Which app for switching from 4g to 3g and back?

Discussion in 'HTC Rezound' started by mikeinctown, Dec 16, 2011.

  1. mikeinctown

    mikeinctown Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    348
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Cleveland
    Ratings:
    +1
    I was trying to find out what widgit/app you guys are using to switch your phone from 4g mode to 3g and back again. Right now I only know to go into settings and change the power mode from performance. However doing that the other day left me without any connectivity until I rebooted. So I'm just looking for an easy to use and somewhat foolproof way from the home screen.
     
  2. MrSmith317

    MrSmith317 Moderator
    Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,578
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    78
    Location:
    Philadelphia
    Ratings:
    +31
    There's nothing overly good. Most people are using LTE switch. But there's definitely no toggle widget for it as of this moment.
     
  3. RezoundHound

    RezoundHound Member

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    You can switch LTE on/off without changing the Power Mode. Go to Settings/Wireless Networks/Mobile Networks/Network Mode. However, a quicker alternative is to try LTE OnOFF - HTC Thunderb. It's made for the Thunderbolt, but should work on the Rezound as well.


    RH
     
    #3 RezoundHound, Dec 17, 2011
    Last edited: Dec 17, 2011
  4. drtnsnw

    drtnsnw Member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    376
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +15
    Been using LTE switch and it works fine. Makes a huge difference in batteries with LTE off


    Chris
     
  5. RezoundHound

    RezoundHound Member

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Its seems that both of these apps are merely "shortcuts" to the phone's actual LTE settings, which is fine, since at present there doesn't seem to be an app that's an actual switch. This is not a criticism, just an observation.


    RH
     
  6. mikeinctown

    mikeinctown Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    348
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Cleveland
    Ratings:
    +1
    Can you guys tell me what settings you are using with the lte switch? When I use the suggested settings I don't get 3g, only 1x. When I switch back it does go back to 4g prettily quick.

    Sent from my Rezound using Droid Forums.
     
  7. williamtv3

    williamtv3 New Member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    3g toggle

    good question...I'm seeing the same thing on mine. Just the 1X. The user manual shows that there is a 3G icon that should pop up when it's being used. Not sure what this means?!
     
  8. mountainbikermark

    mountainbikermark Super Moderator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    7,455
    Likes Received:
    3,886
    Trophy Points:
    1,563
    Ratings:
    +4,348
    CDMA Auto PRL is what I use and it works for 3g but due to over capacity on my 3g cells in my area often drop to 1x when using it
    LTE Switch Thunderbird is the app I use

    Support Our Troops!!!
    <><
    Sent from a Rezound phone via Blue TapaTalk
     
  9. williamtv3

    williamtv3 New Member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    3g toggle update...

    Update to my earlier post...I downloaded the LTE for Thunderbolt and it works perfectly!! You can save it right to your home page and switch between the CDMA auto or the CDMA + LTE/EvDo auto. Works like a dream for my rezound!
     
  10. idiotekniQues

    idiotekniQues Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    4g Toggle for Razr. Works fine on my Rezound.

    again it takes you to the settings but it works very well.
     
  11. Coupe

    Coupe Member

    Joined:
    Dec 20, 2011
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Indy
    Ratings:
    +0
    Hmm, when I set my connection to CDMA I get no connectivity at all? What am I not getting? I have my wifi off btw.

    EDIT I did a hard reboot and now it seems to have a 3G icon again.
     
    #11 Coupe, Dec 28, 2011
    Last edited: Dec 28, 2011
  12. colagada

    colagada New Member

    Joined:
    Aug 14, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Elixir (Widgets) has a 4G toggle that takes the user to the same menu, so if you're using Elixir, you don't need a separate app.
     
Search tags for this page
3g to 4g app
,
3g 4g switch app
,
3g 4g app
,

4g to 3g app

,
4g 3g app
,
4g to 3g switch app
,
4g on 3g app
,
app to switch 4g to 3g
,
app to switch from 4g to 3g
,
how to turn android 3g into 4g