Wifi Tether not working..

Discussion in 'Android Hacks and Help' started by bobmundo123, Feb 7, 2010.

  1. bobmundo123
    Offline

    bobmundo123 New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    166
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Im rooted, and i got the wifi tether app. It looks like it was working.. but for some reason, it doesn't pop up on any device.. i tried 2, 3 laptops... no networks pop up
  2. natediddy1120
    Offline

    natediddy1120 New Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    3,183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    ???
    What ROM are you using??
  3. fredm74
    Offline

    fredm74 New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just tried mine and it's working perfectly. It should show up as "AndroidTether" network. Try rebooting the Droid and see if it happens again.

    -Fred
  4. bobmundo123
    Offline

    bobmundo123 New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    166
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  5. Nickmast
    Offline

    Nickmast New Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm having the same issue. Rooted and running smoked glass v4 plus. Says all is working but doesn't show up on any devices capable of connecting to wifi.
  6. Nickmast
    Offline

    Nickmast New Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    after much tinkering i finally got my pc to see it as a wireless access point after changing the name of SSID
  7. hollowbox
    Offline

    hollowbox New Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm running sholes 2.0.5 and I can't get any other device to see my droid either. Ill try renaming the ssid. If not ill just wait till I install the next update and give it another go. Luckily its not a feature I use or would use very often.
  8. hughesjr
    Offline

    hughesjr New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    277
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am running 2.0.5 and I am not having any issues with the WiFi Tethering ... in fact, I am posting this post via WiFi Tethering on my laptop.

    I did notice that every time you reflash the ROM, you need to set up your network again. (Don't leave it at the defaults ... at least I would not do that as it would mean anyone could connect to your network and know what the SSID and paraphrase key.)
    Last edited: Feb 18, 2010
  9. hollowbox
    Offline

    hollowbox New Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    What should the lan setting be? I noticed that none of the options are chozen. I'm pretty much an idiot so could this potentially be my issue?
  10. BayouFlyFisher
    Offline

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,966
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Baton Rouge, LA
    I was in the same situation as you guys and the only thing that worked for me was to go to this website Downloads - android-wifi-tether - Project Hosting on Google Code and download the latest version. I know it's listed as experimental, but totally solved the problem for me. I installed it and was immediately able to make the connection. I did not have to change any settings. It worked right out of the box.

    BTW, I was running Bugless Beast 7.5 at the time and am now on 7.6.
  11. Steveindajeep
    Offline

    Steveindajeep New Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Allentown Area
    Mines working with Smoked Glass 4.1 blue.

    Funny some devices see it and some dont. Iphones see it, BB dont, PSP doesnt, Laptops all do.

    I saw there was an issue with ShopSavvy and the Wifi Tether. Sometimes you have to turn "Find my Location" to off. It's in the Wifi Tehters FAQ list. Might be another app that is doing it also.
  12. hollowbox
    Offline

    hollowbox New Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Just got my home computer to tether to my droid....its really fast tethered to my droid. Hell its as fast as my comcast cable.....who knew.....much faster than the droid itself? Still cannot get my wives phone too see it. Maybe her droid just doesn't want to get together with my droid :heart: :eek:hmy:......I really won't use it but for a novelty. Really i just want to let the iphone guy at work tether to it for a couple minutes so he can see what its like to get coverage.....after I showed him setcpu and overclocking he was already fairly depressed about his iphone.......this should get him near the wrist slitting stage:icon_ devil:
  13. bobmundo123
    Offline

    bobmundo123 New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    166
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have shop savvy.... ths might be a problem.. i'll check tht out...
  14. listenman20
    Offline

    listenman20 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    858
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    GA
    i also had the OP's problem. i went in to the connection wizard and set up the connection manually and it connected just fine. however after seeing the post about the setting in shopsavvy i have changed that setting and now the laptop will find it...thanks for this info. i never looked for it b/c i had already found my own workaround but this works better...
  15. Jim 777
    Offline

    Jim 777 Active Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    2,270
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    To avoid opening a new thread unnecessarily, I thought I'd try here.

    Yesterday I rooted and installed BB 1.1 and the sholes 1.2Ghz kernel. Everything has been working flawlessly but then I only test things as I read about people having issues, and guess what? I found this one.

    My tether is seen by the laptop, it connects after putting in the WEP key, but it says "No Network Access" and is obviously not helpful.

    Anyone have any ideas on this? I set up the tether settings per Matt's suggestion and after this thread picked a LAN setting and it didn't help.

    Any thoughts???
  16. christim
    Offline

    christim DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,112
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England
    SG4.5 here and it worked right off the bat.
    If its as fast as your Comcast I just gotta ask....is your Droid using wifi or the cell towers to connect to the internet. That would make a difference in the speed :)
  17. BayouFlyFisher
    Offline

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,966
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Baton Rouge, LA
    This will fix it:

    [FONT=&quot]http://code.google.com/p/android-wifi-tether/downloads/list[/FONT]


    Go to that page and download either file pre4 or pre5. Move to the root of your sdcard.

    On the phone, uninstall your app Wifi Tether for Rooted Phones.

    Using your file manager, install the pre4 or pre5.

    You are done. Wifi tether should now work right off the bat. No fiddling or fixes needed.

    BTW, I tried pre6 and even though it is supposed to be the latest and greatest, I could not get it to work on my Droid.
  18. Jim 777
    Offline

    Jim 777 Active Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    2,270
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    I'll give that a try. But if I uninstall a paid app, how do I get it back without paying for it again? I'm assuming I have to reinstall it right?
  19. BayouFlyFisher
    Offline

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,966
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Yes, it will show in your downloads as "purchased".
  20. Jim 777
    Offline

    Jim 777 Active Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    2,270
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    LOL
    I can't find it in the Market.... did I install it from somewhere else?
    Maybe my brain is fried from yesterday.

    Nevermind, "stupid is as stupid does" ;-)
    Last edited: Feb 23, 2010
Search tags for this page
android wi-fi tether not working
,
android wifi tether not working
,
cricket tethering not working
,
how to tether on sg4
,
wifi not working after using wifi tether app
,
wifi tether app not working
,
wifi tether for root not working
,
wifi tether for root users not working
,

wifi tether not working

,
wifi tether not working on my droid
,
wifi tether not working rooted droid
,
wifi tether not working sgh-t999 cyanogenmod
,
wifi tethering not working even with root
,
wireless tether app not working android 4.2
,
wireless tether not working