1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Fascinate only says "Starting download" in market....help!

Discussion in 'Samsung Fascinate Development' started by fascinated512, Nov 10, 2010.

  1. fascinated512
    Offline

    fascinated512 New Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm rooted and just flashed Super Clean rom from Rom Manager. When I go to update current apps or download new ones, it says "Starting download..." and never stops! After looking this problem up and reading other people's posts who have had similar problems, I've tried clearing all cache and data related to any Google-based app. I've done multiple nandroid backups over the past few weeks and have tried restoring back to them. I've tried factory data reset both from Settings-->Privacy and also from recovery mode in CWM. I've flashed different ROMs to see if it's just Super Clean. None of these things have worked. I'm out of ideas. Someone help!

    EDIT: I did an odin restore with the system .tar files I found on XDA and now I'm getting force closes out the wazoo. Can't even get to the activation screen. Anybody know how to fix this????
  2. fascinated512
    Offline

    fascinated512 New Member

    Joined:
    Nov 10, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    bump....anybody....?
  3. bwhite757
    Offline

    bwhite757 New Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    182
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Nothing against Droid Forums, but XDA is you best bet for help with this.

    Nobody has pinpointed the cause of the Market issue yet. Seems to be different for everyone, and unfortunately the fastest way to fix is using ODIN.

    This would be my suggestion:

    If you have clockworkmod installed, change the name of the update.zip file on the root of your SD card (or delete it) and then boot into the Regular recovery (hold Vol+ & Vol-) and power on the device. Do a Wipe from this recovery.

    Now pull the battery, unhook from USB cord, open ODIN on your computer, while holding Vol- plug in the USB cord, this should throw it in download mode, and your computer should recognize it.

    Hit the PIT button and choose wherever you downloaded Stock-i500-VZW-pit.pit
    Hit the PDA button and choose: Stock-i500-VZW-System.tar.md5
    Hit Start

    Once that completes:
    Unplug the USB cord, hold Vol-, and plug it back in,
    Hit the PDA button and choose: Stock-i500-VZW-Kernel.tar.md5
    Hit Start

    Once that completes:
    Unplug the USB cord, hold Vol-, and plug it back in,
    Hit the PDA button and choose: Stock-i500-VZW-Recovery.tar.md5
    Hit Start

    Once that completes:
    Put your battery back in and boot into recovery: (Vol+ / Vol-) + Power
    Wipe your phone again
    Reboot

    Should be back to out-of-box condition

    Big problem I have with this phone is there is no complete wipe method for it. Clockworkmod doesn't seem to wipe hardly anything on my phone, and it seems to take multiple times in the default recovery to get it to work. Try this and see what happens. Just know you will have to re-root your phone, and reinstall clockworkmod.
  4. revision
    Offline

    revision Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Houston, TX
    I don't know if you find it comforting at all, but i was getting the exact same nonsense in the market on my full stock fascinate. I ended up rooting and loading blackhole yesterday and haven't had to update any apps yet to find out if it works or not.
  5. dangerous
    Offline

    dangerous New Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    202
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Scottsdale, AZ
    did you try
    Try to clear the Market cache (Settings > Application > Manage Application > scroll to and click on Market > click Clear Cache button,)

    Reboot...
  6. Droid DOES!!
    Offline

    Droid DOES!! What iDoesn't Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,321
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Exactly what I was thinking!!



    Sent from my Droid using DroidForums app (free in market)
  7. dangerous
    Offline

    dangerous New Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    202
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Scottsdale, AZ
    and if it works, it's about as easy as it gets. I had to do that on my Wife's STOCK phone about 3 weeks ago.
  8. Droid DOES!!
    Offline

    Droid DOES!! What iDoesn't Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,321
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Sometimes, stuff just gets crammed up and needs clearing out. If you ever root and see what gets packed into the dalvik-cache.....WOW!!!



    Sent from my Droid using DroidForums app (free in market)
  9. dangerous
    Offline

    dangerous New Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    202
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Scottsdale, AZ
    Ya.. I have the D X, Rooted.. I just don't want to break her phone. She's happy with it. Problem is, when the stuff stops updating, she had no idea. just figured the stuff wasn't available to download.
    I feel bad for all the people who don't know that there is a bug and can't download from the market and just figure that's the way it is.....
Search tags for this page
stock-i500-vzw-recovery.tar.md5
,

stock-i500-vzw-system.tar.md5