Screen automatically dims????

wardo

Active Member
Joined
Sep 4, 2010
Messages
458
Reaction score
30
I always have my screen on full blast and not auto. The dumb thing dims as if the auto setting is kicking in. It has been happing all week.
 

cr6

Super Moderator
Staff member
Joined
Apr 1, 2011
Messages
8,281
Reaction score
5,802
Location
NW Rocky Mtn region
Website
www.dronewolfmedia.com
Current Phone Model
Galaxy S7 Edge
Twitter
@dronewolfmedia
Aside from checking the auto brightness in your notification bar, try going into Settings and display, there's another setting there.
iOYvJpE.png

See if that ones been enabled.

S5 tap'n
 

Jonny Kansas

Administrator
Staff member
Rescue Squad
Joined
Jan 21, 2010
Messages
16,740
Reaction score
7,355
Location
Michigan's Upper Peninsula
Website
www.google.com
Current Phone Model
Pixel XL
Twitter
jonny_ks
Might also check the settings to see if there's something like Samsung's "Adapt display" setting. That setting adjusts contrast and other things (maybe brightness) based on the content being displayed. Not sure if the Turbo has any similar setting.
 

94lt1

Super Moderator
Staff member
Premium Member
Joined
Jan 16, 2012
Messages
17,041
Reaction score
3,997
Location
SE TX
Current Phone Model
Droid Turbo 2
Check your display settings.. But I'd clear my cache through recovery.. See if it still happens... Make sure you don't have any other apps that could be causing this.
 

94lt1

Super Moderator
Staff member
Premium Member
Joined
Jan 16, 2012
Messages
17,041
Reaction score
3,997
Location
SE TX
Current Phone Model
Droid Turbo 2
Uncheck attentive display... If you have it checked...
 
OP
wardo

wardo

Active Member
Joined
Sep 4, 2010
Messages
458
Reaction score
30
I just unchecked the attentive display box that keeps the screen on if your looking at it. Besides that there are no other settings like the Samsung phones :(
 

94lt1

Super Moderator
Staff member
Premium Member
Joined
Jan 16, 2012
Messages
17,041
Reaction score
3,997
Location
SE TX
Current Phone Model
Droid Turbo 2
Attentive display did actually dim my screen at times... But i had to reset my device.. I would try clearing your cache..
It takes a few minutes.. Make sure your device has 50% battery.. The process takes 10-15 mins... The 50% battery is just in case...
 

94lt1

Super Moderator
Staff member
Premium Member
Joined
Jan 16, 2012
Messages
17,041
Reaction score
3,997
Location
SE TX
Current Phone Model
Droid Turbo 2
Also check your moto settings in settings.. I don't use them on my Turbo..so i don't recall if there's anything in there.. But you might check
 
OP
wardo

wardo

Active Member
Joined
Sep 4, 2010
Messages
458
Reaction score
30
The moto settings is what activities the active screen display. By turning it off there is no way to know if you have a missed call or text. How dumb.
Nothing has worked I will need to read the cache process now.
 
OP
wardo

wardo

Active Member
Joined
Sep 4, 2010
Messages
458
Reaction score
30
I tried following the steps to clear the cache but I just can't get it to work.
 

94lt1

Super Moderator
Staff member
Premium Member
Joined
Jan 16, 2012
Messages
17,041
Reaction score
3,997
Location
SE TX
Current Phone Model
Droid Turbo 2
You're probably not pressing the buttons at the same time.. If you have it in a case.. Remove the case..
 
OP
wardo

wardo

Active Member
Joined
Sep 4, 2010
Messages
458
Reaction score
30
I got into the screen, volume down and power. The only options are bootloader restart 2 others I can't remember. There was no option to clear the cache
 

94lt1

Super Moderator
Staff member
Premium Member
Joined
Jan 16, 2012
Messages
17,041
Reaction score
3,997
Location
SE TX
Current Phone Model
Droid Turbo 2
You must've entered into one of the other options
 

bruben7886

Diamond Member
Joined
Dec 6, 2011
Messages
1,687
Reaction score
1,728
1. Power off
2. Volume down then power (make sure u r holding vol down when u press power)
3. Use volume up or down until u see recovery
4. Press power
5. When the little droid comes up press volume up, then power (make sure u r pressing vol up when u press power). Let go of power first, then let go of vol up.
6. Volume down until clear cache is selected. Then press power
 
Top