Slide to unlock screen BB V6.2, Question

stevengaa

New Member
Joined
Jul 15, 2010
Messages
19
Reaction score
0
Sorry to ask if this question, may have been asked before.

Well anyway since upgrading to BB 6.2 we're back to the ugly stock tabs of the unlock screen is there anyway to changes just this screen? Those stock tabs just stink!
 
Last edited:
OP
stevengaa

stevengaa

New Member
Joined
Jul 15, 2010
Messages
19
Reaction score
0
Well aware of that but not what I'm after. Here another question. All 24 files are compiled in system/framework/framework-res.apk, however when you decompile the file and make your changes all seems ok until you recompile the file back using winzip.

When I noticed the file size changes dramatically and screws things up for some reason. All I want to do is remove those ugly gray looking tabs to just a unlock button and a speaker button.

See my example of what I'm tring to do. Found Searching for Ideas.

images
 
Last edited:

psiuglen

Member
Joined
Jun 8, 2010
Messages
78
Reaction score
0
Location
SE MI
Clear tabs OR no silly arrows on the rotary portion and I would be a happy camper!
 

thepolishguy

Member
Joined
Aug 28, 2010
Messages
105
Reaction score
0
Clear tabs OR no silly arrows on the rotary portion and I would be a happy camper!

I accomplished the "no silly arrows". Here's how briefly...

1. use adb and pull the framework-res.apk

2. use 7zip to "open archive". did not unzip it. just "open archive"

3. replaced the arrow files in "drawable-hdpi" with files named the same- but they were transparent

4. used root explorer to make my system rw

5. adb shell

6. su

7. stop

8. exit

9. exit

10 adb push framework-res.apk /system/framework

11. adb reboot

No more silly arrows. thanks for the good idea. I attached the files if you would like to use them. There are really files attached -they are transparent - so kind of hard to see.

And of course I did boot loop it a couple of times before I got this right so make sure you have a back up and I except no responsibility if your phone melts down yadda yadda yadda.
 
Last edited:

psiuglen

Member
Joined
Jun 8, 2010
Messages
78
Reaction score
0
Location
SE MI
Awesome!

I took your idea a bit further. I actually like the tabs better if transparent. So I dug up the smoked glass theme with clear tabs for BB v0.4 and after a lot of fiddling about with ADB and dealing with Windows 7 x64 compatibility files, replaced the tabs (both sets, portrait and landscape) with the clear tabs!

Only odd thing was that it set my wallpaper back to the gray stone looking one...but that got fixed right away. Everything else seems to be working fine!

Okaaay I see why the wallpaper changed. It wiped my accounts off. Odd I guess?
But it works now that I entered them, now just to finish merging my FB and Google contacts and I will be all set. Thanks!
 

thepolishguy

Member
Joined
Aug 28, 2010
Messages
105
Reaction score
0
Awesome!

I took your idea a bit further. I actually like the tabs better if transparent. So I dug up the smoked glass theme with clear tabs for BB v0.4 and after a lot of fiddling about with ADB and dealing with Windows 7 x64 compatibility files, replaced the tabs (both sets, portrait and landscape) with the clear tabs!

Only odd thing was that it set my wallpaper back to the gray stone looking one...but that got fixed right away. Everything else seems to be working fine!

Okaaay I see why the wallpaper changed. It wiped my accounts off. Odd I guess?
But it works now that I entered them, now just to finish merging my FB and Google contacts and I will be all set. Thanks!

There is a file in your framework-res.apk named default_wallpaper.jpg. Every time you push the framework to your phone - you will end up with this wall paper. So if you have a favorite you can rename it and replace it as well so you don't have to switch wall papers all of the time.

Also - if you push the framework to your phone will everything is running like normal - that's how you end up having to sync all your contacts again. I read about a couple of ways to avoid that...

1. On my Dx you could push the framework while in recovery and you wouldn't have that problem. Don't know on the D1.

2. Also - while in ADB, enter into "shell" (adb shell), su, and issue the stop command - then exit, exit and push the framework. I think that works. I will double check next time.

very cool. We'll have to come up with some BB custom mods.
 

psiuglen

Member
Joined
Jun 8, 2010
Messages
78
Reaction score
0
Location
SE MI
Awesome!

