Which app for switching from 4g to 3g and back?

Discussion in 'HTC Rezound' started by mikeinctown, Dec 16, 2011.

  1. mikeinctown
    Offline

    mikeinctown New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cleveland
    I was trying to find out what widgit/app you guys are using to switch your phone from 4g mode to 3g and back again. Right now I only know to go into settings and change the power mode from performance. However doing that the other day left me without any connectivity until I rebooted. So I'm just looking for an easy to use and somewhat foolproof way from the home screen.
  2. MrSmith317
    Offline

    MrSmith317 Moderator Premium Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    1,577
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philadelphia
    There's nothing overly good. Most people are using LTE switch. But there's definitely no toggle widget for it as of this moment.
  3. RezoundHound
    Offline

    RezoundHound New Member

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You can switch LTE on/off without changing the Power Mode. Go to Settings/Wireless Networks/Mobile Networks/Network Mode. However, a quicker alternative is to try LTE OnOFF - HTC Thunderb. It's made for the Thunderbolt, but should work on the Rezound as well.


    RH
    Last edited: Dec 17, 2011
  4. drtnsnw
    Offline

    drtnsnw Member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    338
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Been using LTE switch and it works fine. Makes a huge difference in batteries with LTE off


    Chris
  5. RezoundHound
    Offline

    RezoundHound New Member

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Its seems that both of these apps are merely "shortcuts" to the phone's actual LTE settings, which is fine, since at present there doesn't seem to be an app that's an actual switch. This is not a criticism, just an observation.


    RH
  6. mikeinctown
    Offline

    mikeinctown New Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cleveland
    Can you guys tell me what settings you are using with the lte switch? When I use the suggested settings I don't get 3g, only 1x. When I switch back it does go back to 4g prettily quick.

    Sent from my Rezound using Droid Forums.
  7. williamtv3
    Offline

    williamtv3 New Member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    3g toggle

    good question...I'm seeing the same thing on mine. Just the 1X. The user manual shows that there is a 3G icon that should pop up when it's being used. Not sure what this means?!
  8. mountainbikermark
    Offline

    mountainbikermark DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    3,434
    Likes Received:
    492
    Trophy Points:
    83
    CDMA Auto PRL is what I use and it works for 3g but due to over capacity on my 3g cells in my area often drop to 1x when using it
    LTE Switch Thunderbird is the app I use

    Support Our Troops!!!
    <><
    Sent from a Rezound phone via Blue TapaTalk
  9. williamtv3
    Offline

    williamtv3 New Member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    3g toggle update...

    Update to my earlier post...I downloaded the LTE for Thunderbolt and it works perfectly!! You can save it right to your home page and switch between the CDMA auto or the CDMA + LTE/EvDo auto. Works like a dream for my rezound!
  10. idiotekniQues
    Offline

    idiotekniQues New Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    4g Toggle for Razr. Works fine on my Rezound.

    again it takes you to the settings but it works very well.
  11. Coupe
    Offline

    Coupe New Member

    Joined:
    Dec 20, 2011
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Indy
    Hmm, when I set my connection to CDMA I get no connectivity at all? What am I not getting? I have my wifi off btw.

    EDIT I did a hard reboot and now it seems to have a 3G icon again.
    Last edited: Dec 28, 2011
  12. colagada
    Offline

    colagada New Member

    Joined:
    Aug 14, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Elixir (Widgets) has a 4G toggle that takes the user to the same menu, so if you're using Elixir, you don't need a separate app.
  13. gerrya
    Offline

    gerrya New Member

    Joined:
    Dec 23, 2011
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    +1, so far I think this one is best. Thunderbolt brings up too many options.
  14. idiotekniQues
    Offline

    idiotekniQues New Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yep. you get a condensed amount of options and when you select the mode, it's a nice and simple two choices not a massive drop down box of options.
Search tags for this page
3g 4g switch app
,
3g to 4g app
,
3g 4g app
,
4g to 3g switch app
,

4g to 3g app

,
4g on 3g app
,
4g 3g app
,
app to switch from 4g lte to 3 g
,

app to switch from 4g to 3g

,
apps for 3 g to 4g lte
,
is there a app that can switch your phone between 3g and 4g
,
what makes my android phone switch on and off from 3g to 4g