Why no Apps2SD?

Discussion in 'Android Roms' started by BobthePhotoGuy, May 11, 2010.

  1. BobthePhotoGuy

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Why do so few ROMs have Apps2SD?

    I am running CyanogenMod and using Apps2SD.

    I want to try different ROMs but when I look at the the details, very few ROMs include Apps2SD.

    Is there a reason? Is there something I am missing?

    Bob
     
  2. titans

    titans Premium Member
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,662
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    It is because only Cyanogen and Cyanogen based ROMs support Apps2SD for the Droid. Cyanogen is built from source, most other ROMs are built off the official updates.
     
  3. BobthePhotoGuy

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I'm no programmer, is it really that hard to include Apps2SD in a ROM? I take it you can't just set it up as an APK?
     
  4. titans

    titans Premium Member
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    2,662
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Ratings:
    +0
    No it's very hard to do, even the folks at Google haven't been able to push out Apps2SD yet..
     
  5. srtfool32

    srtfool32 Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    1,370
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    IL
    Ratings:
    +0
    need to get the source code, add it in, edit a few files for boot and other things to make it work, then compile the rom. very few devs compile from source to add it in.
     
  6. boostdscoob

    boostdscoob Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    273
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    ohio
    Ratings:
    +0
    its not at all difficult..
    what exactly do you want apps2sd for?
    i have over 200mb free space, and a class 2 sdcard. why would you want to kill your sdcard quicker, and have less than stellar app performance?
    now if you have a class 10 maybe, i could see wanting it, but ive never, ever found a use for it.
     
  7. pdroid

    pdroid Silver Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Philly
    Ratings:
    +7
    I used it for a while and it was really killing my performance. A quick check of /data/app reveals I have a ton of space even with 60+ apps. I guess if you have hundreds and hundreds of apps then this is something you might want.
     
Similar Threads
  1. zetachi
    Replies:
    4
    Views:
    2,850
  2. PirateSonny
    Replies:
    1
    Views:
    803
  3. molo41
    Replies:
    5
    Views:
    3,649
  4. motiond
    Replies:
    5
    Views:
    1,479
  5. kookk
    Replies:
    13
    Views:
    2,316
Loading...