Voicemail *86 on the Home Screen

Discussion in 'Motorola Droid X2' started by tester99, Jun 22, 2011.

  1. tester99

    tester99 New Member

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Ok there is a voicemail icon on the main home screen. Has anyone been able to change this button from dialing *86 and making you input your password? I know how to set up VM to do this (with ,, ## etc) and can assign a speed dial and even change the default speed dial #1 to dial without a password. I cannot change that VM icon to anything besides *86. This VM button has it's own entry in contacts and cannot be changed, it states it is a Preset Contact from Verizon Wireless. I would love to hit that button and have it go straight in to VM. I know that I can create another contact and a shortcut on my homepage but when you press that one you get an extra step because it wants to know if you want to call it or text it, Seems kinda goofy that they would lock this one, this change has been easy to implement on every clam shell phone I ever had.

    Any ideas? Thanks.
     
  2. tester99

    tester99 New Member

    Joined:
    Jun 22, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Anybody else think it's strange you cannot customize this app? Bueller, Bueller.
     
  3. myriad46

    myriad46 Member

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    473
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Upstate, NY
    Ratings:
    +0
    Voicemail *86 on the Home Screen - Android Forums

    Shopping around?

    If you are getting the option to call or text, then you added it as a contact. Instead of a shortcut to a contact, you want a shortcut to "Direct Dial". Then it will dial automatically. Don't forget to enter your password, "*86,,1234#" (1234 being your password and the commas for a pause) when you create the contact.
     
  4. davidsettlage

    davidsettlage New Member

    Joined:
    Nov 12, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    need help with auto pw entry

    has anyone solved this yet? i too cannot change the voice mail # to anything other than *86 or successfully get the pause, pw to work so i don't have to enter the pw manually. very frustrating - just got the razr and not happy
     
  5. srvctec

    srvctec Member

    Joined:
    Jun 18, 2011
    Messages:
    180
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Central Kansas
    Ratings:
    +4
    Did you not follow the directions @myriad46 gave right above your post? Do exactly as instructed and it works perfectly.


    Sent from my stock DROID X2 using Tapatalk.
     
  6. firedive

    firedive New Member

    Joined:
    Dec 1, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Of course there is a way!

    Menu>Settings>Call>Voicemail Settings>Enter a "P or ," for pause then password: *86p1234

    1234 is where you password goes obviously. Or it could look like:

    *86,1234
     
  7. ELH

    ELH Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    You can setup a separate contact for voicemail and it will work, but forget about the default voicemail icon or voicemail settings, they are a lost cause...
     
  8. 1buda

    1buda Member

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    50
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Pittsburgh
    Ratings:
    +2
    I used the method firedive stated and it works perfect. No more entering my password.
     
  9. ELH

    ELH Member

    Joined:
    Jul 13, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Let me clarify, it works when you call voicemail from the notification bar or the contact list, but that voicemail icon on the home screen never works. At least I've never gotten it to, deleted it long ago...
     
  10. 1buda

    1buda Member

    Joined:
    Aug 11, 2011
    Messages:
    50
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Pittsburgh
    Ratings:
    +2
    I haven't tried that, but I did add it with the direct dial to the home screen.
     
Search tags for this page
change password on *86
,
change voicemail droid x2
,

droid x2 voicemail

,
how to check voicemail on droid x2
,
how to set up a razr m with no voicemail password
,
how to set up voicemail on a droid x2
,

how to set up voicemail on droid x2

,
set up voicemail droid x2
,
setting up voice mail on droid x2
,
setting up voicemail on droid x2