone are over. I am still trying to make up for it!
     
  14. ABQNM

    ABQNM Member

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Glad they replaced it for you without incident.

    The radio chip can be a bit picky - I spent a while helping another forum member offline the other day because of a radio update (0722 - the newest Verizon radio) that would not allow any phone calls at all. Flashed the radio a few times and the old radio and nothing. Tried a lot of things and then just a shot in the dark suggested just dropping it on the sd card and flashing that way (checking md5 first of course) and it worked. So it seems that the radio can be a bit picky.
     
  15. andysly5

    andysly5 Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Amazing how one little thing can so much out of whack!
     
Search tags for this page

how to flash htc incredible 2 china rom radio ruu

,

how to flash htc incredible 2 china ruu

,

preffered system