Solved Status bar freakout

Discussion in 'LG G3' started by Amazonfemme, Mar 11, 2015.

  1. Amazonfemme

    Amazonfemme Active Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +37
    Current Phone Model:
    VS985
    Any ideas on why this has started happening above my status bar?

    uploadfromtaptalk1426051299555.jpg

    It was fine until last night. I thought at first it might be an issue with Buzz Launcher, but it does the same thing on the stock launcher. I've noodled with every setting I can think of, but no joy.



    Sent from my VS985 4G using Tapatalk 2
     
  2. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,150
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    Wow..I'm sure you've already tried removing the battery and all the minor steps.... Did you get it wet or drop it??
     
  3. Amazonfemme

    Amazonfemme Active Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +37
    Current Phone Model:
    VS985
    Nope, didn't drop it or get it wet. I tried removing the battery for 10 minutes, made sure there was no dust or anything under the hood. When the phone first boots up, the status bar is normal, but it quickly returns to weirdness.
     
  4. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,150
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    I'd clear the cache.. See if that helps.. If not try an fdr.. If it still does it.. Its hardware... Sorry.. In situations like this I like to eliminate software quickly... So you can move on to getting it fixed or replaced...
     
  5. Amazonfemme

    Amazonfemme Active Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +37
    Current Phone Model:
    VS985
    Cached cleared. I think you're right that an FDR is in order. Sigh. :(
     
  6. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,150
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    Well.. At least your device supports an SD card.. Makes it a little less painful..
     
    • Like Like x 1
  7. sajgel

    sajgel Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    138
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    I would uninstall your newest app that was added before the issue began and work backwards first
     
    • Like Like x 2
  8. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,150
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    Yes you could.. If you want to go through app after app.. If you have that kind of time.. Feel free... This way.. You eliminate software or hardware.. Quickly.. Then you get an answer.. If it was an app..if it's hardware.. Do I need a replacement phone.. All found out in a few minutes..

    Another way would be to boot into safe mode.. Run the phone with just it's core apps..
     
    • Like Like x 1
    • Winner Winner x 1
  9. bkdodger

    bkdodger Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Dec 13, 2011
    Messages:
    7,673
    Likes Received:
    4,013
    Trophy Points:
    1,563
    Location:
    Staten Island, New York
    Ratings:
    +4,295
    Current Phone Model:
    Nexus 6
    Is the phone rotating properly?

    Tap'd by Big 6
     
  10. Amazonfemme

    Amazonfemme Active Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +37
    Current Phone Model:
    VS985
    Yep.


    Sent from my VS985 4G using Tapatalk 2
     
  11. Amazonfemme

    Amazonfemme Active Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    28
    Ratings:
    +37
    Current Phone Model:
    VS985
    SOLVED!

    94lt1, thanks for suggesting safe mode. The problem was gone while I ran it, so I was able to rule out a hardware failure.

    Once I booted back into normal mode, I took sajgel's suggestion to identify the most recently installed apps. The culprit was something called Omni Status Bar, which I can't even remember downloading. I uninstalled, and everything's back to normal.

    Thanks for helping me figure it out! :D


    Sent from my VS985 4G using Tapatalk 2
     
    • Like Like x 2
  12. UltraDroid

    UltraDroid Super Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    2,912
    Likes Received:
    505
    Trophy Points:
    193
    Location:
    Cleveland, Ohio - The North Coast!
    Ratings:
    +555
    Current Phone Model:
    Note 3, straight stock
    Glad it worked out for you! :)

    Sent from my One+One, using Magic...
     
    • Like Like x 1