Any idea what could cause a >35% battery drop in <1 min?

velocity92c

Member
Joined
Mar 9, 2010
Messages
322
Reaction score
0
So I was flashing cm6, started with 40% battery. Tried it for about 5 minutes, realized that nothing compares to bb and wiped/restored. The whole time I had my phone on the charger. After the resore my battery was still at 40%. I checked my email, opened the browser and suddenly I got the under 5% warning. Even battery graph shows a massive downward spike. Any idea what could've caused this?
 

Abe21599

Super Moderator
Rescue Squad
Joined
Dec 22, 2009
Messages
6,322
Reaction score
31
Location
Ohio
maybe just an improper battery reading the first time

i dont see how anything else could explain this
 

nerdbox08

Active Member
Joined
Jan 2, 2010
Messages
1,150
Reaction score
0
Location
Michigan
As far as I understand, even though you are on the charger, it doesn't charge in recovery console or while actually flashing. Therefore being in the charger did nothing. It probably just took a second for the readings to catch up.

That's why I always flash on a full battery.
 

tktouch12

Active Member
Joined
Nov 17, 2009
Messages
1,239
Reaction score
0
I did the same thing like 10 minutes ago, but went back to BB also. I agree, the only thing it could be is just an innacurate battery level reading
 
OP
V

velocity92c

Member
Joined
Mar 9, 2010
Messages
322
Reaction score
0
WOW. I did not know that. I just came pretty close to bricking my phone, eh?
 

Moondonkey

Member
Joined
Nov 16, 2009
Messages
222
Reaction score
0
In my experience flashing ROMS eats through a battery like a fat kid through a cake.

Also, I think when you first boot into a new ROM, it takes a few minutes for it to get everything together, so I imagine a incorrect battery reading is very possible.
 

nerdbox08

Active Member
Joined
Jan 2, 2010
Messages
1,150
Reaction score
0
Location
Michigan
In my experience flashing ROMS eats through a battery like a fat kid through a cake.

Also, I think when you first boot into a new ROM, it takes a few minutes for it to get everything together, so I imagine a incorrect battery reading is very possible.

I will second this on top of what I already said.
 
Top