Battery Usage

Discussion in 'Motorola Droid Pro' started by xjcamaro89, Jun 18, 2011.

  1. xjcamaro89
    Offline

    xjcamaro89 New Member

    Joined:
    Apr 18, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So ive had the Pro for a couple months now. I rooted it and got titanium backup pro and froze all the clutter. That was back when i got the phone. Well my battery was lasting quite a while, i would take it off the charger at 7am and not put it back on until 9pm and the battery would only be down to 30-40%, and that was when i was doing everything i wanted to in a day. Well just about a week ago the battery charge length has really gone downhill, i havent done anything different, i havent installed anything new, i havent messed with anything. I dont use the GPS or the Wifi. Is there something i can get and run on it that shows me if a app is killing the battery, or just to test the battery?

    Is the battery just taking a dump? If it is its a company phone so i can just tell them that i need a new battery.
  2. Astaroth
    Offline

    Astaroth New Member

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    have you recently started going to a place with poor signal? if the radio keeps dropping its connection to a tower and has to search and reconnect all the time, that can really kill the battery very quickly. i was at a conference recently where the reception was bad and for both me and my buddy our battery life went from 18+ hours down to 7 or 8 hours because of this.
  3. xjcamaro89
    Offline

    xjcamaro89 New Member

    Joined:
    Apr 18, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No, Im at my house, and then go to work, same as i have done every day since i got the phone. I have noticed that reception around my house has really sucked lately. Ive updated my roaming a couple times.
  4. xjcamaro89
    Offline

    xjcamaro89 New Member

    Joined:
    Apr 18, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Whats the difference between CDMA and Global network, i heard that the phone works better in CDMA, and i changed it a while back but just saw that it as back to global so i changed it to CDMA again.
  5. StingRay
    Offline

    StingRay New Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    496
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dallas
    Switching back to CDMA should improve your battery some...doubt that is the only thing causing the difference though...

    Sent from my DROID Pro using Tapatalk
  6. Astaroth
    Offline

    Astaroth New Member

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hm yeah I've noticed recently that my network selection setting will switch itself back to Global on occasion and that will make my battery life go down dramatically. You definitely want to be on CDMA only whenever you don't intend to roam on GSM networks, Global is a huge drain on the battery (and it baffles me as to why it is enabled by default).