Wifi issue with 4.8....

Discussion in 'ChevyNo1' started by Crf450r420, Sep 29, 2010.

  1. Crf450r420
    Offline

    Crf450r420 Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    I've been having a random issue with wifi. It stay connected but, it stops sending data or gets slow. I can turn off wifi and then things are faster with 3G, like radar loading on weatherbug, app downloads, or this site. Then I'll turn wifi back on and it's fast for a few then slows down again. If I deal with it. It will speed back up and down at random. I guess it would be worse to have wifi work and not 3G, but it's annoying.
     
  2. scubieman
    Offline

    scubieman Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Messages:
    269
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I have same issue. I found different WIFI's work better or worse then others. My work one does not work well besides sometimes. My home works great. Every once and a while it slows down a bit but could but cause of the wife downloading or useing facebook.

    I have noticied a lot of issues since I moved to droid 2.2 I would consider calling verizon android support.
     
  3. Crf450r420
    Offline

    Crf450r420 Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Mine happens everywhere I go and I think it started when I loaded SS 4.8, but can't be 100% on that. I loaded it up and went on vacation. Now that I think about it, that is why it didn't work when I tried to link to the hotel wifi. So, yeah it's from 4.8
     
  4. Trapper31
    Offline

    Trapper31 Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I had this exact issue with SS 4.7. The wifi at times would also make the data connection quit working (I think it happened when I would go in and out of wifi range, but it was quite random), and I'd have to cycle airplane mode on and off, or if that didn't work, reboot. I then tried out UD 8.0 and haven't had the problem since. I was hoping 4.8 eliminated this issue but it doesn't sound like it, I really want to get back to SS but need a data connection.
     
  5. Crf450r420
    Offline

    Crf450r420 Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    I had 4.7 loaded for 3 or 4 weeks and the only issue I had was the camera not working hardly at all. Now with 4.8 the only issue I've found is this wifi. I loaded over a rooted 2.2 and then the 4.7 without wiping. I figure if I can't find a work around or someone doesn't come up with one by this weekend. I'll just try a wipe and install.

    Where is Chevy's fix permissions? I can't remember where I saw it and I haven't tried it yet.
     
  6. nstars4life
    Offline

    nstars4life New Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Would this issue affect the wireless tether app as well? I am loaded 4.8 yesterday and I can't get the wireless tether app to work. It said something about Netfilter-enabled kernel is required. Am I missing something here with the kernels? Currently have 2.6.32-ulowV-1.0Ghz
     
  7. Crf450r420
    Offline

    Crf450r420 Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    I have a wifisharing lite and it will work, but only for small moments. After the data stops flowing the app locks up and I have to reload it to try again. Not sure, but I would think the tether would see the same sort of issues. The only way I can think to tell is if you try enough that you get it work for a moment. Other wise it could be something else. I haven't tried the tether myself, but I'm sure there are many people using it or there would be a 10 page thread on it already.
     
  8. Crf450r420
    Offline

    Crf450r420 Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Update....

    I downloaded some wifi tool apps. I'm able to monitor access points with now issue and connect with now issue. When I test the speeds is where I see the difference. I'm downloading between 55 - 137K and uploading mostly toward the 760K. Only once out of the 20 tries was it low and that was still over 400K.
     
  9. stabl4life82
    Offline

    stabl4life82 Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    719
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    south carolina
    Ratings:
    +0
    i have 4.8 and havent had not one problem with wifi or anything..if anything as well, my battery life is also better and i am running 1.2 gig ulv kernel at all times and my phone doesnt even get onver 97 farenhiet
     
  10. stabl4life82
    Offline

    stabl4life82 Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    719
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    south carolina
    Ratings:
    +0
    i just did a wifi speed test and got 5530 download speed and 369 upload on my first text and then i switched it to mega bytes instead of kilobytes and i got 4.78 download and .42 upload speeds...thats running it 2 times so i dont know ..lol
     
  11. Crf450r420
    Offline

    Crf450r420 Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Yeah, it's really my only issue with 4.8. I've had the issue at 5 different locations and tested it at 2, so I'm positive it's something with the phone. I still haven't found chevy's fix permissions. Guess I'll try and find that now.
     
  12. stabl4life82
    Offline

    stabl4life82 Member

    Joined:
    Aug 30, 2010
    Messages:
    719
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    south carolina
    Ratings:
    +0
    i dont think he has fix permissions but u can in rom manager
     
  13. mtnbkrbob
    Offline

    mtnbkrbob Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    dansville michigan
    Ratings:
    +0
    ok i updated to 4.8 today and my wifi tether stopped working. so what tether app is everyone running that works?
     
  14. Crf450r420
    Offline

    Crf450r420 Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    OK, found Chevy's fix permissions again. I always look at backup and restore and think it wouldn't be in there. So, I skip over it leaving me lost.

    Ran it and as I started the test I thought crap I should have rebooted. First test 1.1M, second 2.2M, third locked up. So, I reran it the fix and rebooted, but it just went back to the same lame speeds.
     
  15. Crf450r420
    Offline

    Crf450r420 Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Tried a clean install yesterday morning. Wiped 5 times and installed. Used the rstapps and was amazed at how much it restores.

    The wifi didn't get any better. So, I restored back. Later that night I was over at my cousin's house. So, I tired there. I couldn't connect to his secured, but I got the a neighbors weak signal and got over 1M almost every test. That made me think it was the encryption. Tried more testing at home. Turned on router encryption off. It was looking like that was it for a second, but now I can get almost 7M download through both of them. I hate not knowing what the problem was, but if it's working for now on. I have zero issues with 4.8 and that's cool with me.