Why does Facebook Sync work for me?

Discussion in 'cvpcs' started by wingdo, Jun 26, 2010.

  1. wingdo
    Offline

    wingdo New Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    1,035
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    Title says it all. Seems everyone says it won't sync, but I added a friend from my laptop and poof I have their Facebook picture in my contacts list.
  2. CLShade
    Offline

    CLShade New Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hawaii
    Hmmm.... my set up is the same as yours except for the baseband update and the Kernel. I'll try flashing that kernel and see if it gets FB sync working.
  3. CLShade
    Offline

    CLShade New Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hawaii
    Welll- no immediate difference. I still can't set up a FB Sync account and it didn't magically sync without having an account set up.

    Did you wipe your Droid before installing Sapphire? What system did you migrate to 0.6.0 from?
  4. wingdo
    Offline

    wingdo New Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    1,035
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    I came to Sapphire from Ultimate Droid RC2 (finally found out what all the fuss was about and decided I couldn't support UD). I did a cache wipe but that was it.
  5. gszeman
    Offline

    gszeman New Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Novi, MI
    It has to do with whetger or not you wiped data/cache. The new FB from the market doesn't sync on Froyo for some reason...if you didn't wipe, your FB will most likely work. Or at least that is what I was made to believe...

  6. luvdldy
    Offline

    luvdldy New Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I didn't wipe and I don't sink... problem was FACEBOOK didn't even show in Sapphire's ROM so I had to download from market.

    Guess that's why mine isn't working.
  7. PJnc284
    Offline

    PJnc284 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I came from Kangerade and didn't wipe data/cache and still have no facebook sync. Uninstalled facebook, pulled the apk from another rom where sync was working and pushed it to the Sapphire rom and sync was still a no go. If you open facebook, hit the menu button and choose settings, is there a sync option near the bottom?
  8. Diordna
    Offline

    Diordna New Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cape Coral - FLORIDA
    There was a sync option in Bugless Beast Froyo and switching to sapphire nope! ugh..
  9. Redflea
    Offline

    Redflea New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,954
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    This whole facebook sync issue is interesting...

    I do have FB sync working as well on 2.2.

    I'm on the Team Chaos ROM, but it was installed over another ROM w/out wiping data. Unfortunately, I can't remember which ROM I installed it over.

    I sent my build.prop and facebook apk to someone else, and putting them on his Droid didn't get him sync.


    Haven't tried this ROM, so no connection there.

    Very mysterious....sync can work on 2.2, but requires a yet-unknown combination of installs to work.
  10. Tanknspank
    Offline

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Team Chaos's ROM isn't built from source, while this one is. That is the main reason, as facebook sync worked with leaked 2.2, but not with built from source 2.2.
  11. sniffle
    Offline

    sniffle Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    291
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Birmingham AL
    we're looking into it guys.. we're wracking our brains...
  12. cereal killer
    Offline

    cereal killer DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,073
    Likes Received:
    707
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Austin, TX
    What's odd is that this would be expected with the leaked builds......

    I can't wait to find out what is causing the issue. The big mystery continues : )

    Sent from my Droid
  13. sniffle
    Offline

    sniffle Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    291
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Birmingham AL
    We've been searching through smali code and everything else... there actually checks to see what version of android your running... we're just trying to figure out what needs to be fixed or reverted to get it working again...
  14. Tanknspank
    Offline

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Could looking at the leak help with this?

    Also, I even tried manually adding my Facebook account, and right after hitting facebook it backs out just like if i were to hit the back button once.
  15. sniffle
    Offline

    sniffle Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    291
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Birmingham AL
    possibly... it's a matter of figuring out if something was changed in framework or something along those lines to allow it to work...

    we need a version specific froyo source release... kinda like the android-2.1_r2.1s branch which was eclair ese81 until then we're hunting like crazy... :)
  16. Tanknspank
    Offline

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    Well good luck Sniffle. Hope you guys figure it out soon and can cram it into the next release :D
  17. sniffle
    Offline

    sniffle Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    291
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Birmingham AL
    we're trying
  18. cvpcs
    Offline

    cvpcs Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    151
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hopefully we can figure this out. i don't want to release until it's resolved, as it's quite the bug
  19. wingdo
    Offline

    wingdo New Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    1,035
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chicago
    Couldn't the rest of us who don't really care about FB syncing get a 0.6.0a ;)
  20. Tanknspank
    Offline

    Tanknspank Beta Team Premium Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    According to twitter, that's what he's doing now. He's looking at releasing it tonight as facebook is an issue across all source builds.
Search tags for this page

contactsprovider.apk android 4.2.2

,

facebook contact sync android 4.2.2