Blinking Green LED light

Discussion in 'Motorola Droid 2 Global' started by aedmondson99, Oct 23, 2011.

  1. aedmondson99
    Offline

    aedmondson99 New Member

    Joined:
    Oct 7, 2011
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Ever since I updated the new update I have this constant blinking green light. Also it is always force restarting. This happend with my Droid 2 (non global) after the GB update anyone else having these issues

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  2. Montavius
    Offline

    Montavius New Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    The blinking green LED has been reported by some here as an issue with the first GB update. The second update seems to have corrected it - on my D2G anyway.

    Amended October 25: I rebooted the phone the night of the reply above. The blinking green LED came back, so it's not corrected in the new update. I wonder if it might be a battery level indicator. Mine got very low right after the first GB release and the light blinked red or orange.
    Last edited: Oct 25, 2011
  3. aedmondson99
    Offline

    aedmondson99 New Member

    Joined:
    Oct 7, 2011
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    There is a second update? When is that expected to happen?

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  4. maxwellag
    Offline

    maxwellag Member

    Joined:
    Jun 20, 2011
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    .608 was released last week.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  5. MidgetGiraffe
    Offline

    MidgetGiraffe New Member

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I had this issue on gb .607 and I updated to .608 a couple days ago and I was still having the problem after my phone updated but I did a couple of hard reboots and (temporarily) it seems to have fixed itself

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  6. aedmondson99
    Offline

    aedmondson99 New Member

    Joined:
    Oct 7, 2011
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    What is a hard reboot?

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  7. MidgetGiraffe
    Offline

    MidgetGiraffe New Member

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    The reason I am putting the froyo one up too is in case other people who don't yet have gingerbread are curious and view this thread.

    Froyo (2.4.330)
    1. Hold the power button down and press "power down"
    2. When the phone is off hold the letter x and the power button at the same time for about 2 seconds after the white motorola m. pops up.
    3. When you see the green android and the triangle with the ! Comes up press the magnifying glass on the physical keyboard and a menu should come up.
    4. Use the volume buttons to navigate the menu and the camera key to select things and navigate to reboot system and select it with the camera key

    Gingerbread (4.5.607/ 4.5.608)
    1. Hold the power button down and press "power down"
    2. When the phone is off hold the letter x and the power button at the same time for about 2 seconds after the red motorola M pops up.
    3. When you see the green android and the triangle with the ! Comes up press both the up and down volume buttons at the same time and the secret menu should come up.
    4. Use the volume keys to navigate but the enter key(the one with the arrow above the ok key to select things and navigate to reboot system and select it with the enter key

    I have done both and neither have deleted any of my apps or data but if u want to be sure you could take out the sd card before you reboot your phone


    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  8. MidgetGiraffe
    Offline

    MidgetGiraffe New Member

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    You can also use the power button to select it(i usually use the power button)

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  9. silver6054
    Offline

    silver6054 Member

    Joined:
    Nov 18, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Out of interest, why is this any different than holding the power button down, selecting Power Off, and then turning the phone back on? Stock Recovery is usually used for things like updating the system, wiping cache, factory reset. I only use the reboot system option if I am in recovery by mistake or something!
  10. MidgetGiraffe
    Offline

    MidgetGiraffe New Member

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I'm probably wrong but from my understanding the reboot checks the apps and services for bugs/errors and tries to clear them out

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  11. Gasai Yuno
    Offline

    Gasai Yuno Member

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    758
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Rausu-cho
    Ratings:
    +0
    You're wrong indeed. Rebooting the phone just reloads the OS. It's the same as rebooting a PC running Windows.
  12. czervick212
    Offline

    czervick212 Member

    Joined:
    Jun 6, 2011
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    This is pretty unnecessary but I had this after the .608 update and then I bootlooped by incorrectly installing cm7 (forgot to wipe /system) so I sbf'd and reupdated etc. and it went away. It's a pain in the butt but it worked for me :)
  13. softidea
    Offline

    softidea New Member

    Joined:
    Aug 9, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    What I found that blinking green light responding to new updates are waiting in android market for installed apps on the phone

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  14. MarkPhlipy
    Offline

    MarkPhlipy New Member

    Joined:
    Jan 4, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Churchville, NY
    Ratings:
    +0
    I thought the same thing, but I had no updates waiting in Market, no messages, no phone calls, no e-mails...essentially, nothing that should be triggering this foolish flashing green light! It's exceedingly annoying, as much for the fact that no one seems to know why this green light flashy thingy is happening after the update.

    That in mind I'd love to know if anyone at Google/Motorola/Verizon has looked into this.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums App
Search tags for this page
casio commando blinking green light
,

casio commando green blinking light

,
casio commando green light
,
casio commando notification light
,
flashing green light on casio commando verizon
,
green light flashing on casio commando
,
how to turn off notification light on casio commando
,
motorola electrify wont turn on when holding down power and down on volume green light flashes in left corner
,
why are the menu and back buttons on my motorola android fla
,

why the the little green light flashing on the back of my casio commando cellhone