yahoo mail fix on 2.1. Really?

Discussion in 'Android Tech Support' started by Sal, Mar 31, 2010.

  1. Sal
    Offline

    Sal Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    345
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    D.C.
    Ratings:
    +0
    We need a subthread on this, as the main 2.1 threads are unwieldy. How is yahoo mail working for those of you who have converted. Is it working with a simple signin as promised? Has it clogged up your sent file as before? Does it really still fail on wifi? Would love to get a wide cross section of opinion. Thanks...
     
  2. papy72
    Offline

    papy72 Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    346
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Got 2.1 this morning. Ran the Email app, put in my yahoo email address/password, fiddled with the options screen and bingo, everything worked. It puts a notification of new email in my bar and is pretty darn nice.

    Remember, it only works over 3G, not WiFi.

    I'd never even tried yahoo mail before today (just used the browser for it) and I must say I am quite happy with the results.
     
  3. Sal
    Offline

    Sal Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    345
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    D.C.
    Ratings:
    +0
    I've been using the browser too. They like us accessing via ad supported web. I was wondering if wifi would work if you paid for yahoo plus....
     
  4. mrdroid
    Offline

    mrdroid Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    511
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Pittsburgh, PA
    Ratings:
    +0
    I've been using Yahoo Mail since the original Droid 2.0.0... I've never been able to figure out where people were having issues or how it wasn't supported. I have 6 accounts... I enter in my email address, then my password and click next. That's it, it has never not worked. I think it frustrates me as much as people saying it doesn't work because I just don't get how it doesn't work for other people.
     
  5. New2u
    Offline

    New2u DF Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    3,629
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Tallahassee, Fl
    Ratings:
    +17
    Yeah it's coded differently or something it's about 1000x better imo opinion.
     
  6. New2u
    Offline

    New2u DF Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    3,629
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Tallahassee, Fl
    Ratings:
    +17
    I had gotten mine to work, but the new way it's done it alot better. Unlike you i was never able to do that on my phone, i always had to manually put in the server settings to get the email to work at all.
     
  7. dswan
    Offline

    dswan New Member

    Joined:
    Mar 15, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Yahoo works "out of the box" now without having to change any settings. The one annoyance is that it is still filling up my Sent mail folder with about 25 instances of each message I send.

    I'm also a little surprised that the Android mail client does not support IMAP Idle and push new messages to the device. I know Yahoo supports this as I used to have it setup on my Nokia.
     
  8. Vitticeps
    Offline

    Vitticeps Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    517
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Mine has always worked as well. Supposedly something to do with the approximate timeframe you signed up for the yahoo account.

    Yes it will. Same goes for using the yahoo asia workaround (search the forum for it).
     
  9. New2u
    Offline

    New2u DF Super Moderator

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    3,629
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Tallahassee, Fl
    Ratings:
    +17
    Yeah i stopped sending messages on my yahoo account because of the sent messages thing. One day i logged in and went to look for a sent message to find that i had 34000 sent messages, 33947 of them were the same message, and it was sent from my droid. Those are actually very close numbers to the real number of messages, i'm not really exaggerating.
     
  10. Sal
    Offline

    Sal Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    345
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    D.C.
    Ratings:
    +0
    Dang it!! That sent folder issue, still? Anyone else noticing that too?
     
  11. Sal
    Offline

    Sal Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    345
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    D.C.
    Ratings:
    +0
    And no sent mail issues today with 2.1 for you? ......
     
  12. ohioDroid
    Offline

    ohioDroid Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I think I know what happened.

    When you enter an '@yahoo.com' email address, the email app automatically uses a new set of servers. I'm doing IMAP right now, and the IMAP and SMTP yahoo servers have 'android' in the name.

    I think the only change they made to the email app was for it to default to those servers if you used Yahoo. I bet Yahoo on their end set up new servers so that we wouldn't have the million Sent Items issue.
     
  13. Sal
    Offline

    Sal Member

    Joined:
    Jan 30, 2010
    Messages:
    345
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    D.C.
    Ratings:
    +0
    But, no, unfortunately. Someone on this thread has already said they still ARE getting extra copies of sent messages in their sent folder,,,only about 25 extra copies per email, but still...say it ain't so....:icon_evil:
     
  14. ohioDroid
    Offline

    ohioDroid Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I've been watching. I have not had ANY duplicates.

    I think it really is using the new servers that may be doing it.

    android.imap.mail.yahoo.com
    android.smtp.mail.yahoo.com

    EDIT: And now I have to take it back. It JUST started duplicating. That's so weird! I've been using it for hours and the emails I sent in the past 4 hours have been fine. Why is it starting now.... Maybe because I manually told it to check?
     
    Last edited: Mar 31, 2010
  15. shochman
    Offline

    shochman Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    The no wifi restriction is lame. I give up! I just signed up for Yahoo Plus and configured a POP3 connection and it works fine. Yahoo Plus can be cancelled at any time and Yahoo will reimburse you for the months you did not use.
     
Similar Threads
  1. uscjoel
    Replies:
    6
    Views:
    1,083
  2. chipgilkey
    Replies:
    20
    Views:
    12,171
  3. crxlvr
    Replies:
    12
    Views:
    5,765
  4. D.Doksa
    Replies:
    Views:
    N/A
  5. garyevs
    Replies:
    1
    Views:
    995
Loading...
Search tags for this page
android 2.1 yahoo! mail
,

how to fix yahoo mail issue on galaxy s4

,
searchhow to fix email on droid