Slow-er Status Pulldown

ChevyNo1

Premium Member
Premium Member
Developer
Joined
Dec 28, 2009
Messages
5,354
Reaction score
5
A few of you have mentioned that the pulldown has a lag - there IS a reason for this.

You probably like the on-the-fly color changes for the pulldown - well, that is the cause. To do it on the fly, it must (at each pulldown) reset the colors of anything that is in there. The more info in the pulldown, the slower it will seem.

I will try to improve the performance of this when I get time ... but at least you know the reason ;)
 

tbone73

Member
Joined
Jun 11, 2010
Messages
791
Reaction score
0
Happy New Years Chevy, thanks for all the hard work and awesome ROMS.
 
OP
ChevyNo1

ChevyNo1

Premium Member
Premium Member
Developer
Joined
Dec 28, 2009
Messages
5,354
Reaction score
5
Same to you, and all! I wish everyone a prosperous New Year :)
 

Larry_ThaGr81

Active Member
Joined
Apr 6, 2010
Messages
1,030
Reaction score
0
Location
Hesperia
A few of you have mentioned that the pulldown has a lag - there IS a reason for this.

You probably like the on-the-fly color changes for the pulldown - well, that is the cause. To do it on the fly, it must (at each pulldown) reset the colors of anything that is in there. The more info in the pulldown, the slower it will seem.

I will try to improve the performance of this when I get time ... but at least you know the reason ;)

I only had this problem after first installing SS4.95, but after performing a restart the slow response time for the pulldown menu seemed to disappear.
 

Fault

Member
Joined
Jun 8, 2010
Messages
640
Reaction score
0
Glad I'm not the only one having this problem, hope you get it sorted, and thanks for the rom chevy

Sent from my Droid using Tapatalk
 

Coolsaber57

Member
Joined
Jan 7, 2010
Messages
345
Reaction score
0
Thanks for the update Chevy!

I like the on-the-fly pulldown changes as much as the next guy, but perhaps instead of putting the function to reset the colors inside the pulldown function, we could have an "update" button in the ChevyNo1 settings. That way, it could be semi-on-the-fly and increase the pulldown performance.

Just a suggestion though, thank you again!
 

sherm485

New Member
Joined
Jan 6, 2011
Messages
18
Reaction score
0
I initially had the lag with the pulldown menu, even after restarts. I went into each color setting for the pulldown menu but didn't change anything. After that it has worked just like in 4.9.
 

Coolsaber57

Member
Joined
Jan 7, 2010
Messages
345
Reaction score
0
I initially had the lag with the pulldown menu, even after restarts. I went into each color setting for the pulldown menu but didn't change anything. After that it has worked just like in 4.9.

Actually, that does help quite a bit, good catch.


I think it has to do with the fact that were some settings that I hadn't chosen yet, so it had to pull the default colors constantly.

Edit: oddly enough, it depends on the Color that I choose. If I choose White vs. SS blue for a setting, it seems to be much slower.

For example, I chose White for the Ongoing Title and its much slower than if I choose SS Blue. Weird.
 
Last edited:

sherm485

New Member
Joined
Jan 6, 2011
Messages
18
Reaction score
0
The lag returned so I ended up reflashing the same ROM over the current install. That did the trick and now I have no issues with the statusbar at all.
 

???

Member
Joined
Mar 10, 2010
Messages
466
Reaction score
3
i didnt have any lag as first be slowly its gottan worse. today its like pull down and count to 5 before it does anything.


i really dont wanna reflash lol
 

Coolsaber57

Member
Joined
Jan 7, 2010
Messages
345
Reaction score
0
My lag came back as well. I'm not entirely sure what changed in 4.95 that would have caused this much lag, i looked at the changelog and didn't see anything big.
Its unfortunate because SS has always been awesomely smootg, but this is really hurting the user experience.

I'll be reverting to 4.91 until the next version is out.
 

???

Member
Joined
Mar 10, 2010
Messages
466
Reaction score
3
I had home screen lag forever, but since going to adw ex and a clean install that's all gone. so I'm not goin back to a older restore point but the pull down lagging is worse haha. sometimes when inside Facebook it just comes down a little bit and freezes. I gotta home button out and then pull down.
 

tbone73

Member
Joined
Jun 11, 2010
Messages
791
Reaction score
0
It sounds like you may have RAM issues too. Did you guys remove "launcher 2" and try installing android assistant and in the settings check the "auto boost" and set the 'frequency" set it to "10 minutes" this should keep your memory cleaned up. My lag issues are gone.
 
OP
ChevyNo1

ChevyNo1

Premium Member
Premium Member
Developer
Joined
Dec 28, 2009
Messages
5,354
Reaction score
5
Removing Launcher2 is key - that being said - it seems SOMETHING in 4.95 caused issues, and I can't 100% pinpoint it. But 4.96 seems to be much better, and I hope to release it soon ...
 
Top