1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

HELP! Can't sync Facebook with contacts! MUST HAVE!!

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by slcawley, Sep 8, 2011.

  1. slcawley
    Offline

    slcawley New Member

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just left my Droid X to get the Bionic and while I LOVE the phone, I can't get my Facebook pics to sync with my phone contacts! Unlike the Droid X, there is no "link contact" button. There's a "join" button but it's only syncing to google which is NOT what I want. I like having the FB pics as my contact's pic when they call! Can someone help??? So far, that's the only problem with this phone!
  2. Juiced_RL
    Offline

    Juiced_RL New Member

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This has been mentioned already in other threads. Be patient it takes awhile for them to come over.

    Sent from my SCH-I800 using DroidForums
  3. wseyller
    Offline

    wseyller New Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    735
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hendersonville NC
    Open the app drawer and open "My Accounts". Add your Facebook account and it will sync. I did it but i removed it because I didn't want it too happen.

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk
  4. slcawley
    Offline

    slcawley New Member

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i did that when i first got the phone. they're just not syncing, and there's no "link accounts" button when you go to edit a contact. so disappointed...thanks for the reply though!!!
  5. wseyller
    Offline

    wseyller New Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    735
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hendersonville NC
    I read that for another person it took awhile to show up.

    Sent from my DROID BIONIC using Tapatalk
  6. Renae
    Offline

    Renae New Member

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    231
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ohio
    I hope this is fixed for you. I had a similar sort of issue. I had my facebook account linked, but it wasn't as simple as my D1, where I believe they synced a lot easier.

    I also am obsessed with having pictures for everyone on my contact list, and facebook is a good way to do that.

    For me, I left it alone and power cycled it, and eventually I looked again and a the pictures populated. They had already synced with facebook, as if I looked at their contact information, some of the facebook info was there, but no picture. Most of them synced up and there were maybe 10 or 12 that I needed to manually join. I think it was due to the fact that for some reason the contacts that weren't syncing had the entire name in the first name box. So it said John Smith under fisrt name. Once I fixed it, it found their facebook profile when I joined it.

    And you can use "join" to join it with a facebook account.
  7. devils3023
    Offline

    devils3023 New Member

    Joined:
    Jul 20, 2011
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Wayne, NJ
    Where are you guy's finding a "join" button? I have several contacts whose pics did not sync up yet and am unable to find a "join" option anywhere, either in the facebook app, stock social networking app or from my contact list...
  8. Renae
    Offline

    Renae New Member

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    231
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Ohio
    Once you are in the edit the contact screen (contact list, not facebook), if you hit the menu or settings or whatever that first button is, you should get an option to "Join" with a highway merging symbol.
  9. RPMGSXR
    Offline

    RPMGSXR New Member

    Joined:
    Aug 4, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Boston
    Please help

    I do not even show a facebook app in my applications list nor the applications screen??? I may have deleted it somehow in an effort to to get it to sync with my contacts. I can add Facebook under the Accounts screen but when I open a contact there is no Facebook link there to go to their FB page, nor is there any FB pics showing up in my contacts. Is there a way without a master reset to download the FB app that came on my phone, which I am hearing is a Blur version not the one from the market?? I have tried and deleted the market one 3 times now. :(
  10. tiffwatson7
    Offline

    tiffwatson7 New Member

    Joined:
    Dec 9, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Not sure if I'm thinking of the same thing...

    Is everyone talking about their regular facebook contact pictures not syncing? Because my issue, which may or may not be what everyone is talking about in the first place, is that some of my FB contacts don't share their phone # on their FB page. And since you can't edit the FB contact, I always have to make another contact, duplicate name, but want to find a way to merge the two so that the picture is on the contact I had to make (since that's really the one that gets used!) If this is what everyone was talking about in the first place, my apologies, it just sounded like some where asking different questions. Thanks in advance for any info!
  11. maroorakcub
    Offline

    maroorakcub New Member

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No Facebook Contacts

    I just ordered and received this phone on friday, Loving it, set up all my accounts and home screens and apps then noticed that none of my facebook contact were syncing. Looked for the setting to sync contacts with no luck, removed account and re added it with no luck. Read online that some just take time, waited 24 hours. Also read that a factory reset might fix it, it has been another 24 hours since the reset and still nothing.

    When going into my accounts, facebook is listed with my email then when I click on it it brings me to a page with the two boxes to add email and password (both are correct), a remove account button, then the OK and Cancel at the bottom. Pushing the setting/menu button on the phone does nothing, OK just brings me back to the accounts page. In the contacts list pushing the setting/menu button and then display options shos facebook and All Contacrs is checked. I tried installing the facebook app and finding a setting with no luck and have uninstalled the app since.