I took your idea a bit further. I actually like the tabs better if transparent. So I dug up the smoked glass theme with clear tabs for BB v0.4 and after a lot of fiddling about with ADB and dealing with Windows 7 x64 compatibility files, replaced the tabs (both sets, portrait and landscape) with the clear tabs!

Only odd thing was that it set my wallpaper back to the gray stone looking one...but that got fixed right away. Everything else seems to be working fine!

Okaaay I see why the wallpaper changed. It wiped my accounts off. Odd I guess?
But it works now that I entered them, now just to finish merging my FB and Google contacts and I will be all set. Thanks!

There is a file in your framework-res.apk named default_wallpaper.jpg. Every time you push the framework to your phone - you will end up with this wall paper. So if you have a favorite you can rename it and replace it as well so you don't have to switch wall papers all of the time.

Also - if you push the framework to your phone will everything is running like normal - that's how you end up having to sync all your contacts again. I read about a couple of ways to avoid that...

1. On my Dx you could push the framework while in recovery and you wouldn't have that problem. Don't know on the D1.

2. Also - while in ADB, enter into "shell" (adb shell), su, and issue the stop command - then exit, exit and push the framework. I think that works. I will double check next time.

very cool. We'll have to come up with some BB custom mods.


Yep I think I did read about doing it while the phone is in Recovery...and you did put those commands in as well. Have barely messed with ADB and adding the x64 handicap is no fun. My laptop was running W7 x86 but it died recently so using the desktop.

Pumped that it worked though dancedroid

6a281b0
transparent%20tabs.jpg

6a281b0
 

thepolishguy

Member
Joined
Aug 28, 2010
Messages
105
Reaction score
0
Yep I think I did read about doing it while the phone is in Recovery...and you did put those commands in as well. Have barely messed with ADB and adding the x64 handicap is no fun. My laptop was running W7 x86 but it died recently so using the desktop.

Pumped that it worked though

Very cool. Here are a few other things I like to do...

1. Change the verizon wireless text to the name of the rom I am using.

2. Add the little droid guy to the corner of my pull down curtain. I attached my file if you want to use it. Just drop it in your framework like you did with your slider images.

Here's a link to the tutorial on changing the text. It is not as hard as it sounds (especially after you have done it 50 times)

Change Your Carrier Text

CAP201101140808.png


CAP201101140809.png
 
Last edited:
OP
stevengaa

stevengaa

New Member
Joined
Jul 15, 2010
Messages
19
Reaction score
0
Ok I must be missing something, I just can't seem to get this to work for me. However real nice job all!!
 

psiuglen

Member
Joined
Jun 8, 2010
Messages
78
Reaction score
0
Location
SE MI
stevengaa,

did you use 7-zip and "open" the archive, not extract it? Then just drag the new files into the 7-zip window? That worked for me.
 
OP
stevengaa

stevengaa

New Member
Joined
Jul 15, 2010
Messages
19
Reaction score
0
Sorry had to run out for a bit.

Yes I used 7-zip that all worked out ok but when I push the file back to my phone all seems ok until I restart my phone and I end up in a boot loop every time!

I even tried renaming the file to an update.zip but no luck. It might be because I'm using a droid 1 just not sure whats going on.

Just a pain since this was all I wanted to do when I started this post and yet I can't. When I ran BB V0.5 no issues but 6.2 no likes it. I even included my file and the 2 ealier in this post here to see if there is an issue that I'm missing.
 
Last edited:
OP
stevengaa

stevengaa

New Member
Joined
Jul 15, 2010
Messages
19
Reaction score
0
Well I got it thanks to all who helped me out with this issue. I found out that my issue was an outdated version of Android SDK Tools. Just didn't like 6.2 for some reason. When I download and installed the new version everything worked like a charm. Much thanks once again.

Oh the version I down loaded was android-sdk_r08




Lock.jpg

 
Top