Z2 Force notifications slow, installing slow

Discussion in 'Moto Z2 Force' started by deckermd, Feb 9, 2018.

  1. deckermd

    deckermd New Member

    Joined:
    Jul 26, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    I've noticed in the last week or so since the last security update that some of my notifications have been slow. I've went through and turned off battery optimization for these programs without any Improvement.

    One program notifies me buy alert when I get certain emails another is ring oh my front door bell.

    Something else I noticed is when I snap on mods I don't get the confirmation sound until up to 5 minutes later.

    Additionally when I try to install apps it lags for several minutes sometimes until I restart my phone and I get a screen with the same lag when uninstalling apps.

    Thanks, Darrin Kb8ecf[​IMG][​IMG][​IMG]

    Sent from my Moto Z (2) using Tapatalk
     
  2. Sajo

    Sajo Diamond Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Jan 25, 2013
    Messages:
    14,065
    Likes Received:
    9,475
    Trophy Points:
    1,863
    Location:
    Tennessee
    Ratings:
    +10,014
    Current Phone Model:
    Moto Z2 Force
    Welcome to the Forum! . It sounds like you have something bogging down your phone, possibly an installed app. Or an app that isn't compatible with Oreo? How does it perform if you run in Safe Mode for a while? Safe Mode is a diagnostic tool and Play Store apps don't run or load; and can be used to help determine if issues are being caused by Play Store apps.

    Sent from my XT1650 using Tapatalk
     
  3. me just sayin

    me just sayin Diamond Member

    Joined:
    Jun 7, 2017
    Messages:
    6,480
    Likes Received:
    4,563
    Trophy Points:
    1,778
    Location:
    35.7051° N, 89.9695° W
    Ratings:
    +4,701
    Current Phone Model:
    Note 8
  4. bruben7886

    bruben7886 Diamond Member

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    1,616
    Likes Received:
    1,146
    Trophy Points:
    1,513
    Ratings:
    +1,211
    @me just sayin. Interested in learning how to wipe the cache partition. The link only gets me as far as another forums page, not the specific post

    Sent from my Moto Z (2) using Tapatalk
     
  5. bruben7886

    bruben7886 Diamond Member

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    1,616
    Likes Received:
    1,146
    Trophy Points:
    1,513
    Ratings:
    +1,211
    Ok....got it.... However, the "wipe cache" option doesn't exist since Oreo. Thought you might have discovered something new....
    Thanks anyways!

    Sent from my Moto Z (2) using Tapatalk
     
  6. me just sayin

    me just sayin Diamond Member

    Joined:
    Jun 7, 2017
    Messages:
    6,480
    Likes Received:
    4,563
    Trophy Points:
    1,778
    Location:
    35.7051° N, 89.9695° W
    Ratings:
    +4,701
    Current Phone Model:
    Note 8
    info should have been on the page the link took you to.
     
  7. me just sayin

    me just sayin Diamond Member

    Joined:
    Jun 7, 2017
    Messages:
    6,480
    Likes Received:
    4,563
    Trophy Points:
    1,778
    Location:
    35.7051° N, 89.9695° W
    Ratings:
    +4,701
    Current Phone Model:
    Note 8
    the original post by deckermd did not mention os so I posted the link I found. however the following is for oreo. there might be some differences based on the phone model.

    How to clear cache data in android Oreo - BestUsefulTips
     
  8. bruben7886

    bruben7886 Diamond Member

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    1,616
    Likes Received:
    1,146
    Trophy Points:
    1,513
    Ratings:
    +1,211
    Thanks!

    Sent from my Moto Z (2) using Tapatalk
     
  9. deckermd

    deckermd New Member

    Joined:
    Jul 26, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    Thanks for the replies.

    Sorry I should have mentioned I'm running 8.0 with Jan security patch.

    It doesn't sound like this is a common problem. I will try safe mode and have already deleted several apps and cleared the cache of the remaining apps. Sounds like I make be doing a factory reset as much as I hate to do it.

    Thanks. Screenshot_20180211-195345.jpg Screenshot_20180211-195341.jpg

    Sent from my Moto Z (2) using Tapatalk
     
    • Like Like x 1
Search tags for this page

best cameras