YouTube app performance in Froyo

Discussion in 'Bugless' started by ickselglic, Jun 29, 2010.

  1. ickselglic

    ickselglic New Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Has anyone noticed degredation in the streaming of videos in the YouTube app? They seem choppy and stop and restart again. I've noticed this only since going to Froyo.
     
  2. avt123

    avt123 Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    278
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I aven't noticed that. I have noticed that the YouTube widget no longer fully works. If you don't use it for a little while, pressing one of the widget options on your homescreen no longer does anything and you have to delete and then replace the widget onto your homescreen for it to register again.
     
  3. ickselglic

    ickselglic New Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I noticed this as well.
     
  4. avt123

    avt123 Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    278
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Anyone have a fix for this? Kind of annoying having to reapply the widget every time you want to use it.
     
  5. nagmier

    nagmier Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    176
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I've noticed youtube locking up\stuttering constantly since I upgraded to v0.3 (I wiped 3x) though this is the only issue I am having with the ROM
     
  6. avt123

    avt123 Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    278
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Yea it's only this and it has been this way for me since Froyo. I wonder what the issue could be?
     
  7. seanzy13

    seanzy13 Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I've actually noticed the opposite. On BB .2 I was having trouble with it, but since upgrading to .3 and .4 I am having great performance with the youtube app. No stuttering or lag at all.

    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  8. avt123

    avt123 Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    278
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Hmm well I can't seem to get it to work no matter what I do.
     
  9. seanzy13

    seanzy13 Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Did you do a complete wipe before installing the latest BB? Make sure your backup app of choice isn't installing an older version of the youtube player over the version included with the rom?
     
  10. avt123

    avt123 Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    278
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Yes I did a complete wipe. Maybe someone can upload the current youtube apk for download so I can try that? The only part of my widget that works is the left side "most viewed" section. I click that and it opens the app straight to whatever video was previewed on the widget. Nothing else works besides that.

    Everything else with the ROM works great though.
     
  11. HarvesterX™

    HarvesterX™ Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    557
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Virginia, USA
    Ratings:
    +9
    The widget seems to work fine...until it redraws itself (aka shift in layout). Then dead. Stupid programming error on the original developer. All the Froyo builds I've been on does this. Doesn't seem like a hard issue to fix but I think the YouTube app is closed source? If not I could fix it in about 10 minutes.
     
  12. avt123

    avt123 Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    278
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    If you somehow fix this or find a working version please post it here. This makes no sense why it's not working.
     
  13. TuBitMittens

    TuBitMittens Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    603
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    this is why I stay away from rooting; fear of all the issues..
     
  14. nagmier

    nagmier Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    176
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Then why are you lookin in the rooted section? You're just jealous ;) ! Honestly its a bit of an inconvenience but its not anywhere near a deal breaker for me I use youtube on my phone once or twice a week at most
     
  15. ethanhunt123

    ethanhunt123 Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Columbia, SC
    Ratings:
    +0
    dont know about the video...but streaming audio is awful
     
Search tags for this page
android poor youtube performance
,
you tube performance app for android
,
youtube android app version compatible with froyo
,

youtube app broken froyo

,
youtube app measurements video performance
,
youtube auto buffer apk