Why does my Camcorder "skip"? See sample vid

Discussion in 'Android Audio and Video' started by jcardona1, Mar 1, 2010.

  1. jcardona1
    Offline

    jcardona1 Senior Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    1,208
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Commiefornia
    Ratings:
    +40
    Ok so I've had this happen several times when i record a video. the camcorder appears to freeze and skip while recording, and it shows up in the final video.

    youll see it happens more than once in this video i just took today. video is me feeding my stingray pup :D

     
  2. jcardona1
    Offline

    jcardona1 Senior Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    1,208
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Commiefornia
    Ratings:
    +40
    anybody????
     
  3. cisco0910
    Offline

    cisco0910 Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    839
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Virginia Beach, VA
    Ratings:
    +0
    YO! That's an awesome stingray!! My vid skips like that too
     
  4. ohioDroid
    Offline

    ohioDroid Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I haven't had any issues like that. Maybe it's a video quality thing? I have mine set to record at the highest quality. I also tend to make sure other apps are closed before I use the video camera.
     
  5. Flomaster
    Offline

    Flomaster Premium Member Premium Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    1,073
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    East Texas
    Ratings:
    +0
    I have had this happen with EVERY ROM I have installed, I don't recall this happening with my stock droid video recording :(

    -=Jason=-
     
  6. MaXKiLLz
    Offline

    MaXKiLLz New Member

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Mine does this all the time with the stock rom. I've also had the video and audio go out of sync once it "skips". Let me know if you find a cause. Nice ray. You need to build a reef in that tank. At least drop some sand on the bottom.
     
  7. jcardona1
    Offline

    jcardona1 Senior Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    1,208
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Commiefornia
    Ratings:
    +40
    thanks guys, but that's a freshwater ray from the amazon and soon she'll be going in my 400g. any other ideas on the video?
     
  8. Flomaster
    Offline

    Flomaster Premium Member Premium Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    1,073
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    East Texas
    Ratings:
    +0
    well it seems the video is JUNK with Root and non Root

    -=Jason=-
     
  9. ThaiDroid
    Offline

    ThaiDroid New Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I have the same problem using the standard video recorder and ROM. Anyone have thoughts? I record in highest quality and have this problem whether I'm in Airplane mode with no other apps running (used Advanced Task Killer to kill all before starting video recording) and when running regular programs.
     
  10. jcardona1
    Offline

    jcardona1 Senior Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    1,208
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Commiefornia
    Ratings:
    +40
    hmm so it seems like i'm not the only one. is this a known issue at all for vzw/motorola?
     
  11. drwolcor
    Offline

    drwolcor New Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Sorry to bring back a thread that's a couple months old but I would assume that with these ROMs that enable higher bit rate recording is skipping because the sd card is not fast enough. This is why you see for flash based camcorders that do 1080p require at least a class 4 card which means it is faster.

    Doeds anybody know what class card came stock in the droid?

    I would assume it would be low class with motorola/vzw trying to cut costs
     
  12. brochaos
    Offline

    brochaos Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    776
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    the better class cards don't help either. there were some other older threads on this. i found that recording for a few seconds, backing all the way out of the cam app, and then going back in, seems help a little bit. it's a free ram issue, IMO. normally, i have ~10-12mb free according to settings>applications>running services. after i exit out of the cam app, it jumps to ~30mb free. when i go back in, my stuff doesn't skip anymore or at least just slightly.
     
Search tags for this page
android camcorder skips
,
camcorder sound skipping
,

incredible 2 camcorder skipping

,
jvc camera skipping
,
video camera skipping android
,
video recorder skipping on phone
,
what causes my camcorder to skip
,

why does my camcorder skip

,
why does my security camera skip
,

why is my camcorder skipping