1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

UD gps slow and sometimes extremely inaccurate

Discussion in 'UltimateDroid' started by joeybarclay, Sep 25, 2010.

  1. joeybarclay
    Offline

    joeybarclay New Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    708
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    it takes a long time to locate past 40 meters and sometimes wont locate past 2500m.:icon_evil: is there a way to fix this or are any others experiencing this?
  2. foxdog
    Offline

    foxdog New Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I get this on almost every rom. What I do is exit, turn gps off then back on and load up maps again and it almost always finds me right away after that.
  3. joeybarclay
    Offline

    joeybarclay New Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    708
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    thats what i have been doing but recently that stopped working. :blink:
  4. foxdog
    Offline

    foxdog New Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well that sucks. I'm stumped. Clear cache maby. With cache cleaner or cache mate off market. I clean cache often.
  5. joeybarclay
    Offline

    joeybarclay New Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    708
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    its very odd because sometimes it will work and other times it wont work no matter what i do. ive tried cleaning caches/data, uninstalling updates, and even rebooting the phone.
  6. foxdog
    Offline

    foxdog New Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I think there's an app on market that will tell you how many satellites are around
  7. joeybarclay
    Offline

    joeybarclay New Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    708
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    ill have to look into it but i used to get fine gps signal at my home with wifi on. im hopping UD V9 will come out soon and fix this
  8. foxdog
    Offline

    foxdog New Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yea I can't get market to stop force closing when I install/uninstall. Im hoping ud 9 will fix it. I dont feel like reinstalling the rom right now
  9. gujupmp88
    Offline

    gujupmp88 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    the past couple iterations of UD have given me this problem. Before UD 7 and 8, i used to lock on the the satellite in seconds, but in UD 7 and 8, it just doesn't seem to want to connect half the time. And when it does, takes about a minute or more. Tried other roms, such as Bugless Beast .5 and Chevy's rom and didn't have this problem.
  10. 3vil
    Offline

    3vil New Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I too have this problem. The only remedy that has worked for me so far was the one stated above, to quit navigation and reenter it. After that, it usually finds me without a hitch.
  11. Bob Dammit
    Offline

    Bob Dammit Super Moderator

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,715
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N 42° 05.183 W 079° 10.914
  12. pierced_droid
    Offline

    pierced_droid New Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well Droid 1 ud 8 with slayhers 1250 Kernal and I have never had an issue with the GPS.