1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Wireless tether help

Discussion in 'Android General Discussions' started by ronnie2bennett, Aug 26, 2010.

  1. ronnie2bennett
    Offline

    ronnie2bennett New Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Sorry if this is in the wrong forum!! I was wondering if someone would help me with a problem. I have rooted my droid and my wifes droid, we are both running the deodexed frg01b from pete. My wireless tether works flawless but my wifes will not work at all. It will work for about 30 second then disconnects every time. I have tried this on 3 laptops and it is the same on all 3. Any ideas would be appreciated. I have tried everything I can think of to get it to work. About the only difference in our phones are that I am overclocked using setcpu and she isn't but I can't imagine that would have any thing to do with it. Thanks in advance for any help. Neither of us have any themes different either.
  2. Abe21599
    Offline

    Abe21599 DF Super Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,345
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    try a kernel on hers. setcpu is free on the devs website (over at xda) and so are kernels lol. ive seen it where a rooted 2.1 droid wouldnt work because it didnt have a net enabled kernel and adding one of chevys or P3s worked. worth a try..
  3. ronnie2bennett
    Offline

    ronnie2bennett New Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the advice...I have thought of that. I flashed Chevy's 1.0 Ghz ulv kernel and still a no-go.
  4. Abe21599
    Offline

    Abe21599 DF Super Moderator

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,345
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    are you on 2.2 or 2.1?
  5. ronnie2bennett
    Offline

    ronnie2bennett New Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    2.2 running frg01b on both
  6. Nick177th
    Offline

    Nick177th New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    268
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    are you using wireless tether or barnacle?
  7. ronnie2bennett
    Offline

    ronnie2bennett New Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have tried both with the same results!! Pda net works but you can't charge your phone while using it and the battery goes fairly quick when tethering and not charging at the same time
  8. Nick177th
    Offline

    Nick177th New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    268
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Are you sure you have barnacle configured correctly? As I said earlier, the directions online are somewhat incomplete.

    1.Rename SSID(optional)
    2.enable WEP in wireless encryption. I use 13 characters in my password. Choose ASCII.
    3. Check skip wpa supplicant.
    4.clear all characters in WAN and LAN.

    You should be good to go with these settings. Good luck.
  9. ronnie2bennett
    Offline

    ronnie2bennett New Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the advice Nick but still nothing....I just don't get it. I have been trying to get this to work for so long that I am about to give up. My wife is telling me to quit, she doesn't care any more but now it is just becoming a personal challenge!! Lol
  10. Nick177th
    Offline

    Nick177th New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    268
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Hmmmmm. Did you try to connect to it as soon as Barnacle said that it was running? I read somewhere that it will only search for a wifi capable device for a certain amount of time to conserve your battery life. I THINK it only searches for a matter of seconds. after that, you have to hit associate to make it "available" for connection.
  11. ronnie2bennett
    Offline

    ronnie2bennett New Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have no problem connecting. It connects every time but after about 20 - 30 seconds it just disconnects. Sometimes it will stay connected a little longer, it will show I am connected but there is no internet access. My droid works flawless with both wireless tether and barnacle....hers does the same on both, nothing
  12. Nick177th
    Offline

    Nick177th New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    268
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    On Barnacle, after it sees a connection (or whatever the terminology is), you have to hit "associate". That locks the connection. R2B, don't take anything I say as condescending. I'm not there so I don't know what steps you're taking. I'm not saying that you are, I just want to make sure you don't think I'm talking down to you like you don't know what you're doing. It took me a couple of days to figure the wireless connection thing out.

    The reason I said try to work with Barnacle is because you don't have to have a specific type of kernel to be able to use it. I'll keep my thinking cap on and maybe I can think of something else. I've flashed about 4 custom roms in the last week and it works on all of them. If you're like me, you won't stop until you figure it out. I don't even use wireless tethering but, I wanted to make it work just because. LOL! TTYL R2B.
Search tags for this page

wireless tether wont stay on