Where oh where has my battery gone?

Discussion in 'cvpcs' started by maybbmay, Aug 2, 2010.

  1. maybbmay

    maybbmay New Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I'm currently running 0.8.4 with a stock theme.

    Maybe this is normal behavior but I can't seem to hold a battery charge too long. I've gone 9h 53m 12s since I last charged my battery and I'm sitting @ 20%.

    Display is running 63% for 1h 32m 12s. My settings are auto brightness, 1 minute timeout, Auto Rotate, and all Animations. I haven't really used the phone much otherwise today.

    Phone idle 18%
    Cell Standby 16%
    Voice calls 3%

    Is there something I am missing here, or is this normal? I could have sworn I used my phone more on Friday (passing time at work) but only was down to 40% by 4:30. Today I'll be lucky to make it to 4:30 with a charge!

    Any thoughts / feedback?
     
  2. dlwhtrose

    dlwhtrose Super Moderator
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,821
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    113
    Location:
    God forsaken desert, wishing to be back in Dixie
    Ratings:
    +33
    Have you set profiles up in SetCPU?? If not your Kernel is running full out and is draining the battery. Also, check to make sure you do not have WiFi on (my husband hits his all the time) cuz that will drain it too. On average with the stock kernel I am getting 16-17 hours with about 40% left when I plug it back up.
     
  3. devinhfox

    devinhfox Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    231
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    You don't necessarily have to use profiles, but set the min cpu speed to 250 or something like that.


    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  4. maybbmay

    maybbmay New Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Ya, whoops. Apparently when I re-rooted and flashed Sapphire again to fix my MMS and Market FC issues, I forgot SetCPU...doh. (Oy vey, should have known better)
     
  5. velocity92c

    velocity92c Member

    Joined:
    Mar 9, 2010
    Messages:
    322
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I'm lucky if I get 5 hours out of my phone fully charged. You people that get double digit hourss make me so jealous. I dunno what it is. I drop my setcpu every 20% and almost always use the lowest brightness setting. I do have to use wifi all day as I have no cell service where I live but I never use gps. Sucks.
     
  6. STX21

    STX21 Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Auto brightness is probably losing you a couple of hours. Get rid of that and use the power widget it manually control your brightness.
     
  7. Quantify

    Quantify Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    lack of cell service will seriously drain your battery. Searching for a signal uses a lot of juice. I would consider using airplane mode, and then turning on Wifi (yes this works).
     
  8. Armyof2

    Armyof2 Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    556
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Temecula, CA
    Ratings:
    +0
    Yeah i use my phone for music at work and i get no service...airplane mode is key before realizing i needed to turn it on i was down to like 20% by the time i left work but now that i figured out i need that on i'm at like 80% when i leave
     
  9. maybbmay

    maybbmay New Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Well, I put SetCPU back on last night and sure enough it's almost 4:30 and I'm still at 70% battery.

    Sorry for the bonehead thread folks! Thanks for the subtle reminder...hey you need SetCPU back on there dummy :)
     
Search tags for this page

battery meter disappeared galaxy

,

moto m lost battery indicator