Incredible 2 Stuck on /!\ screen

Discussion in 'HTC Droid Incredible 2' started by skatingrocker17, Sep 25, 2011.

  1. skatingrocker17
    Offline

    skatingrocker17 New Member

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ohio
    Yesterday, my girlfriends Droid Incredible 2 asked to install an update, I declined. It is rooted with CWR installed but on the stock ROM.

    So now she's at home and she sent me a picture of her phone at the /!\ screen. Which I thought meant she was in recovery, and that recovery shouldn't even be there since the phone had CWR installed.

    So what happened? Did the phone automatically update over night?

    Thanks
  2. klabit87
    Offline

    klabit87 Member

    Joined:
    Jul 10, 2011
    Messages:
    206
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    yes. the only thing you can do for it is reboot into cwr and restore from a backup or flash a different rom ( but all data will be lost unless backups were made prior)
  3. Raven6906
    Offline

    Raven6906 New Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Is there a little blue Droid with the /!\ on the screen? Mine just randomly went to that screen while at work. Had to do a factory reset through car

    Sent from my ADR6350 using DroidForums
  4. klabit87
    Offline

    klabit87 Member

    Joined:
    Jul 10, 2011
    Messages:
    206
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Also if you can get to it. Wiping the data cache will get you booted back up.

    Yep I'm on my DInc2.
  5. Raven6906
    Offline

    Raven6906 New Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I never saw the OTA update screen pop up at all. It just vibrated in my pocket and when I looked at it it was on this screen. Kinda strange that I never was allowed to say no to this and it just tried to push it.
  6. skatingrocker17
    Offline

    skatingrocker17 New Member

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ohio
    I guess she managed to get to into clockwork and restore the backup that I made yesterday. And it was the /!\ with the green android guy, the stock recovery I think.

    I'm actually pretty shocked she figured it out but also pretty happy that I don't have to fix it.

    Thanks guys.
  7. Raven6906
    Offline

    Raven6906 New Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    If its rooted you can block the updating by changing otacerts.zip to otacerts.bak that prevents it from updating at all

    Sent from my ADR6350 using DroidForums
  8. skatingrocker17
    Offline

    skatingrocker17 New Member

    Joined:
    Feb 28, 2010
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ohio
    Thanks, I'd tell her to search for the file in Root Explorer and do that but I'll just do it when I see her or just put Cyanogenmod on there or something.
  9. acrididae
    Offline

    acrididae New Member

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Raven6906, where may I find that file? I've searched using File Explorer and with my Macbook's Finder without success.
  10. Raven6906
    Offline

    Raven6906 New Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    That file will be located in /system/etc/security

    Sent from my ADR6350 using DroidForums
  11. acrididae
    Offline

    acrididae New Member

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    OTA Update Showed Up Again Last Night

    I renamed the file to otacerts.bak, and for a couple of weeks hadn't had a nudge from Verizon. Last evening however, an OTA firmware update showed up. I scheduled it out as far as I could, but it will install on 10/12 unless I figure out how to prevent it. Any ideas? I wish that cyanogenmod was ready for prime time on the Dinc2.
  12. klabit87
    Offline

    klabit87 Member

    Joined:
    Jul 10, 2011
    Messages:
    206
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    you also have to freeze com.smithmicro.dm using any root app that can freeze apps. (Titanium Backup, Bloatfreezer, etc.)
  13. acrididae
    Offline

    acrididae New Member

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Great. Will do.

    Will freezing com.smithmicro.dm prevent the update scheduled to install on Wednesday? Should I restore from Clockwork, freeze com.smithmicro.dm, and rename otacerts, or will freezing com.smithmicro.dm prevent the scheduled update?


    Thanks!
  14. klabit87
    Offline

    klabit87 Member

    Joined:
    Jul 10, 2011
    Messages:
    206
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    when I froze it, it wouldn't even let me check for an update.

    I would go ahead and freeze it without restoring and leave otacerts.zip renamed to whatever.

    It worked for me when I was on stock.
  15. Raven6906
    Offline

    Raven6906 New Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I got the same thing qnd when it went to updqte it told me it failed and would not update. Havent had any problems yet

    Sent from my ADR6350 using DroidForums
  16. acrididae
    Offline

    acrididae New Member

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks to you both. I'll just see what happens on Wednesday then.

    Klabit87, what mod are you running on your Dinc2?
  17. klabit87
    Offline

    klabit87 Member

    Joined:
    Jul 10, 2011
    Messages:
    206
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    I am running Skyraider Zeus. but the first thing I did was rename otacerts.zip and freeze com.smithmicro.dm because a few people at the teambamf forums have reported that it will try to update.

    teambamf says that it couldn't even if it tried but I would rather be safe.
  18. Raven6906
    Offline

    Raven6906 New Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I have also removed bloatware so that could be why it didnt update too. If you remove the verizon apps be sure to make backups just in case you decide to update or something happens and you send it back to verizon

    Sent from my ADR6350 using DroidForums
Search tags for this page
android incredible 2 and now its stuck at the htc screen
,
com.smithmicro.dm freeze
,
droid dna updating and stuck on htc screen
,

droid incredible 2 stuck at htc screen

,

droid incredible 2 stuck on htc screen

,

droid incredible 2 stuck on white screen

,
droid incredible and stuck on home screen
,
droid incredible error screen
,
htc android incredible 2 screen gets stuck while loading
,
htc droid incredible 2 frozen on htc screen
,

htc incredible 2 stuck on htc screen

,
htc incredible 2/stuck on software upgrade
,
htc incredible stuck on boot screen
,
incredible 2 frozen with error screen
,

incredible 2 stuck on htc screen