Why do we wipe data and cache three times?

Discussion in 'Bugless' started by Ecnassianer, Jul 2, 2010.

  1. Ecnassianer

    Ecnassianer Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Everywhere I see people saying that I need to wipe my data and cache 3 times, but no one ever explains. Why do we need to do it three times? Shouldn't one wipe get ride of everything? And then you're good? What's the deal? Why thrice?

    (I searched, but couldn't find the answer.)
     
  2. hookbill

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,502
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    168
    Location:
    N.E. Ohio
    Ratings:
    +7
    Because people are OCD?

    Absolutely no idea why you would have to do that. I never even wipe. Sometimes that causes me to boot loop and I wipe then, but not unless something like that happens.
     
  3. SupAll

    SupAll Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    It is for the same reason you would format a hard drive several times when an issue arises that cannot be fixed otherwise. Doing it once is supposed to get rid of everything, but it isn't guaranteed. Doing three times limits the chances of there being malicious remnants or future conflicts.
     
  4. BayouFlyFisher

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,960
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    Anything worth doing, is worth over doing. :icon_ banana:

    I don't do it and never have. I only wipe if going to a rom built from a different OS leak (2.1 to 2.2). Otherwise, I never wipe, much less wipe three times.
     
  5. Mojo

    Mojo Active Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,357
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    S.W Missouri
    Ratings:
    +0
    Its so you dont get streaks in your undies...:icon_ banana: And you guys; that is just nasty not to wipe!
     
  6. specmac

    specmac Premium Member Premium Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    174
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I laugh every time I read these ridiculous discussions.

    People do these things because they do not understand how technology works at the hardware level.
     
  7. smokiedabong

    smokiedabong Member

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Messages:
    988
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Internet
    Ratings:
    +14
    LOL , nice ghetto science .
     
  8. hookbill

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,502
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    168
    Location:
    N.E. Ohio
    Ratings:
    +7
    I have to admit I don't understand how it works with Google. With a Blackberry a wipe was performed with each install. Obviously that doesn't apply here since I did have to go back and wipe twice. Not on the same install, of course.
     
  9. hedney3

    hedney3 Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    778
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    The answer is actually very simple. one day a while back some very "smart" individual told others to wipe twice before installing something. Because everyone seems think repeating this makes them sound smarter it caught on and since that point in time. Wiping twice was the norm. although wiping is wiping. and doing it once is just as good as doing it ten times. now be careful....this doesnt apply to everything ;)
     
  10. jmonte345

    jmonte345 Member

    Joined:
    Mar 22, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    HAHA... I was thinking the same thing.
     
Search tags for this page

3 time wipe

,
3 times wipe
,
android format cache
,
what if we wipe 3 times android
,
why wipe cashe 3 times
,

wipe 3 times

,
wipe android many times
,

wipe data 3 times

,

wipe x3