wifi not working

Discussion in 'Motorola Droid Turbo' started by faez6767, Dec 8, 2014.

  1. faez6767

    faez6767 New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    i got a turbo on 10/31, and my data usage went up from below 1gb to over 2 in the first month, and then this month went to over 5gb.. found out it wasnt staying connected to the wifi at work or home, i do/did have the "avoid poor connections" disabled.. i took the phone in on saturday and had them replace it.. but i cannot get the new phone to connect to the wifi either.. but if i put in the backup wifi and restart the phone it will connect to that one..

    just for more info on it.. i never had this problem with my Maxx and my nexus is connected to the main wifi just fine.

    anyone got ideas?
     
  2. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,150
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    This is a known issue.. Try this... First call and let vzw know you're having the problem.. They've been giving an extra gig of data for users that have this issue..

    Next.. When you switch to WiFi toggle airplane mode on first.. Then toggle WiFi on.. Then turn airplane mode off... This has been having mixed results for owners of the turbo..

    Obviously the most imperative part of this is to call vzw.. Let them know you're having the issue.. And make sure they don't try to bill you for the overage.. If you incur any.

    They should be able to credit you for any overages as well..
     
  3. Hodor

    Hodor Active Member

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Messages:
    157
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Michigan, USA
    Ratings:
    +49
    Sadly, I believe it's just the poor design of this phone. I too, recently bit the bullet and upgraded to a new turbo from my razr maxx hd, and now I find my wifi connects at half the distance that my old phone would! And the 2.4g seems particularly bad, when I do connect the UL/DL speeds are all over the place! 5 g seems to me to be a lot more stable, but as expected has even shorter range. Very very disappointed in this phone, I have always had Motorola and their radios (ALL their radios) were stellar. This, with the loss of data and voice at the same time is seriously making me reconsider my purchase. Seems more and more that they just rushed this phone out to take advantage of the Christmas shopping season.
     
    • Agree Agree x 1
  4. faez6767

    faez6767 New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I spoke with them on saturday, charges will not be a problem..

    normally i just leave the wifi on, so it automatically connects to the wifi when in range... i am not worried about battery life.. but even using that sequence of actions i cannot get it to connect to the main wifi at work..
     
  5. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,806
    Likes Received:
    4,751
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,290
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    I heartedly disagree. The most likely problem is an older router that is either outdated or needs an update to its firmware. Go to the website for the router and make sure you're in the most recent version of firmware.

    If it is, then it's time to replace the router. If not, then do the update and then reboot both the router and the phone.
     
    #5 FoxKat, Dec 8, 2014
    Last edited: Dec 8, 2014
    • Like Like x 2
  6. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,150
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    The part of toggling airplane mode and WiFi is a work around that can stop this issue.. For now.. Not just a mere suggestion.. In fact.. This is what moto currently suggests...
     
  7. Hodor

    Hodor Active Member

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Messages:
    157
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Michigan, USA
    Ratings:
    +49
    I am sorry but I have to respectfully disagree. The router is barely a year old and has all the current updates available. It seems to work fine with the other 3 phones in the house. Hard to argue when I can stand in my garage (which is not attached to my house) and connect fine, though not the strongest signal, with my razr maxx hd, but can't even see the router with the turbo. And believe it or not, I am usually not picky about these things, but I am just not feeling the wow factor I thought I would, that's all
     
  8. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,150
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    It's not a design issue.. Its a hand off issue.. Software.. The turbos hardware is as good as it comes... The software was half baked.. And rushed.. Which is odd.. Considering they took so long to debut the device..

    If you're having that issue.. You may consider exchanging the turbo.. Sounds like you may have gotten a lemon.. Do it before 14 days.. So you can get a new one.. Not a refurbished.
     
    • Like Like x 2
  9. CaptainSS

    CaptainSS Gold Member

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Messages:
    867
    Likes Received:
    435
    Trophy Points:
    203
    Location:
    Pocono Mountains, In the Woods
    Ratings:
    +497
    Maybe there are some great things coming to the Turbo with "Updates"... IF current issues are indeed Software related. Tough to OTA a hardware issue but software and more time could be Big - We shall see.
    I gotta think it's in Moto's best interest to NOT have a bit of a "pooper" as a Flagship.
    Camera
    Reception
    Battery
    Glitches
    etc..... Just sayin':confused:

    I feel I must add, I like my phone but it's a little like when one of my kids (who are very very smart) bring home a medicre report card. I still Love them but it pains me because I KNOW what their potential is. A "Miss" is because of a very doable small issue that was simply ... missed NOT because they couldn't have knocked one out of the park.
    Lifes successes are sometimes determined by inches, not miles.
     
    #9 CaptainSS, Dec 8, 2014
    Last edited: Dec 8, 2014
  10. 94lt1

    94lt1 Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    17,150
    Likes Received:
    4,040
    Trophy Points:
    1,138
    Location:
    SE TX
    Ratings:
    +4,530
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2
    I hear that. Not knowing what went on internally.. I'd think they would've done a bit of a better job with this device.. It makes me wonder.. Perhaps if some last minute changes were made.. You know.. Mid way through its process... And left some bumps... But who knows..
     
  11. Hodor

    Hodor Active Member

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Messages:
    157
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Michigan, USA
    Ratings:
    +49
    I just need a solid phone that will do voice and data simultaneously. I knew it when I bought it, so I can't complain too much, but the poor wifi and camera may push me over I have about 4 days left to decide. I don't know who to blame here, Motorola, Verizon, or both? (or me!)
     
  12. Ollie

    Ollie Droid Does

    Joined:
    Apr 13, 2012
    Messages:
    3,442
    Likes Received:
    2,103
    Trophy Points:
    1,468
    Location:
    South Coast
    Ratings:
    +2,483
    Current Phone Model:
    Note Edge - iPhone 6 Plus
    Unless the issue is with software from Verizon it would be very hard to blame them. This is clearly a Motorola issue.

    This is the new norm for most OEMs now a days. Release beta software on the masses, toss out an update or two, and then release a major update that has all of the stuff ironed out months later.

    I have been dealing with this problem on my i6 Plus as well. Each update has me scratching my head more and more as to exactly where Apple's quality control has gone.
     
    • Like Like x 3
Search tags for this page
droid turbo 2 wifi does not work
,
droid turbo airplane mode wifi not working
,
droid turbo not backup wifi
,
droid turbo not connect to wifi
,

droid turbo wifi not working

,
droid turbo wifi on but nott working
,

droid turbo wifi will not connect

,
droid turbo will not connect to home rourter
,
motorola droid turbo wifi problem
,
wifi on the turbo not working