1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

What Issues Are You Having With SWYPE??

Discussion in 'Android Applications' started by olletsocmit, Jan 8, 2010.

  1. olletsocmit
    Offline

    olletsocmit New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I love it. We can talk about the problems here and what we think would make it better. I am having a problem deleting words. if i type a sentence using swype and want to delete say 5 words, its a process. When i hold the delete key it only deletes one word at a time with a long pause in between each word. after it delets a word, a blue box appears around the keyboard and a white box pops up saying "Delete Word Back" am i missing something. is there a faster way to delete a sentence or a way to hold delete key and it not pause in between every word delete??
  2. R1Lover
    Offline

    R1Lover New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,702
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Northern Ca
    That is my only complaint.... but the rest is so good I ignored it.
  3. metsnfins
    Offline

    metsnfins New Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    232
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i have troubles with contractions like didn't and don't
  4. Corinacakes
    Offline

    Corinacakes Super Moderator Theme Developer

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    5,031
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maine
    press the 123 sym button 3 times and it takes you to an edit screen ;)
  5. Corinacakes
    Offline

    Corinacakes Super Moderator Theme Developer

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    5,031
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maine
    swype down to the period and it inserts an apostrophe ;)
  6. xjman349
    Offline

    xjman349 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    325
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Auto caps and Spacing is the only thing I need. :)
  7. hondaguy520
    Offline

    hondaguy520 New Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    277
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    sw florida
    um how is everyone using swype?!?!?! i didnt know it was out and i cant find it in the android market!
  8. xjman349
    Offline

    xjman349 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    325
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Let me google that for you
  9. Corinacakes
    Offline

    Corinacakes Super Moderator Theme Developer

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    5,031
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maine
    did you know if you drag the first letter up towards the top of your phone it makes it a cap then continue swyping the rest of the word.

    mine does auto spacing as long as it's not right after punctuation so i'm not sure what you mean.
  10. xjman349
    Offline

    xjman349 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    325
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I mean when i type period it doesnt auto double space. It also doesnt auto cap after a period. Thats what I mean. :) Sorry I am bad about clarifying.
  11. JonKyu
    Offline

    JonKyu Beta Team

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    2,398
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Provo, UT
    Agreed, I wish it would Auto space, and auto capitalize after a period. Editing could be made a little better, the pop-up could be improved as it gets annoying sometimes. Couldn't they make the pop-up more HTC-predictive text like?

    I hate that I have to drill down 3 taps to get to the edit mode, they should replace that useless (IMO) information dedicated button. And regular "tap" typing mode doesn't work, when I try to type normally with swype enabled sometimes it registers my tap as a swype.

    Sometimes when I'm trying to type in a number by long holding a letter it automatically turns it into an abbreviation, get rid of it. I always get frustrated when trying to put "2.1" and getting "2morrow. 10p" these abbreviation IMO aren't necessary in swype mode.

    Other than my experience has been good, not perfect...Still it's alot faster than typing with the android keyboard in portrait mode.
  12. Corinacakes
    Offline

    Corinacakes Super Moderator Theme Developer

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    5,031
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Maine
    yeeeup i miss that too but the rest of swype more than makes up for it imo. :D
  13. hondaguy520
    Offline

    hondaguy520 New Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    277
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    sw florida
    lol sorry about that...i jumped to conclusions and posted that before searching...little did i know id find it 5 secs after i posted this and was to lazy to come back and tell everyone of my findings
  14. mjs31
    Offline

    mjs31 New Member

    Joined:
    Oct 30, 2009
    Messages:
    873
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NE Texas
    Some of these issues are in the Swype directions on how to do them. For me...simple things like typing D&I (I need this for work) is a pain. It wants to put spaces or change words. Also, many times swype does not work. Meaning...I try typing a name to send an sms and nothing comes up but then "b4" will show up not matter what letters I hit. Personally, I would love to be able to set swype up to use for my portrait typing, but then have it revert to regular in landscape mode.
    Sad that we will not likely get an update since it is really not supposed to go out to us directly anyway.
  15. xjman349
    Offline

    xjman349 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    325
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    All good man. Thats what we are here for to help. :)
  16. sportadic22
    Offline

    sportadic22 New Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    388
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i to had this problem ever so often, then I saw that if you pushed on the screen for a few seconds you could select all then delete and basically start over.i also tried recently the select text feature where you then can highlight certain part and then delete.i found it to be a little difficult at first but eh itgets easier over time..hope this helped a little.im still new to while forum help and responding.
    btw..i did this whole reply with swype on my droid and used the features I talked about.just takes some getting use to.

    -greg
  17. xjman349
    Offline

    xjman349 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    325
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    One thing I love is the double tap to fix a word. That is so sweet. Wish you could do that on the standard keyboard, but you can't thats why I use swype.
  18. alm0614
    Offline

    alm0614 New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,240
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    you can double tap on a word in the standard keyboard,

    also does anyone know like where we will be able to get updates for swype, since it isnt on the market
  19. DroidxRage
    Offline

    DroidxRage New Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    628
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England - Home of Champions
    ^^ You won't until the app is actually released, this is just a beta, so I'd imagine alot of the nuances will be fixed in the real version.

    Oh, and BTW, to erase the whole text quickly, long press in the text field, and cut all. :)
  20. stevenfstein
    Offline

    stevenfstein New Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    biggest compaints is trying to enter words that it does not recognize - always tries to figure what is right, not what I want - and entering letters/numbers/letters as in a password. Any tips on the the latter?

    Regards..... steve
Search tags for this page
can't input letters with swype and blue box around the edge
,
droid razr maxx not swyping correctly problem
,
how do i erase a sentence in swype
,
my swype won't autospace
,

swype autospace not working

,

swype delete word back

,
swype deletes contractions
,
swype deleting contractions
,
swype won't autospace
,
swype won't autospace on razr
,
swype won't autospace
,
turn on autospace
,
turn on swype autospace