Will I lose my screens?

Discussion in 'Android General Discussions' started by sports96, Feb 17, 2010.

  1. sports96
    Offline

    sports96 Member

    Joined:
    Feb 1, 2010
    Messages:
    178
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    If I root will I lose all the screens that I currently have? Like all the

    icons and widgets on the screens?

    Thanks
     
  2. Backnblack
    Offline

    Backnblack Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    11,250
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    153
    Ratings:
    +6
    Just root? not at all...
     
  3. pc747
    Offline

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    18,293
    Likes Received:
    1,569
    Trophy Points:
    958
    Ratings:
    +1,603
    when i rooted every thing stayed in place. I used sholesmod, the 2.05 version required me to remove and reinstall my widgets because the would not load.
     
  4. solorca
    Offline

    solorca Member

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    North Carolina
    Ratings:
    +0
    Hmm, I must have done something wrong, because when I rooted I lost all of my icons and widgets on the screens. I had to set everything back up.
     
  5. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,502
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    168
    Location:
    N.E. Ohio
    Ratings:
    +7
    The first time I rooted with sholes I lost everything. This was due user error. The second time I knew what I was doing and everything stayed. All my Widgets. Even my 2.1 loader. That's a battery hog BTW, I wouldn't suggest downloading it. But sholes works great.
     
  6. qwiksilver711
    Offline

    qwiksilver711 Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    323
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Backwoods Montana
    Ratings:
    +0
    I love these forums, because every time I have a question someone has already asked it. Once I get sweeter home figured out I'm gonna root, and this was the only thing that worried me.
     
  7. pc747
    Offline

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    18,293
    Likes Received:
    1,569
    Trophy Points:
    958
    Ratings:
    +1,603
    Something i noticed from issues and question. If you install sweeter home I would recommend use it for 3-5 days to make sure there are no issues. Because if you install sweeter home then root and you have issues you may mistake it for the app or the rom. Because I have had home replacement apps lock up my phone, drain battery, and require a battery pull.
     
  8. qwiksilver711
    Offline

    qwiksilver711 Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    323
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Backwoods Montana
    Ratings:
    +0
    Thank you, I will make sure I do that before I root, I doubt I will ever be done customizing sweeter home, but after i get a good setup i'll give it a few days, mainly i just want to lower my idle clock rate, to save the battery power.
     
  9. mjs31
    Offline

    mjs31 Member

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    870
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    NE Texas
    Ratings:
    +0
    If you lose widgets rooting than you are not only rooting, but also adding a rom like sholes, bb etc. Just rooting and nothing more, will not lose your widgets. Of course, one of the best things about being rooted is the roms. My fav being bugless beast 7.5

    For the record. It took me about 2 minute to get everything back to how I like it. I even still use GDE with the Bugless rom and it just flies with an OC of 800mhz