Wifi Error

Discussion in 'ChevyNo1' started by OutofStep13, Feb 15, 2011.

  1. OutofStep13
    Offline

    OutofStep13 New Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I flashed Simply Stunning GB 5.0 this morning and my wifi no longer works.
    It says "error" in the wifi settings and won't even try to connect. Is there a fix for this?
  2. devator22
    Offline

    devator22 New Member

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mid-West United States
    My wifi works fine on 5.0. Are you using themed or stock?

    Sent from my Droid using DroidForums App
  3. OutofStep13
    Offline

    OutofStep13 New Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm using the blue theme.

    I've been looking it up on different forums and it might be a baseband radio issue?
  4. meishkov
    Offline

    meishkov New Member

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    957
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Sterling Heights, MI
    I got the same problem. Seems to work whenever it wants to. But it'll just say Connecting... but never does, even tho my laptop and 360 both connect wirelessly so I know its not a router issue.
    I believe its a kernel problem, but I'm reluctant to flash a new one because this baby is running smoother than it ever has... decisions decisions
  5. OutofStep13
    Offline

    OutofStep13 New Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Mine won't even connect, it won't turn on.
    Under the Wireless & Network Settings, it just says Error under the Wi-Fi toggle.
    :mad:
  6. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Run this command from terminal and tell me what you get:

    insmod /system/lib/modules/tiwlan_drv.ko
  7. OutofStep13
    Offline

    OutofStep13 New Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I got:

    insmod: init_module '/system/lib/modules/tiwlan_drv.ko' failed (Operation not permitted)
  8. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Sorry, should have told you to 'su' first ...
  9. OutofStep13
    Offline

    OutofStep13 New Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This time I got:

    insmod: init_module 'system/lib/modules/tiwland_drv.ko' failed (Exec format error)
  10. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    OK that is definitely the problem - did you install a kernel over top? Something got MESSED up on the wireless driver - am looking into it!
  11. OutofStep13
    Offline

    OutofStep13 New Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes, I installed your ulv 1.2 kernal and then installed lv 1.2 a couple hours later to see if that what was causing the errors.
  12. warchild
    Offline

    warchild New Member

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Just FYI - I have the same problem with the lv1.1 kernel.
  13. warchild
    Offline

    warchild New Member

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ...and the lv 1.0 too. Guess I should reflash to get back to stock kernel.
  14. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Pulling the links for the kernels - they are all screwed up
  15. tbone73
    Offline

    tbone73 New Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    791
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Can you post the stock kernel that comes with 5.0? Maybe this way they wont have to reinstall the whole rom?
  16. OutofStep13
    Offline

    OutofStep13 New Member

    Joined:
    Dec 8, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I installed the LGB 1.0 Kernel for now and the wifi is working great. I'll be back on Chevy's kernels once the problem gets fixed.
  17. ChevyNo1
    Offline

    ChevyNo1 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    5,354
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Good news everyone - made good progress last night and kernels are working with wifi. I also am adding in the 125 slot since I started from scratch. Hope to get them all uploaded again today!
  18. yakitori
    Offline

    yakitori Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    2,589
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Location:
    DFW Texas
    my wifi is working with the med voltage 1.0 ghz kernel from chevy's new batch. The one that came with the ROM gave me the error as well.
  19. tbone73
    Offline

    tbone73 New Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    791
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    EXCELLENT!!! will the LV1.0GHz kernel be the same one that comes with the GB5.0? Is it the stock kernel?
  20. bchem
    Offline

    bchem New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just started having wifi problems tonight, so I typed the same command line I terminal emulator and mine returned something like "....module failed (file exists)"

    Does this mean I should download a new kernel too, when they get posted?


    Sent from my Droid using DroidForums App
Search tags for this page
android insmod wlan.ko operation not permitted
,
androidinsmod operation not permitted
,

droid 3 wifi error

,
error wlan.ko
,

gingerbread wifi error

,
init module failed operation not permitted
,
insmod wlan.ko operation not permitted
,
insmod: init module system/lib/modules/wlan.ko failed (opera
,
insmod: init module wlan.ko failed (exec format error)
,
motorola i1 erro wifi
,
samsung s3 wifi insmod failure
,
wifi
,
wifi error android system lib modules
,

wifi error gingerbread

,
wifi error motorola i1