Trying to create backup after root

Discussion in 'Thunderbolt Hacks' started by KennyBerndt, May 26, 2011.

  1. KennyBerndt
    Offline

    KennyBerndt Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Colorado
    Ratings:
    +0
    Getting stuck trying to backup my fresh 1 day old TB. Rooted last night using this method.
    [Procedure] How to Root the Thunderbolt with ADB (Windows) - Android Forums
    The root worked just fine, as I can use several apps (wireless tether, shoot me) that require root.

    So when I try to get into create a backup using the ROM manager and manual procedure I get the following

    PG05DIAG.ZIP
    NO IMAGE
    PG05DIAG.NBH
    NO IMAGE OR WRONG IMAGE
    LOADIN PG05IMG

    Then it shows the bar on the right that changes colors as it does its thing.....

    HELP

    udpate: I looked on my sd card, and apperantly forgot to delete the PG05 file. so I did so. still no luck.

    It doesn't matter if I try to go into recovery by Rom Manager or the power/down button way, it takes me into fastboot highlighted in red. My options are Bootloader, reboot, reboot bootloader, and power down I go into bootloader, and try to go into recovery, and i have no option for create recovery. Also, it still does

    PG05DIAG.ZIP
    NO IMAGE
    PG05DIAG.NBH
    NO IMAGE OR WRONG IMAGE
    LOADIN PG05IMG

    but since I deleted the PG05IMG file it goes very quickly and doesn't have the status bar on the right.

    Do i need a custom rom to do a backup???
    Last edited: May 26, 2011
  2. ANGERisMYgift
    Offline

    ANGERisMYgift Member

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Tallmadge, OH
    Ratings:
    +0
    Make sure u flashed clock work recovery. I had this issue when I first tried rooting my thunderbolt because before I did it the manual way, I tried a one click root and even though the one click didn't work, it installed an older version of clock work and made it impossible to go into recovery. In my case I had to erase it off my SD card and then reinstall it

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
  3. KennyBerndt
    Offline

    KennyBerndt Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Colorado
    Ratings:
    +0
    flashed CW, hit backup current ROM and it takes me into highlighted in red FASTBOOT. I select bootloader, and it just goes to hboot, i selct recovery and it flashed the white screen with HTC, and then takes me right back to highlighted in red FASTBOOT.....
    When you say you erased it off of SD card, what is the name of the file you deleted and reinstalled? I'll try that. Also, where do you get the file?
  4. ANGERisMYgift
    Offline

    ANGERisMYgift Member

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Tallmadge, OH
    Ratings:
    +0
    My memory is horrible, I'm sorry. Plus I had one of the devs helping me. Actually I just pulled up the contents that were on my flash drive and I believe it was actually busybox that he had me remove, which was on the root of my card. Then I went to the market to get it back, flashed clockwork and rebooted. Sorry, wish my memory was better

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
  5. ANGERisMYgift
    Offline

    ANGERisMYgift Member

    Joined:
    Mar 18, 2011
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Tallmadge, OH
    Ratings:
    +0
    Also instead of using rom manager to do back up, do it manually

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
  6. KennyBerndt
    Offline

    KennyBerndt Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Colorado
    Ratings:
    +0
    I had to redo the root process s few times. Each time I redownloaded the files. Finally all is well!

    Sent from my ADR6400L using Tapatalk
Search tags for this page

htc thunderbolt backup after root

,

tried to root phone no image when reboot

,

what to backup after root