How to correctly unroot the Incredible

Discussion in 'Droid Incredible Hacks' started by doug piston, Nov 8, 2010.

  1. azdrifter

    azdrifter Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    215
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Arizona
    Ratings:
    +2
    I had my Dinc rooted and the last few months any rom i was using had been acting really buggy.So i decided to unroot and go back to stock i used the ruu method and the first time i got an error message that my phone could not be upgraded to the newer software.
    So after some extensive research and forum surfing i found this post by Doug and followed his instructions and the unroot worked and i was able to install the ruu with the newest update and i am once again rooted because i chose to leave the S-off because I can't operate with an unrooted phone that's just so ancient LOL .
    So thanks Doug you saved me again from another headache and by the way my Dinc is working perfect again.
    At least until October when my contract expires and i hope the Bionic will be out so I can upgrade to it :icon_ banana:
     
  2. enlightened

    enlightened Super Moderator

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    1,074
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    NYC
    Ratings:
    +4
    Will update this post with instructions for unrooting phones running 2.3 when they become available.
     
  3. tvklovesu

    tvklovesu New Member

    Joined:
    Sep 28, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Need help to sctok my droid inc

    Hello Azdrifter,
    I am trying the same as you did but I couldn't do stock. I did rooted couple weeks back to 2.3 and now when I try to unroot I followed all the ways to do and it still no luck. Can you please provide me the link where you followed the steps to stock. When I do RUU the current version is 4.06 and the ruu update version is 3.26 and when I try its giving error 140 bootloader version error. Even the PB31IMG.zip for FROYO OTA not working. Got error Main version wrong on HBoot. I am literally loosing my hopes on my phone.
    Please help me to get it out.

    Thanks
     
  4. enlightened

    enlightened Super Moderator

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    1,074
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    38
    Location:
    NYC
    Ratings:
    +4
    What do you mean when you say you "did rooted couple weeks back to 2.3"? Did you manually install the update? Or just install a ROM with 2.3 baked in?
     
  5. tvklovesu

    tvklovesu New Member

    Joined:
    Sep 28, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yes I did rooted maualy I believe so. I followed the steps in the below link and upgraded to Gingerbread 2.3 OTA. So now I am trying to stock my phone to original piece when I got my phone from Verizon.
    OTA Gingerbread! - Android Forums
     
  6. Classglass

    Classglass New Member

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    im so lost ....

    I'll be frank I don't know anything about rooting phones, etc. My sister bought a HTC Incredible off ebay and tried to activate it at Verizon. They told her no go. I need to find a way to unroot the phone so she can activate it and use it. The guy told her to come here for assistance but wont help otherwise. The only information I can gather is as follows:

    MIUI
    Model: ADR6300
    Android Version: 2.3.5
    Baseband Version: 2.15.00.07.28
    Kernel Version: 2.6.37.6-cyanogenmod
    Build number: MIUI-109020
    SD - FAT32

    Can someone please help me understand in layman terms how to take this phone back to "out of the package"? I have searched the forums and dont want to get the black screen of death or turn it into a brick. I am sooooo lost ... please help. I just want to look like a good brother. lol
     
  7. thaDroidz

    thaDroidz Silver Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    2,057
    Likes Received:
    44
    Trophy Points:
    113
    Location:
    neptune
    Ratings:
    +44
    Just wanted to follow, interested in why it won't activate. Have u tried dialing* 228 or via vzw website?

    posted tomorrow using the space time continuum app on my D1...
     
  8. Classglass

    Classglass New Member

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    When I dial *228 the automated system advises me to press one for activation. However there is no dialpad to press one. Any button pressed disconnects the call and take me back "home". View attachment 40904
     
  9. azdrifter

    azdrifter Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    215
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Arizona
    Ratings:
    +2
    First you are going to want to download the RUU file from here...... http://dougpiston.com/files/RUU/RUU...4k_NV_1.70_PRL58006_release_152016_signed.exe
    after you download this go to the HTC site and download the latest version of HTC sync this is what will help you un-root your Dinc.
    Make sure you install HTC Sync and then run the RUU file it will recognize your phone then just follow the on screen instructions and you will have a factory fresh un-rooted phone.
    I used this when I first rooted my phone because it was stuck in a boot-loop and I couldn't or at that time did not know how to fix it so this worked when my phone was UN-accessible so it should work for you since yours at least turns on.
    Hope this helps you.
     
    #225 azdrifter, Sep 29, 2011
    Last edited: Sep 29, 2011
  10. tvklovesu

    tvklovesu New Member

    Joined:
    Sep 28, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hello,
    Even I have problem as I mentioned before. I am not able to perform RUU to get Froyo from GB. I did same as you mentioned that I installed HTC Sync and then ran RUU but I am getting Error 140 Bootloader version error. Just to make sure My Hboot shows I am as S-On. Does this make sense not to do stock.

    Thanks
    Vinod
     
  11. azdrifter

    azdrifter Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    215
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Arizona
    Ratings:
    +2
    Erroe 140 bootloader

    Try this link from Ladios Changing phone image version - to solve 140 bootloader version error for hTC RUU - xda-developers this should help you with the error 140 so you can flash the stock RUU back on your phone.
     
  12. Classglass

    Classglass New Member

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0

    I did as follows and HTC Sync doesnt reconize or pick up my phone when connected to the computer. I can go in through My Computer and get into my phone. I also downloaded the other and it didnt reconize it either.
     
Search tags for this page
build-3.26.605.1-release-152016-baseband-2.15.00.07.28-hboot
,

how to unroot droid incredible

,
how to unroot htc droid incredible
,
how to unroot htc incredible
,
how to unroot my htc incredible
,

unroot droid incredible

,
unroot droid incredible 2
,

unroot htc incredible

,

unroot incredible

,
unrooting htc incredible