Bugless Beast V0.61 GPS

sk0t

New Member
Joined
Mar 10, 2010
Messages
8
Reaction score
0
Is anyone else having GPS issues. I use NAV and it says Waiting for Location (seems like forever) then it says Checking Navigation Availability and that message never stops...

Any suggestions... I use the NAV function all the time, and I may have to switch away from Bugless Beast.

Please help!
 

dmzxls

Member
Joined
Jun 25, 2010
Messages
46
Reaction score
0
I have no issue obtaining a lock in navigation while inside, even.

Did you make sure to do a full wipe before installing as specifically noted is required by Pete?
 

streetrod

Member
Joined
Jul 11, 2010
Messages
36
Reaction score
0
Go to maps first,choose the nav icon, after the first time doing this, works fine after that.
 
OP
S

sk0t

New Member
Joined
Mar 10, 2010
Messages
8
Reaction score
0
@DMZXLS: I followed the exact directions.

@StreetRod: That seems to have worked.

Odd.
 

jbrtzfldr

Member
Joined
Aug 12, 2010
Messages
50
Reaction score
0
Go to maps first,choose the nav icon, after the first time doing this, works fine after that.

Could you please be more clear? I tried to follow what you stated, but I am still getting hangs on "Getting driving directions". I had the same problem with CM 6.1.2. Incredibly frustrating.
 

streetrod

Member
Joined
Jul 11, 2010
Messages
36
Reaction score
0
Sorry,
When you open maps, A dialog box will pop up. Complete the settings - use gps,and network for locations.

Once this is done you can push the location icon. you may get a box saying - improve you location - turn on gps with power widget if not already on.

now push menu - get directions - enter a location in the box - go

Directions should pop up - in the top right corner - press the NAV icon - should go into nav mode.

If this does not work, try to clear data in Manage apps and repeat.
 

jbrtzfldr

Member
Joined
Aug 12, 2010
Messages
50
Reaction score
0
Sorry,
When you open maps, A dialog box will pop up. Complete the settings - use gps,and network for locations.

Thank you very much for clarifying, but this did not work for me. Navigation still hangs on "Getting driving directions". The directions are pulled up fine on the prior screen. I cleared the data for the app as well. Frustrating!
 

takeshi

Silver Member
Joined
Nov 29, 2009
Messages
4,573
Reaction score
0
It's not BB and it's not the app. Get GPS Status and use its reset tool. The problem is your GPS receiver.
 

jbrtzfldr

Member
Joined
Aug 12, 2010
Messages
50
Reaction score
0
It's not BB and it's not the app. Get GPS Status and use its reset tool. The problem is your GPS receiver.

You are wrong. There is no problem with the GPS. I even reset the data through GPS Status and the problem is still there. My phone can locate me perfectly. The directions will just not load in the Navigation (Maps) app.
 

Zarquon

New Member
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1
Reaction score
0
I'm also having this problem.

I had the same (or similar?) issue when I upgraded google maps to the latest (as of now) version with BB .5. The solution then was a simple uninstall and reinstall of maps from the market. With BB.61 I cannot even try that method.

If I view the map it will sometimes, but not always, know exactly where I am. I have yet been unable to get any navigation to work since upgraded to BB.61. The gps status apps mentioned above also seem to have difficulty.
 
Top