    The App that is included on the bionic called Social Networking connects and updates with facebook. The phone is stock not rooted (yet) I have tried changing to sync only over wifi with no luck, I have 4g, can surf internet no problem but none of my contacts are syncing from facebook.
  12. lanza_david
    Offline

    lanza_david New Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    351
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I got my bionic Friday evening. My facebook contacts did not sync until today. It's weird that there is no option now to select or configure sync (all contacts, only phone contacts, etc)

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  13. fizband
    Offline

    fizband New Member

    Joined:
    Sep 22, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    same problem yours and maroorakcub here. mine happend after a factory reset and the after facebook updated its site. there is a way to manualy try to synic it 1.) turn off background data in the battery and data management in menu-setting 2.) go to android market 3.) you will be prompted to active background data - chose enable 4.) you will be taken to account and sync settings 5.) below you'll see facebook you can select that and try to manually sync it. - nothing happens with mine
  14. maroorakcub
    Offline

    maroorakcub New Member

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I tried that but when I click on the facebook one there was nothing their other than remove account, it didnt have anything about manual sync. I clicked remove and now it looks like I have to do a factory reset because the facebook account is no longer listed in accounts but when clicking add account facebook is checked and says I can only have 1.
  15. ABQNM
    Offline

    ABQNM New Member

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I had this issue on my X a while back but I could not even delete or access the account on Social Networking (it was saying my account was already configured on another device when I tried to DELETE it). Since this became a problem, I just downloaded a free app called SyncMyPics that will automatically go and sync them for you and you can choose who to skip, etc. Plus it syncs higher resolution pics than the facebook app does.
  16. maroorakcub
    Offline

    maroorakcub New Member

    Joined:
    Sep 25, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    That is a nice work around but I will not be happy with a $250 phone with features that are not working like they should and will return it if needed.
  17. ABQNM
    Offline

    ABQNM New Member

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Haha I don't blame you. That said, Facebook compatibility with Android is still crappy, no matter how much they update it, it will never match the experience I had with the blackberry facebook. I have no plans to ever go back to blackberry, so I have learned to use workarounds. I like the syncmypics app because it uses better quality pics anyway. Even now that it works on my phone (I am a moto guy, but I currently have a Droid Incredible 2 because I am a phone nerd who constantly changes), I still use the SyncMyPics because it just is more reliable overall in my experience.
  18. PhxPhin
    Offline

    PhxPhin New Member

    Joined:
    Sep 16, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I know my wife hated that her contacts list was heavy on facebook people and that she was getting picture updates, etc ... basically too synched up

    with her contact list open she hit the settings button and selected to show only contacts with a phone number, which cleaned it up a little for her

    i wonder if your issue could be doing something similar in reverse
  19. moneyfornothing
    Offline

    moneyfornothing New Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    142
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    I can't even login to the Blur facebook app. Just keeps saying invalid user/password. I use the standard app from the Marketplace, as I dont use Blue ( use LP). But I did want to synch contacts for pictures...

    Not sure why I cant login. I even changed my password on FB.
  20. ABQNM
    Offline

    ABQNM New Member

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Messages:
    502
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    That is how mine started on the X. I couldn't log in, finally was able to log in, nothing worked right then could not log out without a factory reset. I never used the stupid Moto Social Network widget anyway, so that is why I went to an app to do it for me.

    Another thing... Are you rooted? If you are and superuser is set to manage permissions, it may have prompted initially for access to something and maybe it was denied preventing it from accessing the network. If you are rooted, go check the log in superuser to make sure it doesn't appear there. I know it is a system app and it is not asking for superuser permissions, but if SU is set to manage permissions, it will ask any time something tries to access specific permissions. You even have to allow google voice access to the phone or it won't work. Not sure if this will help you, but the possibility is there.
Search tags for this page
can moto x sync facebook with contacts?
,
can't link contacts to facebook android#gsc.tab
,

can't sync facebook contacts android

,
can't sync facebook contacts android
,
cannot sync facebook contacts android
,
cant sync facebook contacts
,
cant sync my facebook contacts on droid 2
,

droid bionic sync facebook contacts

,
how do i put pic on f.b.pics that are on myphone
,
how to sync contacts from facebook to droid x
,
how to sync facebook contacts to droid bionic
,
no facebook pictures on droid bionic
,
sync droid bionic contacts with facebook
,
why cant i have the option to sync facebook contacts
,
why i can't sinc my contact with facebook