why cant i get SP Recovery to work?

Discussion in 'Android Tech Support' started by Bjara, Nov 15, 2010.

  1. Bjara

    Bjara New Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    ive got sp recovery working on my phone but whenever i move a zip file to my phone and rename it "update.zip" with extensions shown, it always pops up with the same BS "Can't Mount /dev/block/mmcblk0p1 (or dev/blockmmcblk0)
    (no such file or directory)
    (can't mount SDCARD:update.zip
    installation aborted
     
  2. huskerkate

    huskerkate Premium Member Premium Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    2,650
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Phoenix, AZ
    Ratings:
    +10
    are you sure you have the update.zip on the root of your sdcard? it sounds like you have it in a folder, and that's why it can't be found.
     
  3. reebz

    reebz Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    191
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Fresno, CA.
    Ratings:
    +1
    in Spre, I just rename the zip to "update", minus quotes. I believe it adds the .zip automatically.
     
  4. Bjara

    Bjara New Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    everyone keeps saying "in the root of your sd card" what does that mean?
     
  5. Abe21599

    Abe21599 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +30
    not in any folders on ur sdcard
     
  6. Bjara

    Bjara New Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    so do i need to extract the zip folder? how do i work with a zip file. i download the luna theme or whatever i want and its a zip folder, what then? do i rename it update.zip or do i pull out something from the zip?
     
  7. huskerkate

    huskerkate Premium Member Premium Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    2,650
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Phoenix, AZ
    Ratings:
    +10
    "root of sdcard" means you put it right on your sdcard, not in any folder. in other words, when you mount your phone and copy the update.zip from your pc, you just highlight the removable disk drive (that represents your sdcard) and just paste it there. you don't copy it into any folder.
     
  8. huskerkate

    huskerkate Premium Member Premium Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    2,650
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Phoenix, AZ
    Ratings:
    +10
    don't extract it - just put on sdcard and install thru recovery.
     
  9. Bjara

    Bjara New Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    ok well in that case i didnt do any of that pasting in a folder. its all direct. lemme give u guys a screen shot of it
     
  10. Bjara

    Bjara New Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    here are 2 screen shots, one of the data on my phone, the other is the update.zip opened up
     

    Attached Files:

  11. huskerkate

    huskerkate Premium Member Premium Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    2,650
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Phoenix, AZ
    Ratings:
    +10
    you are unmounting your phone/sdcard from your pc before you try to install thru recovery, correct?? when you say "data on your phone", do you have the update.zip in your data folder? i would also double check and make sure you don't have it named "update.zip.zip".

    other than that, you may want to boot up, go into Rom Mgr, flash CWM recovery, and then flash back to SPR (or just try and flash using CWM).
     
  12. huskerkate

    huskerkate Premium Member Premium Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    2,650
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Phoenix, AZ
    Ratings:
    +10
    also, before you try to install update.zip, are you first selecting "apply update.zip (depracated)"??
     
  13. Bjara

    Bjara New Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    of course i am, i got it to work with no clear understanding on how i made it work
     
  14. Bjara

    Bjara New Member

    Joined:
    Nov 13, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +0
    thats all i need to know , thanks husker
     
  15. huskerkate

    huskerkate Premium Member Premium Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    2,650
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Phoenix, AZ
    Ratings:
    +10
    glad you got it working!! welcome to the darkside! ;)
     
Search tags for this page

get-sp dont work

,

shazam permissions

,

sprecovert zip update