1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Droid X 3G data loss and loss of hotspot

Discussion in 'Droid X Tech Support' started by sdavis630, Apr 20, 2011.

  1. sdavis630
    Offline

    sdavis630 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Problem break down:
    - 3G data loss for no reason
    - All data is lost at some points for no reason
    - Within 5 minutes of using the hotspot data is lost and the hotspot is dropped

    ***This is a replacement device that I received last week... I'm turning to you guys for more help :( ***

    I have had several instances where my droid x loses data for no aparent reason. I may be on the web and all of the sudden my 3G goes away and my signal bars go to a red X. This has become an issue with my hotspot since I use my laptop away from home with this. At first I thought this was my laptop trying to do to many things with this connection so I installed a program to help clean up running apps so the computer would run faster and more efficient. Same thing happens!

    With the hotspot, if I use the USB tether feature it works 100% fine. I can look at videos, surf social sites nothing seems to slow it down. The 3G hotspot however kills over in less than 5 minutes.

    This wasn't a majorly noticeable issue until just now when I was looking at my using ASTRO and my data did the same thing. I wasn't even on the web at the time.

    I recently installed catlog so I could see what was going on in the background during these crazy situations. Here is what happened today:

    **"Failed to find provider info for gmail" this popped up twice in that log.

    Recent logs during the hotspot:

    **tethermaster - unhandledmessage: msg 3"
    **netstatutils - the file is not exist, can't fetch the number from it!
    **Networkmanagementservice - Unexpected response code 600


    Of course when I tell verizon tech support that I have a log of whats going on they don't care because they are looking at whats going on, on the other end. If its a device issue they would have to see the problem from the device... wouldn't you think?
  2. Javiggan69
    Offline

    Javiggan69 New Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Miami, FL


    Originally Posted by Javiggan69
    I have the same problem. I am running .588 and I restored my data after coming from the original gb (.573) leak. I loose my 3g connection at least once a day. Sometime when I toggle the airplane mode it works and I connect back to 3g, but i that does not work I just reboot the phone. Anyone else having this issue? We need feedback to see if its a hardware or software issue in gb. The reason I cannot confirm if it is s/w or h/w issue I received a replacement phone when the .588 came out. I cannot compare both builds with same device. I am going to revert to .573 to see if it continues. I will post back with outcome.

    Thanks in advance
    Javiggan69

    Update:
    re-flashed GB. went two days with no signal problems, but this morning I lost my 3g connection. I have a feeling that it has to do with the hand-off between the wifi and 3g connection. I have tried to duplicate the issue but I cannot duplicate it. Also one thing I notice is when my 3g is not working and only shows the 4 grey bars I cannot make outgoing calls but calls do come in. Weird....

    Javiggan69
  3. dswartze
    Offline

    dswartze New Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Greenville, SC
    Happens to me as well ... seems to only be a problem when I use the Verizon Hoptspot app. The Wireless Tethering app (root) does not exhibit the problem.
Search tags for this page
קישור נתונים 3g אבד
,
3g datalink lost
,
3g data link lost teathering
,

3g data link lost

,
3g data loss when using hotspot android
,
3g data link lost hotspot
,
3g data link lost droid x
,
android hotspot loses 3g
,
code to break in a milestone x
,
milestone 3 hotspot issues
,
motorola milestone x mobile hot spot keeps losing data link
,
phone keeps saying 3g data lost while using hotspot
,
tethering 3g data link lost
,
usb data link lost android 3g tethering
,
why a is my phone saying 3g data link lost motorola mileston