Wireless Tethering

Discussion in 'Motorola Droid 2' started by AngryMob, Oct 25, 2010.

  1. AngryMob
    Offline

    AngryMob New Member

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Will I get in trouble with Verizon if I use the wireless tethering with my rooted Droid 2 without paying for it?
  2. Jim 777
    Offline

    Jim 777 Active Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    2,276
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Not unless you tell them ;)

    Sent from my Droid using DF app
  3. markml0528
    Offline

    markml0528 New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    897
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    United States
    You shouldn't get in trouble, regardless of how many gigabytes of data you chomp through. They can only find out if you tell them, or they physically gain access to your phone.
  4. markml0528
    Offline

    markml0528 New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    897
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    United States
    Wireless Tether Question

    Can you rebroadcast a wifi signal, using the wireless tether app? Or can you only use wireless tether to broadcast your 3G signal?
  5. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    I keep wifi on when I tether so i'm not sure what the results are
  6. Jim 777
    Offline

    Jim 777 Active Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    2,276
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    why would you want to? If there's a wifi signal, then whatever you'd be tethering with could just hook to the existing wifi.
  7. markml0528
    Offline

    markml0528 New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    897
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    United States
    Wifi extender. I want to extend the range of the original wifi broadcast point.
  8. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    As far as I'm aware it rebroadcasts your data connection, be it 3G or WiFi, but you'd have to set it up NOT to kill your WiFi connection when you turn it on. However, the range you'd be getting would be paltry compared to a real extender.
  9. markml0528
    Offline

    markml0528 New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    897
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    United States
    Is there just a setting i have to enable in order to prevent it from killing my wifi connection? And why would it be paltry in comparison to a real extender?
  10. furbearingmammal
    Offline

    furbearingmammal DF Super Moderator

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    10,354
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    So far north in NY I smell maple syrup when the wi
    Broadcast power. Extenders broadcast in the watt range, some of them (depending) up to 4 watts; the D2 would only broadcast in the sub-watt range; I really can't see it broadcasting more than a watt due to battery concerns. Someone please correct me and back it up if this is not the case. :)

    Settings:

    Open WiFi tethering app from my signature (I don't know if the one in the market is up to date enough), hit the menu button, at the bottom of the screen (in portrait mode) should be "Don't disable WiFi"
  11. AngryMob
    Offline

    AngryMob New Member

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Thanks a lot for your help, I am now streaming wireless to my laptop :)
  12. wmnomore
    Offline

    wmnomore New Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    541
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I seem to get throttled after 5gigs. Other than that, we're just promoting tiered plans. Looks like we'll get to continue with unlimited for a while though.
  13. markml0528
    Offline

    markml0528 New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    897
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    United States
    I noticed decreased speed after 3 gigs of data.

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
  14. markml0528
    Offline

    markml0528 New Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    897
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    United States
    I just fixed the setting now, thanks. So are you able to estimate (with a reasonable amount of accuracy) the range in feet that the Droid 2 is able to rebroadcast a signal?

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
Search tags for this page

android rebroadcast wifi

,
android wifi rebroadcast
,
app to rebroadcast wifi from phone
,
how to rebroadcast my android wifi signal
,
how to rebroadcast wifi signal with my android phone
,
is there an app to rebroadcsst wifi signal
,

rebroadcast wifi android

,
rebroadcast wifi for android
,
rebroadcast wifi from android
,
use phone to rebroadcast wifi
,
wifi rebroadcast android
,
wifi rebroadcasting from android