What Issues Are You Having With SWYPE??

Discussion in 'Android Applications' started by olletsocmit, Jan 8, 2010.

  1. olletsocmit

    olletsocmit Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I love it. We can talk about the problems here and what we think would make it better. I am having a problem deleting words. if i type a sentence using swype and want to delete say 5 words, its a process. When i hold the delete key it only deletes one word at a time with a long pause in between each word. after it delets a word, a blue box appears around the keyboard and a white box pops up saying "Delete Word Back" am i missing something. is there a faster way to delete a sentence or a way to hold delete key and it not pause in between every word delete??
     
  2. R1Lover

    R1Lover Senior Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,701
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Location:
    Northern Ca
    Ratings:
    +0
    That is my only complaint.... but the rest is so good I ignored it.
     
  3. metsnfins

    metsnfins Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    231
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    i have troubles with contractions like didn't and don't
     
  4. Corinacakes

    Corinacakes DF Super Moderator Theme Developer

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    5,009
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Maine
    Ratings:
    +3
    press the 123 sym button 3 times and it takes you to an edit screen ;)
     
  5. Corinacakes

    Corinacakes DF Super Moderator Theme Developer

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    5,009
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Maine
    Ratings:
    +3
    swype down to the period and it inserts an apostrophe ;)
     
  6. xjman349

    xjman349 Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    325
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Auto caps and Spacing is the only thing I need. :)
     
  7. hondaguy520

    hondaguy520 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    277
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    sw florida
    Ratings:
    +3
    um how is everyone using swype?!?!?! i didnt know it was out and i cant find it in the android market!
     
  8. xjman349

    xjman349 Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    325
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Let me google that for you
     
  9. Corinacakes

    Corinacakes DF Super Moderator Theme Developer

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    5,009
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Maine
    Ratings:
    +3
    did you know if you drag the first letter up towards the top of your phone it makes it a cap then continue swyping the rest of the word.

    mine does auto spacing as long as it's not right after punctuation so i'm not sure what you mean.
     
  10. xjman349

    xjman349 Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    325
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I mean when i type period it doesnt auto double space. It also doesnt auto cap after a period. Thats what I mean. :) Sorry I am bad about clarifying.
     
  11. JonKyu

    JonKyu Silver Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    2,396
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Provo, UT
    Ratings:
    +0
    Agreed, I wish it would Auto space, and auto capitalize after a period. Editing could be made a little better, the pop-up could be improved as it gets annoying sometimes. Couldn't they make the pop-up more HTC-predictive text like?

    I hate that I have to drill down 3 taps to get to the edit mode, they should replace that useless (IMO) information dedicated button. And regular "tap" typing mode doesn't work, when I try to type normally with swype enabled sometimes it registers my tap as a swype.

    Sometimes when I'm trying to type in a number by long holding a letter it automatically turns it into an abbreviation, get rid of it. I always get frustrated when trying to put "2.1" and getting "2morrow. 10p" these abbreviation IMO aren't necessary in swype mode.

    Other than my experience has been good, not perfect...Still it's alot faster than typing with the android keyboard in portrait mode.
     
  12. Corinacakes

    Corinacakes DF Super Moderator Theme Developer

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    5,009
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Maine
    Ratings:
    +3
    yeeeup i miss that too but the rest of swype more than makes up for it imo. :D
     
  13. hondaguy520

    hondaguy520 Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    277
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    sw florida
    Ratings:
    +3
    lol sorry about that...i jumped to conclusions and posted that before searching...little did i know id find it 5 secs after i posted this and was to lazy to come back and tell everyone of my findings
     
  14. mjs31

    mjs31 Member

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    870
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    NE Texas
    Ratings:
    +0
    Some of these issues are in the Swype directions on how to do them. For me...simple things like typing D&I (I need this for work) is a pain. It wants to put spaces or change words. Also, many times swype does not work. Meaning...I try typing a name to send an sms and nothing comes up but then "b4" will show up not matter what letters I hit. Personally, I would love to be able to set swype up to use for my portrait typing, but then have it revert to regular in landscape mode.
    Sad that we will not likely get an update since it is really not supposed to go out to us directly anyway.
     
  15. xjman349

    xjman349 Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    325
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    All good man. Thats what we are here for to help. :)
     
Search tags for this page
droid razr maxx not swyping correctly problem
,
how do i erase a sentence in swype
,

swype autospace not working

,

swype delete word back

,
swype deletes contractions
,
swype deleting contractions
,
swype won't autospace
,
swype won't autospace on razr
,
turn on autospace
,
turn on swype autospace