Fresh Tranq 3.6.0 Install??

Discussion in 'Droid X Roms' started by 04CiviCon20s, Dec 9, 2010.

  1. 04CiviCon20s
    Offline

    04CiviCon20s New Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    953
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Meffa, MA
    [​IMG]

    I have a quick question for the TranQ 3.6.0 Dev(s). If i've already installed TRanq 3.6 and want to start the process over again, What do you recommend me to do to start fresh. May I reflash Device w/the system only SBF ?, have just the plain OS , then follow P3's directions here(Tranquility 3.6.0 - Time to make your DX work for you) as stated to install TRanq 3.6. I want to start over because I feel that my current install of Tranq 3.6.0 has some issues that I want to iron out, Boot logo doesnt work properly, Boot animation reverts back to Dx BA, My custom ringtone app doesnt function properly, My wake up screen automatically locks after it wakes up from a notification ..and so on..Thanks in advance for any input:)
  2. CD95YJ
    Offline

    CD95YJ New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    869
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado, USA
    In the tranq 3.5.1 to 3.6 guide it tells you to wipe the tranq folder from your sd card before making the upgrade.

    I was running 3.6 & did a wipe and fresh install this way and it seems to be running good now:

    Delete the tranq folder

    Flash the sbf- I would assume that applying the update.zip would work to if you have that

    I then reset my phone back to out of the box condition and set everything up fresh

    Tranq 3.6 is running great for me now.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  3. 04CiviCon20s
    Offline

    04CiviCon20s New Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    953
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Meffa, MA
    CD9, Which OS did you have when you state this (I then reset my phone back to out of the box condition and set everything up fresh)? When you speak of the SBf, you're referring to the System only SBF for 340 right? BTW, thanks for responding so far
  4. CD95YJ
    Offline

    CD95YJ New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    869
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado, USA
    I was on the leak running apex 1.21, flashed over to 2.3.34 using the TBH 2.3.34 sbf from their market app and then ran tranq 3.6. I forgot to mount the system before flashing the ROM the first time through and had a few issues hence the wipe and reinstall. I was on 2.3.34 when I cleared all data and stayed on 2.3.34.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  5. 04CiviCon20s
    Offline

    04CiviCon20s New Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    953
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Meffa, MA
    So you originally had tranQ 3.6 loaded, then wiped, then installed Apex over 340, Sbfd w/TBF app, Then reloaded Tranq3.6.0? Did I get this right?
  6. CD95YJ
    Offline

    CD95YJ New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    869
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado, USA
    No, I was running apex on the leak, removed apex and flashed 2.3.34 and installed tranq 3.6 but forgot to mount the system. That's when deleted the tranq folder, reflashed 2.3.34 and then did the factory reset. I never ran apex on 2.3.34

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  7. 04CiviCon20s
    Offline

    04CiviCon20s New Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    953
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Meffa, MA
    Oh ok, I think I got it now; you were on tranq3.6, deleted the tranq folder, re-Flashed the TBH 340 SBF file, Factory Reset then reloaded Tranq 3.6 and now you're straight right?
  8. CD95YJ
    Offline

    CD95YJ New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    869
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado, USA
    Yup

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  9. 04CiviCon20s
    Offline

    04CiviCon20s New Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    953
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Meffa, MA
    Ok, I just did the first couple steps and about to reflash TBH's sbf file..I'll finish up and follow up if all is good, Its past 1am on the East Coast here and not sure where your located or if you'll still be up? one quick question and not sure if you know this, Could I reflash 320 SBF then do the 340 update.zip ? I think I read somewhere that its not recommended to go backwards in OS
  10. CD95YJ
    Offline

    CD95YJ New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    869
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado, USA
    I am not sure you could flash 320, but its only 11pm here in colorado and i'll be up for about another hour.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  11. 04CiviCon20s
    Offline

    04CiviCon20s New Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    953
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Meffa, MA
    Yea I wasn't going to chance the 320 SBF but did successfully 340 SBFd and now I will Factory Reset, re-root, D/l a fresh Tranq3.6 and load it. Hope it runs fine for me like it did for you. Btw, did you attempt the boot logos and animation features? The boot logo never worked, the boot animation worked then kept on reverting back to the cheesy Red eye boot. When I just factory reset, the tranq logo still shows (does yours?)
  12. CD95YJ
    Offline

    CD95YJ New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    869
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado, USA
    Im running jrummys boot logo app and the boot animation changer app from the market. Both stick after reboots. All of my logos reset to stock when I wiped it clean.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
  13. 04CiviCon20s
    Offline

    04CiviCon20s New Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    953
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Meffa, MA
    Good to know, am assuming Tranq3.6 boot features didn't work for you either?? Thanks for all your help tonight. Its about 2am now and my Dumb .ss has to be at work @ 7am:( Take care and Thanks again Bro..
  14. CD95YJ
    Offline

    CD95YJ New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    869
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado, USA
    Hey, np. Anytime

    Sent from my DROIDX using DroidForums App