Yes another question about rooting.

Discussion in 'HTC Droid Eris' started by shellc0de, Nov 15, 2010.

  1. shellc0de
    Offline

    shellc0de New Member

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    the net
    Ratings:
    +0
    So, I have the official 2.1 firmware, and can't find any of my options for rooting because when I search/google I get a million "from 1.5 to leaked 2.1 root eris!" when I want to go from official 2.1 to rooted 2.1.

    Shouldn't be a hard task right? I just need to escalate privilages so I can access the /data/ folder and whatnot, but why does it have to be so difficult? lol. If it helps I don't want any of those weird-o ROMs I just need root access so I can debug my phone properly with adb.
     
    Last edited: Nov 15, 2010
  2. Bob Dammit
    Offline

    Bob Dammit DF Super Moderator

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,709
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    68
    Location:
    N 42° 05.183 W 079° 10.914
    Ratings:
    +17
    Read the top sticky in this board. Follow all the steps down to where you flash the rom. You will need to flash an OC kernel, if you want to rub your phone faster.

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  3. shellc0de
    Offline

    shellc0de New Member

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    the net
    Ratings:
    +0
    Well I'm at the droidone010 app step, and when I run it, click okay okay, root me please, it just closes the app and nothing happens...I think its supposed to reboot on its own? So I shut down the phone, tried to go in recovery mode and nothing, turn back on the phone, run the app again, still nothing, it doesn't reboot on its own.

    EDIT: alright with enough playing I managed to flash the rootme.zip file to my phone, then I rebooted, but when I open astro I can't navagate to the /data folder still, is there something I missed or does it take a new rom to be completely 'rooted'
     
    Last edited: Nov 17, 2010
  4. Bob Dammit
    Offline

    Bob Dammit DF Super Moderator

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,709
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    68
    Location:
    N 42° 05.183 W 079° 10.914
    Ratings:
    +17
    Download terminal emulator from the market. Open it, and type su and hit the enter key at the prompt. The command prompt icon chould change from "$" to "#" if you are rooted.
     
  5. shellc0de
    Offline

    shellc0de New Member

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    the net
    Ratings:
    +0
    Ah I figured out 90% of this so far, I downloaded some root only apps like the terminal and the explorer, and noticed that they have to ask for root permissions from the new 'superuser permissions' app that appeared on my phone. I also noticed theres no way to make the app give root to other programs, they have to ask for it themselves, which leads me to my FINAL question before this thread can be locked, and that is how do I make it so that adb.exe has root permissions when I debug my phone with the USB cable?
     
  6. Bob Dammit
    Offline

    Bob Dammit DF Super Moderator

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1,709
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    68
    Location:
    N 42° 05.183 W 079° 10.914
    Ratings:
    +17
    You have to "tell" adb to run as "su".
    adb shell
    su
    do what you want.
    Think of shell via adb as running Terminal Emulator from your computer.

    PS: That will fix your sig line, lol
     
    Last edited: Nov 17, 2010
  7. shellc0de
    Offline

    shellc0de New Member

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    the net
    Ratings:
    +0
    Aha! I just noticed the little message popped up asking me if I want to allow it root privs, alright everything works great now! lol thanks for all the help.
     
Search tags for this page

android access data folder without root

,
how to access android /data/data folder without root
,
root android but can't access data folder