Volume key long press to skip tracks

Discussion in 'Bugless' started by gambit07, Dec 21, 2010.

  1. johnnyb15613

    johnnyb15613 Theme Developer
    Theme Developer

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    259
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    I fished around a SS build to see what I could catch. No key mappings noticed. I have no clue where to start. Will keep fishing and post anything I find. Anybody else have any knowledge on this subject?
     
  2. johnnyb15613

    johnnyb15613 Theme Developer
    Theme Developer

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    259
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Until another dev can build a ROM that can even come close to satisfying my Droid without all the bloat like BB0.6.1 does, then Pete wears the crown. JMO!
    Awesome work to All devs who has made Android my OS of choice!
     
  3. johnnyb15613

    johnnyb15613 Theme Developer
    Theme Developer

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    259
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Has anyone heard anything new of this??
     
  4. dro855

    dro855 Member

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I also would love to see this feature. I remember the feature when it was in the Lithium Mod ROM. The only down side is that its impossible not to adjust the volume at the same time. Still, this came in handy when trying to change tracks while driving, as it doesn't distract you from the road. I currently use WinAmp and their Lock Screen, though I really hope they refine it more.

    BB FTW:icon_ banana:
     
  5. NoSenseWorrying

    NoSenseWorrying New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    For those still following this, I just got confirmation from Pete (via Twitter) that he believes he has the correct code to make this happen -- however, it will be quite a bit of work to get it working, so as he gets the time he will add this in.
     
  6. johnnyb15613

    johnnyb15613 Theme Developer
    Theme Developer

    Joined:
    Apr 16, 2010
    Messages:
    259
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Sweet! I knew once he commented that he was interested. Thanks Pete, 0.6.2 is AMAZING!
     
  7. zfly9

    zfly9 Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    182
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    So I have the newest BB, came from Saphire that had the rocker controls..

    I take it there's no download for just this feature? Sorry for the dumb question.. I definitely miss it. It's great at the gym so you can change tracks and not look like an asshole on your phone.
     
  8. otter34

    otter34 Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    660
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I cant wait! Thanks

    Sent from my Droid using DroidForums App
     
  9. volando

    volando Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    +1 to wanting this...
     
  10. zfly9

    zfly9 Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    182
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    So there's no .cab or any program to download that does this?

    It has to be built into a rom?
     
  11. NoSenseWorrying

    NoSenseWorrying New Member

    Joined:
    Aug 12, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Unfortunately, I'm pretty sure that this is the case. It's not just a config file that gets updated... it's actually in the guts of the code. I may be wrong though, and maybe someone else has some better news :)
     
  12. gambit07

    gambit07 Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    384
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Yeah, has to be built into the rom. Currently CM has this, so does CVPCS Sapphire. I think a couple others like Sourcery have it too but you'd have to check.
     
Search tags for this page
android long press volume next track
,
android using camera to skip tracks
,
cyanogenmod for mid7036
,
galaxy s3 long press volume next
,
galaxy s3 volume skip track
,
long press volume buttons to skip songs
,
long press volume skip track android
,
s3 use volume buttons to skip songs
,
samsung s3 customizing the volume buttons to skip tracks
,

skip songs with volume buttons apk