wifi problem after 2.0.1

Discussion in 'Android General Discussions' started by lbbrew, Dec 10, 2009.

  1. lbbrew
    Offline

    lbbrew New Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is anyone else having a problem with wifi after getting the 2.0.1 update?

    Tonight I am having trouble with wifi, and it all worked flawlessly with 2.0

    When I try to use browser, market, or dolphin with wifi enabled (WPA security), it will hang for a while and fail to load the page. If I turn off wifi and use 3G, everything works just fine. All other devices connected to the router (wireless and wired) are functioning normally.

    I had all of this working perfectly for 3 weeks with 2.0, and as soon as I get 2.0.1 (no other new apps installed), I get wifi problems.

    Does anyone else notice any issues with wifi after getting 2.0.1? Any suggestions?
  2. noladroid
    Offline

    noladroid New Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am having the same problem this morning.
  3. mjs31
    Offline

    mjs31 New Member

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    873
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NE Texas
    Works great for me
  4. ericwiz
    Offline

    ericwiz New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    After the update I can't seem to get the wifi to connect. Had no problem with 2.0. Not sure what the deal is.

    I have two remembered locations (home and work) which the droid used to switch to no sweat. Now it just says disconnected under wifi in settings. When I try to manually connect (select network and choose connect the wifi still reports disconnected.

    I have tried to reboot the unit to no avail.

    Any thoughts?
  5. Droids
    Offline

    Droids New Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    793
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I use unsecured wifi at work and wpa at home. Zero issues before or after the update. Wish I had an answer for you. I would pull the battery first, if that doesn't help, try deleting and recreating the connection.
  6. ericwiz
    Offline

    ericwiz New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    UPDATE:

    I'm an idiot. Its the wifi router not the droid.
  7. JayMonster
    Offline

    JayMonster New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    776
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    In almost all cases when situations like this happen, it is beneficial to reboot the router. I don't know why, but the router seems to fail to release resources properly and causes the Droid (and other smart phones) to seem like the are connected, but don't actually work until the router is rebooted.
  8. Guerrilla
    Offline

    Guerrilla New Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My WiFi finally works properly after the update. With 2.0 I'd get notifications periodically saying the browser had no internet connection while I watched the page load. This only happened on WiFi. Now it works flawlessly so far with 2.0.1.
  9. lbbrew
    Offline

    lbbrew New Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    OP here. It looks like JayMonster was right. My droid worked great with my wifi at work today, but still gave me problems at home this evening. A quick router reboot fixed the problem.

    I should have tried that earlier, thanks for the suggestion.
  10. ericwiz
    Offline

    ericwiz New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    For me it was the same. The router was rebooted and works fine now. I should have known better than to blame the droid! :)