Gallery on JB ROMs not displaying all pictures

Discussion in 'Samsung Galaxy Nexus' started by eric16l, Jul 4, 2012.

  1. eric16l

    eric16l New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I posted this in a longer JB thread, but wanted to make a separate topic to see if anyone else is having this problem:

    I have just under 2,000 pictures on my GNex in DCIM\Pictures. I have tried 2 JB ROMs and each of them only display about 430 of those pictures through the stock Gallery app. They are definitely still on the phone as I can see them with multiple File Explorer apps.

    I installed a different gallery app (QuickPic) and it sees all of the pictures as I would expect the stock app to do as well.

    Can anyone with a large amount of pictures test out any JB ROM you are on and let me know if you are seeing the same behavior? I would greatly appreciate it.
     
  2. werewolfbrent

    werewolfbrent New Member

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    same thing

    I am having the same issue I am running JellyBamf and almost none of my pictures on the SD card show up in the Gallery just the new photos I have taken but all of the other pictures show up in QuickPic.
     
  3. eric16l

    eric16l New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Is anyone else running a Jelly Bean ROM seeing this behavior?
     
  4. awsolot

    awsolot Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    150
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Yup I'm having the same issue for a while now
     
  5. dezymond

    dezymond Tech Support Mod
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    12,034
    Likes Received:
    1,471
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Bay Area, California
    Ratings:
    +1,629
    Current Phone Model:
    Google Pixel
    What ROMs are you all running?
     
    #5 dezymond, Jul 26, 2012
    Last edited: Jul 26, 2012
  6. trink08

    trink08 Member

    Joined:
    Jul 22, 2012
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    For me, quickpic takes forever to load. Stock gallery has only a second or two lag loading pics.
     
  7. trink08

    trink08 Member

    Joined:
    Jul 22, 2012
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Xenon HD 4.0. Very satisfied. But regarding photos, quickpic is too slow to load. Stock galllery has about 2 second lag load time. Was running vicious jb ROM. Maybe Slightly smoother than xenon HD and had no photo issues. However, the customization u get with xenon is awesome
     
  8. sbenson

    sbenson Silver Member

    Joined:
    Jan 19, 2011
    Messages:
    2,370
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Virginia/DC Metro Area
    Ratings:
    +61
    I'm running Team EOS's JB build #90 and all 500+ of my photos are showing in the gallery.

    Have you tried clearing data in Gallery's settings? Don't worry, this won't erase your pictures. Go into the settings and make sure to clear data and cache, then reboot and see if the thumbnails start showing then.
     
  9. eric16l

    eric16l New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Still missing pictures

    I just tried clearing data in my Gallery and then rebooting, but unfortunately, nothing changed. I still only show about 430 pics in my Camera folder. But if I look at that same folder through QuickPic or a file explorer, I see all 2,000+ photos.

    I have tried Jelly Belly, Bugless Beast and now AOKP with the same results.

    I read somewhere that JB is partitioned differently than ICS was. Not sure if this has anything to do with the issue, but could be a potential root cause.
    QuickPic is definitely slow. I would use the stock Gallery any day over that app, but sadly, don't have a choice.

    To the ROM Developers out there: Have you guys encountered this? If so, any clue what the fix could be?
     
  10. JSM9872

    JSM9872 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    12,922
    Likes Received:
    287
    Trophy Points:
    498
    Location:
    Pennsylvania...
    Ratings:
    +287
    Current Phone Model:
    Galaxy Note 3
Search tags for this page
galaxy nexus pictures not showing in gallery
,
galaxy nexus thumbnails not showing in gallery
,
how to fix gallery not showing photo on android
,
jb gallery wont show all poctures
,
jb picture threads
,
jb thread pics
,

jb thread pictures

,
quickpic andtoid not showing thumbnails
,
samsung galaxy photos not appearing in gallery
,
visual land prestige 7 firmware update