1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Is there no speed dial?

Discussion in 'Android General Discussions' started by moparharn, Nov 6, 2009.

  1. moparharn
    Offline

    moparharn New Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have looked everywhere I can think of and have not found a way to set speed dial. Anybody know the answer to this? Please.
  2. Dewback66
    Offline

    Dewback66 New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I don't believe so --- when I got mine this morning that was the first thing I asked and no one knew anything about it and they kept telling me how much training they have had on this thing but yet no one had any answers to my simplest questions including the speed dial--- maybe I made a mistake retiring my orange enV :)
  3. kaorte
    Offline

    kaorte New Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago, IL
    Check the applications. I just searched and quite a few "speed dialers" were listed.
  4. dendroid
    Offline

    dendroid New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My wife and I got our Droids today and she said the same thing. She likes the speed dial option but could not find it anywhere. I only used it sometimes so I am not to bothered about it. Maybe they figured that since you can voice dial, you won't need speed dialing. Who knows?
  5. garrett
    Offline

    garrett New Member Theme Developer Developer

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    2,017
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    In a van by the River......
    the best option i have seen is a program called "anycut" it will let you create an icon that will automatically dial a number or take you to a specific menu item like network or battery level.

    you can reserve a whole home screen just for speed dial icons.
  6. Spartan
    Offline

    Spartan New Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    214
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mid Michigan
    Why not just add a contact short cut or direct dial short cut to one of the 3 changeable screens? Works great and actually gives you more speed dial options.
  7. TigerFX
    Offline

    TigerFX New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    On the right tab of the "dial" tab is "favorites", which as far as I can tell is auto-generated but shows 7 contacts. That may or may not be sufficient?
  8. big erick
    Offline

    big erick New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    california
    this is how you set up speed dials._ Hold down home screen- select shortcuts-direct dial-contacts-choose your contact-set on home screen icon. THERE YA GO!!!
  9. big erick
    Offline

    big erick New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    california
    here is how to set speed dials. go to and hold down the home screen- select shortcuts-select direct dial-select contacts-select choose contact- set on home screen icon..
  10. big erick
    Offline

    big erick New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    california
    im sorry folks, I cant delete those other 2 posts i did. the way I told you to set speed dials was confusing. just go to the home screen and hold down the menu key. a menu will pop up with-add, wallpaper settings and so on. select add. then select shortcuts. then select direct dial. then the contacts will pop up. select a contact and it will be there on your home screen! sorry for the trouble...
  11. dendroid
    Offline

    dendroid New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    That's pretty neat. Better than getting to a keyboard and typing a number.
  12. Trip
    Offline

    Trip New Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You can also make a folder on the home screen and drag your speed dials in it, will let you make however many you want and keep them in one plae.
  13. steveo52
    Offline

    steveo52 New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Great suggestion since I was starting to fill my blank screens with speed dials, thank you. :)
  14. ToddP0530
    Offline

    ToddP0530 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Canton, Ohio
    Why won't it let me use the add function when I hold down the menu button?
  15. ToddP0530
    Offline

    ToddP0530 New Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Canton, Ohio
    never mind ... duh ... home screen I was on was full
  16. fbm111
    Offline

    fbm111 New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    How can you rename folder once it is made?
  17. moparharn
    Offline

    moparharn New Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am using the folder "stared contacts" and this should

    be fine for me. I don't yet how to move something into a folder, or even create a folder with the phone number in it. I would still like a speed dial function and hope that an app comes out for it.
  18. Trip
    Offline

    Trip New Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You rename the folder by opening it, then long press on the name at the top of the folder, a rename folder box will pop up.
  19. tablatronix
    Offline

    tablatronix New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hold down the desktop, add folder , starred contacts.
    Goto your contacts and star your favorite contacts.
    Not speeddial but almost.

    Google account will then have a new category called starred in android also.

    Used to show the images also but now it seems to not. Sucky
  20. R1Lover
    Offline

    R1Lover New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,702
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Northern Ca
    What's cool is you can set a speed button to a contact or a direct dial... I love it... I just wish there were more then three screens or that you could adjust the icons closer to fit more on one screen lol There is so much to do and so little space... :)
Search tags for this page

droid speed dial

,
droid speed dial setup
,
droid x2 speed dial icons on home screen
,
how do i set quick dial numbers on my motorola droid phone
,
how do you set soeed dials on a morola a855
,
how to edit a speed dial telephone number on a samsung s4
,
how to set speed dials on desktop motorola droid xt875
,
how to set up speed dial on droid
,
how to setup speed dial on motorola droid
,
how to speed dial droid razr m 4.1.2
,
how to speed dial on droid
,
i cannot set up speed dial on my droid razar
,

set speed dial on droid

,

speed dial droid

,
speed dial in android 4.2.1