What is with Swype?

Discussion in 'Android Applications' started by Dolly, Jun 15, 2013.

  1. Dolly
    Offline

    Dolly New Member

    Joined:
    Dec 30, 2011
    Messages:
    89
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Suddenly I now have to enter my Swype password to unlock my phone and my Samsung Galaxy tablet. I don't want this, but can't find a way to disable. Anyone else with this problem?
    Last edited by a moderator: Jun 15, 2013
  2. Dolly
    Offline

    Dolly New Member

    Joined:
    Dec 30, 2011
    Messages:
    89
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Oops, I meant SWYPE, not Skype.
  3. mountainbikermark
    Online

    mountainbikermark DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    3,281
    Likes Received:
    419
    Trophy Points:
    83
    I'm not seeing anywhere to even enable, or even why you'd need to, a Swype password, much less how to disable.
    Are you saying your device now needs an unlock code to unlock?

    Support Our Troops! !!!
    <><
    From a Beano
  4. mountainbikermark
    Online

    mountainbikermark DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    3,281
    Likes Received:
    419
    Trophy Points:
    83
    Got it for ya

    Support Our Troops! !!!
    <><
    From a Beano
  5. Dolly
    Offline

    Dolly New Member

    Joined:
    Dec 30, 2011
    Messages:
    89
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Yes I have to enter a SWYPE pw to unlock. This started on my tablet a few weeks ago and now on my phone. If I uninstall swype it doesn't require pw.
  6. Caesars
    Offline

    Caesars Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2012
    Messages:
    1,207
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    48
    Do you have a screen lock password/pattern? Are you the only user of your gadgets? It sounds like someone's playing with you lol.

    :-(

    GS4/iPhone5
  7. mountainbikermark
    Online

    mountainbikermark DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    3,281
    Likes Received:
    419
    Trophy Points:
    83
    That's just weird since Swype is totally independent of your lock screen.
    Edit: I went to the Swype forum and from what I gather older versions of Swype actually do interact with the lock screen.
    Their solution was to make sure you've got the latest updates to the beta (1.49) or Play Store version (1.5.6) . If using an oem version you're at the mercy of the firmware provider since it's tired into it and not an add on app so if you're using an oem I'd suggest freeze it (disable) and try either the beta or paid version. If you're using a pre 1.3 version of Swype beta, try uninstall both it and the Swype installer app, go to Swype website and get the new beta, which doesn't require the installer and will allow install of version 1.4.9
    Hope that helps
    Support Our Troops!!!
    <><
    A Rezound phone was used for this Tapatalk post
    Last edited: Jun 16, 2013
  8. Dolly
    Offline

    Dolly New Member

    Joined:
    Dec 30, 2011
    Messages:
    89
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Thanks, will give it a try.