Voice Actions

Discussion in 'HTC Rezound' started by RezoundHound, Dec 1, 2011.

  1. RezoundHound
    Offline

    RezoundHound Member

    Joined:
    Nov 25, 2011
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Just wanted to make sure everyone knew about this feature. Watch the video below, or if you want to watch it on your phone, do this. Hold down the "Search" button until the "Speak Now" window pops up. Then press "Help" and "Watch a Video". It's the same video.



    RH
     
  2. chucktr
    Offline

    chucktr New Member

    Joined:
    Oct 26, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    This does not work. My wife's name is Darlene. I said "call Darlene mobile" and got a list of 5 or more choices. I expanded her entry in my contacts to include our last name and got even more in the list. The example video is totally bogus. Could NOT use it to call anyone hands free.
     
  3. Coupe
    Offline

    Coupe Member

    Joined:
    Dec 20, 2011
    Messages:
    144
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Indy
    Ratings:
    +0
    It's not Siri....it did not really do much of that for me either. I could send a text, but not a google talk message and that sux because I have texting disabled and depend on gtalk for everything.
     
  4. Bluesman2008
    Offline

    Bluesman2008 Member

    Joined:
    Dec 26, 2011
    Messages:
    478
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +14
    It works well for me for many things. It's not perfect but, what is.
     
  5. VidJunky
    Offline

    VidJunky Member

    Joined:
    May 18, 2012
    Messages:
    73
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +3
    I, like Bluesman, use it all the time, and while as he said it's not perfect it does what I ask it to. I've called about every pizza place in my town hands free just by saying call whoever on whatever street. I've even just said call whoever near my location with success. Now I have to admit it seemed work better a few months ago, so I'm not sure if there was an update or what but it still works for like my pizza places, but other people and places I've tried to call I sometimes get the same result as Chuck.

    Are you all trying to compare this to the Jelly Bean vid that's floating around on YouTube? If this worked like that I'd jump up and down, right after I turned the sound off. I don't want the phone to talk back to me. Would the talking back be annoying for you as well?



    Right now I'm bummed that the Sype update has about ruined it. The predictions are way off with words that aren't even likely, and to get any accuracy you have to be more accurate.
     
  6. redboy49
    Offline

    redboy49 New Member

    Joined:
    Apr 19, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I cannot get the voice actions (home screen top left next to the magnifying glass Google) to work properly. I press it, it listens and then does not do what I ask. Example: Text to Paula Hi how are you
    It puts it in the message line but does nothing in the "TO" line.
    The same problem happens when I try to call a contact, or send an email...etc.
    I've only had the phone a week(2nd one...the first kept shutting down by itself) It says there are no new updates to software. It is Firmware version: VS93011A Android sysytem image: 4.0.4
    The voice actions app doesn't show up under apps, although the icon is there on the home screen and when using the phone keypad or keyboard.
    I viewed the video about using voice actions icon...but does not work for me like with the guy in the video.
    What am I doing wrong?
     
  7. JimiMack
    Offline

    JimiMack Member

    Joined:
    Jan 4, 2013
    Messages:
    130
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Long Island NY
    Ratings:
    +12
    You are doing nothing wrong. It is a flaw with Android, Yes I said it a Flaw with Android. Look into 3rd party apps to complete what you are looking for. I can suggest Maluuba or even Assistant. Have fun and good luck.
     
  8. mordant80
    Offline

    mordant80 Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    West Virginia
    Ratings:
    +1
    That is strange. Just tested mine to see and it seems to be working flawlessly.

    I just say "text" "name" "message" and it fills everything out. Maybe adding the word "to" between the command and name is confusing it, like it thinks "to" is part of the name and can't find a contact that starts with "to". Just a thought, seems too simple to be the problem though.

    Another thought. How are your contacts stored? On the phone, sim, or Google? I have all of mine stored on my Google account.
     
    Last edited: Apr 20, 2013
  9. JimiMack
    Offline

    JimiMack Member

    Joined:
    Jan 4, 2013
    Messages:
    130
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Long Island NY
    Ratings:
    +12
    Glad the hear that you are not having an issue. Being this is my only phone in years that I have to run a stock rom on, I thought that issue was common on ICS.

    If i say "text Margret going to be late today" I get it all in the Message field and it skips placing the Contact name in the Contact field. My contacts are on Google as well. Yet as I mentioned if I use a 3rd party app, I do not have this issue. It is only when I use Google's Voice Search directly, which I find odd being the 3rd party apps use the same Google Voice Search as well.
     
    Last edited: Apr 20, 2013
  10. mordant80
    Offline

    mordant80 Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    West Virginia
    Ratings:
    +1
    I wonder if you can clear the cache on google voice or something. There's got to be a way to get it working for you since it's not affecting all of us, yet we're obviously on the same stock rom. Im rooted though i don't see that that would make a difference.

    See if you can get a logcat, maybe we can figure out what's going on.
     
  11. Zrunky
    Offline

    Zrunky New Member

    Joined:
    Mar 7, 2013
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    This happens to me as well. If I say "Text to Paula How's it going?" I get this:

    to:
    message:
    to Paula how's it going

    Or if I say "Text Paula How's it going" (leaving out the "to"), I get:

    to:
    message:
    Paula how's it going
     
  12. JimiMack
    Offline

    JimiMack Member

    Joined:
    Jan 4, 2013
    Messages:
    130
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Long Island NY
    Ratings:
    +12
    Yet do you have the same issue if you use a 3rd party assistant? I get this issue only when I use the built in Voice Search directly, if I use another program I do not, even if that program uses Voice Search it's self.
     
  13. Zrunky
    Offline

    Zrunky New Member

    Joined:
    Mar 7, 2013
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1
    No, I tried both of those third-party voice command programs and found them to be bloated and unimpressive. But they can at least read my contact list and more or less get it right each time. Maluuba is annoying though because if a contact has multiple numbers it forces you to select which one to text to each time. It can't remember a default one or understand that if a person has a "mobile" number and a "home" number I'm probably going to be texting to the "mobile" one.

    Google voice command has excellent voice-to-word recognition, I'll give Google that. The program that implements it on Android is just a bit glitchy, unfortunately.
     
  14. mordant80
    Offline

    mordant80 Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    West Virginia
    Ratings:
    +1
    Any of you attempted to get Google now going? I think it replaces the voice search app. I tried but didn't have any luck. Would love to get it working.
     
  15. mordant80
    Offline

    mordant80 Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    West Virginia
    Ratings:
    +1
    How are your voice actions working now since the update?
     
Search tags for this page
droid razr voice actions
,
how to use voice command on htc rezound
,

htc rezound voice commands

,
htc rezound voice dialer
,
phone voice commands rezound
,
rezound voice commands
,
rezound voice dial
,
voice command rezound
,
voice commands for htc rezound
,
voice dialing on htc rezound