Baseband Speed Issues C_01.43.01P Update BB .4

Toph

New Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
16
Reaction score
0
Location
San Diego, CA
UPDATE
Did some testing from Southern California. Out of the 3 major basebands available, C_01.3e.01P is the clear winner averaging about 600k down and 680k up. It also has by far the most stable 3g. See pics below





Detailed Results (k down/k up)

C_01.3E.01P- 663/667, 582/689

C_01.41.00R- 192/51, 101/92, 54/71
C_01.43.01P - 132/507, 131/87, 124/23


Hey all, just wanted to start a new thread on this, as I saw some other people having the same issues scattered around.
Basically after my update from whatever the 'stock baseband' was (i buckled on not noting before the upgrade), I saw my 3G data speed drop from about 600k down/ 300k up to like 300 down/100 up. I also notice that while my '1x' bars of service are now through the roof, I do not have 3g nearly as much.

To verify I hadn't done something really dumb on my first attempt, I wiped data, applied the 01.40 update then reapplied the C_01.43.01P update and have had the same results.

Any advice on correcting this? Has anyone else been having similar issues?

I am running bb .4 with sprecovery and clockworkmod @800mhz with SetCPU

Thanks!
 
Last edited:

ndhill1976

Member
Joined
Jan 22, 2010
Messages
169
Reaction score
0
I also had worse 3g coverage with the new baseband and switched back. I am sure that it helped, or didn't hurt most people, but it would depend on what towers you are using, I guess.
 
OP
Toph

Toph

New Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
16
Reaction score
0
Location
San Diego, CA
Weird that it would do that though... what is the baseband you switched back to? Have a link for it?
 
OP
Toph

Toph

New Member
Joined
Mar 11, 2010
Messages
16
Reaction score
0
Location
San Diego, CA
Still Spotty 3g where it used to be gold.


To note, quote/post above references baseband C_01.41.00R

Updated about an hour ago and 3g is still very spotty. Goes from 5 bars of 3G to none, back to 1x while i have it sitting there. I'll give it the rest of the night to do its thing, then see if i can find my 'original' vzw released baseband to test against.

Think vzw is going to cut me off on the activations? I think I've done about 20 in the past week.

I'll post my speedtest results for all 3 of these basebands tomorrow once I have decided to either stick with this one or revert back.
 

Larry_ThaGr81

Active Member
Joined
Apr 6, 2010
Messages
1,030
Reaction score
0
Location
Hesperia
These basebands aren't for everyone (location location location)

I'm located in southern california and have also experience 3g issues with baseband C_01.43.01P, more specifically no 3g at all. Anytime they release a new baseband I at least try it out, but always end up coming back to the original baseband C_01.3e.01p, as it has provided the best reception and speed.
 

snot

Member
Joined
Aug 4, 2010
Messages
44
Reaction score
0
Location
Orange County, CA
I don't know if it is something different with Pete's new release of C_01.43.01P or my phone running Sapphire 1.0 FRG01B, but I am also located in Southern California and am noticing slightly better signal and faster dl speeds. Upgraded from C_01.3E.01P
 

dparm

Member
Joined
May 11, 2010
Messages
136
Reaction score
0
The "leaked" baseband update was a Verizon dev build. OTA baseband update was far better. Even though the version numbers are the same, the checksums are not....hence the basebands are different.
 

thatguychuck

Member
Joined
Oct 31, 2009
Messages
433
Reaction score
0
Location
SD
Curious, did you by chance check for the "time without signal 50%" bug when getting these numbers?
 
Top