Yahoo Mail?

Discussion in 'Motorola Droid' started by txskeets, Nov 6, 2009.

  1. Aaron636r

    Aaron636r Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    402
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    So California
    Ratings:
    +0
    Mine for the past 4-5 hours hasnt been bringing in yahoo mail either. It was working great.
     
  2. swordfysh

    swordfysh New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yeah, mine still isn't working. I did all that was posted, with the imap.mail.yahoo.com, wi fi off, in 3G, but it still tells me that my user name and/or password is incorrect when I just used it to log on on my laptop. Therefore I never get to the SMTP part...anyone else have this issue? Or How to resolve this?

    Thanks!
     
  3. mrtosh

    mrtosh New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I've noticed if you turn the phone off then back on you get multiple messages all at once.
     
  4. jwd45244

    jwd45244 Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    123
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    The problem is how Yahoo implemented their access. The did it in a non-standard way. A brief google search shows that this has been a problem for a very long time. (Pre- Droid)
     
    Last edited: Nov 29, 2009
  5. roguephoenix

    roguephoenix New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    is this ever going to be addressed by app developers or google or yahoo? it seems that android and iphone users are having a problem with this. coming from a blackberry, i never had any problems with yahoo so i never knew that switching would be such a hassle. i extensively use yahoo mail so i'm kind of stuck.
     
  6. hottoddyj63

    hottoddyj63 New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    This did not work for me...my wi-fi is enabled...i enter the imap...but when I push next it starts trying to connect to the server and I get the same invalid usernam/password message as before...any suggestions?
     
  7. aaf709

    aaf709 Nice Guy Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    4,179
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    178
    Location:
    So Cal
    Ratings:
    +49
    It won't work with wi-fi enabled. Even when you do get it working you'll lose access when wi-fi is on. It has to do with the port being used.
     
  8. rebelz13

    rebelz13 New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    i had yahoo mail working great when i first picked up the droid. then slowly, it got worse to the point i was getting a connection error. i then decided to delete my account and re-enter it. now i get NOTHING! no matter what. i did all of the instructions exactly the same as i did when i first set it up and with wi-fi disabled. doesn't matter what i do i get that effen username/password incorrect error. it is bull****. i have it all in there just as i should. this is so damn ridiculous.
     
  9. bamaboy74

    bamaboy74 Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    i have tried everything you guys have said to try. and i dont have wi fi turned on and it still says "user name or password incorrect" and i know its right!!! can someone help!!!
     
  10. roguephoenix

    roguephoenix New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    alas, i had it working for a few hours. it seems that once you find a way to access, once yahoo finds your access point they block it. it's the only explanation why one can access for a while then never again. i've given up on it. i'm dumping my dacade old yahoo accounts for gmail ones. it's just silly if yahoo thinks i will stick around if they force me to choose between them and google. yahoo provides no support. only reason i stayed with them for this long is because of loyalty. i've been with them for years. but if this is how they operate now, trying to force us to pay to be able to use their service on mobiles then i'll just move on. i've already switched my email from yahoo to gmail on most of my stuff. i suggest you do the same.
     
  11. iunknown

    iunknown Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I started having problems with a sbcglobal account this morning. First with the account sending multiple emails. Then the droid not sending or receiving. Rather than using default settings, did the manual method like you guys recommended, but with these setting and its working.
    AT&T

    Email Program Settings Field: Enter: Incoming (POP) pop.att.yahoo.com Outgoing (SMTP) smtp.att.yahoo.com
    (requires authentication) Incoming mail server: POP3 Incoming/Outgoing User Name: Full AT&T email address, including domain (e.g., test@att.net, test@bellsouth.net) Incoming mail port #: 995, secure connection (SSL) checked Outgoing mail port # 465, secure connection (SSL) checked
    The mail server settings above will work with all of the following AT&T domains:


    • @ameritech.net
    • @att.net
    • @bellsouth.net
    • @flash.net
    • @nvbell.net
    • @pacbell.net
    • @prodigy.net
    • @sbcglobal.net
    • @snet.net
    • @swbell.net
    • @wans.net
     
  12. speedfiendgt

    speedfiendgt New Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    great post thanks a ton
     
  13. mike62

    mike62 New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    For my bellsouth.net I got to the "Incoming server settings" screen and changed the port from 110 to 995 and security from NONE to SSL but even though the NEXT button is lit up at the bottom it will NOT let me proceed. I have come in and out several times. Any ideas?
     
  14. RDDAWN

    RDDAWN New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    yahoo mail stops working

    so, I was able to set up my yahoo email accounts and they work for about a day and then they stop coming in... connectoin error it says.. any idea why? I didnt turn wi-fi back on...

    Also, is Dec 11th fix supposed to "fix" this?

    Thanks
     
  15. 10ACTony

    10ACTony Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I'm considering going over to Yahoo Mail Plus for $20/yr to get rid of this problem. I'm not so sure that Yahoo will be in a hurry to 'fix' this issue. They supply free email with unlimited storage because of the ads on the web version or the $20/yr for the paid version. If they let you use a fully functional, problem free email service with out either of the above they'll be loosing money.

    my two cents . . .


    :motdroidvert:
     
Similar Threads
  1. uscjoel
    Replies:
    6
    Views:
    1,178
  2. crxlvr
    Replies:
    12
    Views:
    6,101
  3. garyevs
    Replies:
    1
    Views:
    1,107
Loading...
Search tags for this page
android bellsouth imap email settings
,
droid and yahoo mail
,
kfzx@jetnc.com loc:us
,
mail jetnc.com
,
mail jetnc.com loc:us
,
maildroid yahoo
,
prodigy.net email in android phone
,
yahoo mail maildroid
,

yahoo mail on droid

,
yahoo mail on maildroid