Internal Ringtone Difficulties

Discussion in 'Android Audio and Video' started by Drucian, Feb 22, 2010.

  1. Drucian

    Drucian New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I've saved a ringtone into my Motorola DROID and am not able to remove it.

    I've checked the Media > Audio > Ringtones/Notices/Alarm folders and it isn't there.

    I've also tried running Astro, AndExplorer and Explorer file managers from within the phone and am not able to find the listing as well in order to delete it. It's still listed on the bottom along with all the factory default ringtones.

    I tried to do the DRM filter thing that I've heard around, but there isn't even an option for that in my DROID to be able to do that.

    Anyone know of another solution?
     
  2. JCo352

    JCo352 Senior Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    Did you save an mp3 as a ringtone?
     
  3. Drucian

    Drucian New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yes, I believe it was an mp3.
     
  4. JCo352

    JCo352 Senior Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    I had this same problem with an mp3 and I couldn't find it anywhere to delete it, so I had to delete the mp3, reboot the phone, then re-add the mp3 and that took care of it.
     
  5. Drucian

    Drucian New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Well the mp3 is already deleted and such. I could try to reboot the phone and see what happens. But why did you readd it? Did you need to readd the mp3 to remove it from the listing for ringtones?
     
  6. JCo352

    JCo352 Senior Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    No I just re-added it just because I wanted that song in my music
     
  7. Drucian

    Drucian New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    How did you reboot the phone? Take out the battery or just turn it off? I turned off my phone and turned it back on, the Ringtone was still listed unfortunately.

    By the way, I got my ringtone from: http://www.myxer.com/wap/xhtml/item.aspx?c=1778762

    Downloaded it directly from my DROID and it was automatically added as a Ringtone. It isn't a music file or anything that I selected to make it a ring tone. Was all automatic. Just found out exactly how it happened. (Now I have it listed twice in the list! AHHHHH!)
     
    Last edited: Feb 22, 2010
  8. JCo352

    JCo352 Senior Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    I just turned it off and turned it back on. Sorry I couldn't help you, but that's thing I did that took care of it for me.
     
  9. Drucian

    Drucian New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yea, thanks. Hopefully someone else will have a solution for my problem lol.
     
  10. JCo352

    JCo352 Senior Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    Have you looked under sdcard/downloads?
     
  11. Drucian

    Drucian New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yep, empty.
     
  12. JCo352

    JCo352 Senior Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    Actually you can open your browser hit menu>more>downloads and it might be in there.
     
  13. Drucian

    Drucian New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Well it shows it there as download history, but would clearing the list really remove it?
     
  14. JCo352

    JCo352 Senior Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    1,825
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    I'm not sure but I would just long press and clear from list, its worth a shot
     
  15. Drucian

    Drucian New Member

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Nope, that didn't work.